Rafael Nadal și-a anunțat retragerea din lumea tenisului / Foto: Profimedia

Exclusiv Cum este văzut Rafael Nadal prin ochii lui Marius Comănescu, fostul antrenor al Soranei Cârstea

articol scris de Digi Sport
12.10.2024, 17:09
  • Nations League: Finlanda - Anglia, duminică, 19:00, DGS 1

  • Nations League: Austria - Norvegia, duminică, 21:45, DGS 1

Rafael Nadal (38 de ani, locul 158 ATP) a surprins întreaga lume a sportului după ce a anunțat că se retrage din tenis.

Spaniolul a făcut anunțul în cursul zilei de joi, 10 octombrie, prin intermediul unui mesaj transmis pe rețelele sociale.

Marius Comănescu, despre Rafael Nadal: ”Este un model și un etalon de modestie, profesionalism și dăruire”

Anunțul retragerii lui Rafael Nadal a avut un impact uriaș în lumea tenisului, iar mai multe personalități din lumea sportului au reacționat după hotărârea luată de spaniol.

Prezent în studioul Digi Sport, Marius Comănescu (58 de ani), fostul antrenor al Soranei Cârstea (34 de ani), a dorit să relateze o întâmplare din trecut, când l-a întâlnit pe Rafael Nadal în cadrul unui turneu desfășurat la Rio de Janeiro.

Norocul a făcut să cunosc, să văd pe viu și să interacționez cu asemenea personaje și asemenea 'monștri'. Cred că Rafael Nadal este un etalon. Eram cu Sorana la un turneu pe zgură de la Rio, în anul când s-a desfășurat Olimpiada acolo. A fost un turneu WTA combinat cu ATP: băieți cu fete.

Sorana jucase sferturi de finală, iar Rafael Nadal era și el în fazele finale ale competiției.

Sorana s-a dus apoi la duș și la conferința de presă și eu am rămas, cumva, în zona unde stăteau jucătorii și staff-ul. Acolo era un televizor mare. Mă întinsesem pe o canapea. Întreabasem dacă e vreun meci de fotbal la TV. A fost deschis televizorul și era transmis Roma - Real Madrid, care se juca în Champions League.

În acel moment au apărut Rafa Nadal cu Toni Nadal. Pe televizor erau reclame când au apărut ei, iar Rafa m-a întrebat: 'Știi cumva dacă e vreun meci de fotbal cu Real Madrid? Putem să ne așezăm și noi?' Eu știam că Rafa e fan Real Madrid. Și s-au așezat pe brațele canapelei unde stăteam eu.

Dintr-o dată, eu credeam că sunt filmat cu camera ascunsă. 'Ok, o să rămân întins pe canapea, dar o să rog pe cineva să facă o poză că așa ceva nu am mai văzut până acum'. Au început să râdă, s-au așezat lângă mine și ne-am uitat la meci împreună, pentru că a durat ceva până a venit Sorana.

După aia a venit și ea și a stat cu noi. Cam asta arată nivelul de respect al lui Nadal, față de toată lumea. Cred că este un model și un etalon de modestie, profesionalism și dăruire”, a declarat Marius Comănescu, la Digi Sport.

Jurnalistul Gabriel Morariu, impresionat de Rafael Nadal

În 2014 am avut norocul să fac un interviu cu Rafael Nadal. Toată viața am ținut cu Rafael Nadal. Pentru mine a fost un interviu special. Era unul dintre primele turnee la care mergeam prin lume și nu am putut să îmi gestionez prea bine emoțiile.

După o conferință de presă în urma unei victorii a lui Nadal cu Juan Monaco, am stabilit împreună cu managerul său să îmi acorde un interviu pentru 3 minute. În momentul când Rafa m-a întrebat în egleză unde vom face interviul, am început să îi explic în spaniolă că vreau să mergem într-un loc unde este o lumină mai bună.

La auzul acestor vești, m-a întrebat dacă vom face interviul în spaniolă și am confirmat că așa va fi. În acel moment, Rafa i-a spus managerului său că în loc de 3 minute vom sta 5 minute și asta spune foarte multe despre Nadal”, a declarat jurnalistul Gabriel Morariu.

  • Secvențe din interviul realizat de jurnalistul Gabriel Morariu cu Rafael Nadal pot fi urmărite în clipul de mai jos, cu începere de la minutul 4:48.

Etichete: rafael nadal , sorana cirstea , toni nadal , marius comanescu , retragere rafael nadal , descriere rafael nadal


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Să vă fie pământul cer, fraților”. Un bombardier rusesc Su-34 a fost doborât deasupra Ucrainei, susțin surse militare din Rusia

Un bombardier rusesc Su-34 ar fi fost doborât sâmbătă deasupra Ucrainei, scriu mai multe canale media din Ucraina, preluând informația postată de un blogger militar rus apropiat de aviația Moscovei. Mai mult, au apărut inclusiv informații că aparatul ar fi fost doborât de un avion F-16 american primit de Ucraina din partea aliaților occidentali. Dacă se confirmă, ar fi prima lovitură a avioanelor F-16 americane împotriva celor rusești și semnul unei posibile schimbări majore a raportului de forțe pe front.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Câți bani va încasa Simona Halep din partea ITIA, după ce a apărut motivarea deciziei TAS

Gol în minutul 90+3 în Elveția - Finlanda și totul s-a schimbat! Toate calculele calificării României la EURO U21

A lăsat mașina primită de la Ion Țiriac în parcare, iar acum a spus ce lecție de viață a învățat după medalia de la JO

Exclusiv Își schimbă cetățenia pentru România și așteaptă convocarea lui Mircea Lucescu la națională

Românii și albanezii s-au luat la bătaie pe Camp Nou: de la ce a plecat totul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Primul 11 al României la meciul cu Cipru din Liga Națiunilor

Video Românii au început show-ul la Larnaca! Mii de tricouri galbene în tribune

1.300.000 €, plus procente! Unde ar putea ajunge Ianis Stoica în iarnă

Live Video&Score Petrolul - Vitesse Arnhem 1-1, ACUM, Digi Sport 2. ”Lupii Galbeni” sărbătoresc centenarul clubului. SHOW cu drone pe ”Ilie Oană”

Citeşte şi

Cât au ajuns să coste biletele la Cupa Davis, ultima competiție la care Rafael Nadal va mai participa

Toni Nadal: "Când sunt întrebat cine este cel mai bun din istorie, spun așa"

PEROZ“Cea mai frumoasă fată din lume” a pozat în costum de baie. Imaginile cu Thylane Blondeau i-au impresionat pe fani

FILM NOWSharon Stone dezvăluie numele actorului care sărută cel mai bine: E fabulos. Nu l-aș putea compara cu nimeni

L-a crescut pe Radu Drăgușin și dezvăluie: „Arată cine e șeful!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

"Ion Țiriac e o caricatură pentru societatea românească!" Miliardarul român, desființat citeşte ştirea pe ziare.com

Regretul unui bărbat că și-a instalat panouri fotovoltaice: ”Panourile solare au scăzut valoarea casei mele" citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM CRBL nu-și mai ascunde sentimentele pentru iubita tinerică. Dovezile publice de iubire pentru Olga, aflată la un concurs de Miss

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

CRBL nu-și mai ascunde sentimentele pentru iubita tinerică. Dovezile publice de iubire pentru Olga, aflată la un concurs de Miss

Digi World

O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le consumă deloc. Când devine cafeaua periculoasă pentru sănătate

Digi Animal World

Momentul când un pescar sărută un rechin alb: „E o experiență unică în viață”