Exclusiv Darren Cahill, dezvăluiri în premieră, la Digi Sport. Ce poreclă a primit la 10 ani: "Am rămas cu ea pentru totdeauna"
22.05.2020, 15:25SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Darren Cahill a intrat în atenția iubitorilor tenisului din România datorită colaborării cu Simona Halep, dar multe aspecte din cariera de jucător a australianului au fost necunoscute.
Într-un interviu acordat Digi Sport, Darren Cahill a dezvăluit începuturile sale din tenis și cum a ajuns să fie numit ”Ucigașul”, datorită succeselor obținute, încă de la cele mai mici vârste, împotriva adversarilor mai maturi.
- Interviul realizat de Gabriel Morariu cu antrenorul Simonei Halep va fi în reluare vineri, de la ora 21:00, pe Digi Sport 3.
Cum a primit Darren Cahill porecla ”Ucigașul”
”Porecla am primit-o încă de pe la vârsta de 10 ani și am rămas cu ea pentru totdeauna. Aceasta a fost 'Killer' (n.r. Ucigașul). Eram mic, jucam împotriva unor adversari mult mai mari. Am mai crescut abia pe la 18-19 ani. Jucam împotriva lui Mark Bears, din Melbourne.
Era mult mai înalt decât mine. El îmi spunea 'Little Killer' (n.r. Micul Ucigaș). De-a lungul anilor am crescut, s-a renunțat la partea cu „Micul" și am rămas doar 'Ucigașul'”, a dezvăluit Darren Cahill, pentru Digi Sport.
Darren Cahill a câștigat, în cariera de jucător, trei titluri ATP la simplu și zece de dublu, unde a obținut și cea mai înaltă poziție în clasament, a zecea.
Diferențele dintre circuitul ATP și cel WTA
După retragerea din cariera de jucător, Darren Cahill a devenit antrenor, colaborând, printre alții, cu Lleyton Hewitt, Andre Agassi, Andy Murray sau Ana Ivanovic. Australianul recunoaște că principala diferență dintre tenisul masculin și cel feminin ține de partea emoțională, gestionată, de multe ori, diferit în teren.
”Principiile și regulile de bază rămân aceleași indiferent dacă antrenezi un jucător sau o jucătoare. Principala diferență este reprezentantă de partea emoțională. Jucătoarele nu au o armă puternică pentru a închide punctele. Spre exemplu cum era cazul lui Sampras sau al lui Agassi. Care puteau câștiga rapid anumite puncte, chiar din serviciu.
Te poți relaxa puțin la 6-3, 4-2 pentru că știi că vei câștiga rapid câteva puncte pe serviciu și te vei apropia de finalul partidei. Dar asta nu se întâmplă în circuitul feminin. Doar în cazul Serenei Williams, care are cel mai bun serviciu din istoria tenisului feminin.
Celelalte jucătoare trebuie să lucreze din greu pentru a-și câștiga punctele. Aici e importantă strategia care să te aducă mai aproape de câștigarea punctului. Uneori te afli într-o situație foarte bună de a câștiga, însă apar emoțiile. Începi să te grăbești, ești cu gândul la vestiare și alegi lovituri nepotrivite. Asta se întâmplă des în tenisul feminin.
În afară de asta, fetele se antrenează la fel ca și băieții. Trag tare, sunt profesioniste. Terenul are aceeași mărime și pentru ele, lucrăm cu același timp de tactici. De aceea cred că diferențele între cele două sexe sunt minime. Ambele circuite au devenit extrem de importante și s-au dezvoltat enorm în ultimii 10-15 ani”, a recunoscut Darren Cahill, pentru Digi Sport.
Etichete: simona halep , campionii digi sport , darren cahill , poreclă darren cahill
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții