Cum a pierdut-o România pe Bianca Andreescu, jucătoarea care rescrie istoria tenisului
18.03.2019, 09:21Premier League: Tottenham - Newcastle, sâmbătă, 14:30, DGS 1
Premier League: Brighton - Arsenal, sâmbătă, 19:30, DGS 1
Bianca Andreescu a rescris istoria tenisului, fiind prima jucătoare care primeşte un wildcard la Indian Wells şi câştigă turneul. Jucătoarea din Canada ar fi putut evolua pentru România, ea începând tenisul în ţara noastră. Totuşi, facilităţile oferite de Federaţia de peste ocean nu i-au făcut pe părinţii Biancăi să aibă vreun dubiu: au ales fără mari emoţii Canada.
Bianca Andreescu a învins-o pe Angelique Kerber, în direct la Digi Sport 2, în finala de la Indian Wells, după un meci palpitant, devenind a patra cea mai tânără jucătoare din istorie care se impune la turneul din California. Doar Hingis, Serena Williams şi Monica Seleş, nume uriaşe în sportul alb, au fost mai precoce decât sportiva din Canada.
Bianca a început tenisul în România, la Piteşti, însă alegerea părinţilor a fost uşoară: au decis ca Andreescu să reprezinte Canada, facilităţile oferite de Federaţia de acolo fiind incomparabil mai bune. Cum tenisul e poate cel mai costisitor sport, e nevoie de sprijin, indiferent de cât de înzestrat e un copil.
"Dacă sunt niște copii talentați, Federația le oferă mult sprijin. Canadienii sunt foarte organizați în tot ceea ce fac. De asemenea, Canada este o țară multiculturală, deci toți au venit de undeva. La inceput, investești ca parinte 100% bani și timp. Dacă un copil se remarcă pentru că este talentat, dacă are rezultate importante și constante, Federația începe să investească foarte mult. Acest sport este foarte scump, costurile se ridică la 250.000 de dolari pe an la acest nivel", a spus Maria Andreescu, într-un interviu acordat, în 2017, pentru prosport.ro, întrebată dacă a fost o decizie grea să aleagă între România şi Canada.
Bianca Andreescu a început tenisul la 6 ani
Bianca Vanessa Andreescu s-a născut în Canada din părinți români, la 16 iunie 2000. A început tenisul la Piteşti, la 6 ani, unde a stat la bunici mai bine de doi ani (mama sa s-a întors în ţară pentru o afacere), pentru ca apoi să își continue antrenamentele în Canada. Părinții ei plecaseră în Canada anterior, imediat ce tatăl ei a primit o ofertă de lucru de acolo, cum a terminat facultatea.
"Eu m-am născut în Canada, dar am început tenisul în România, pentru că mama mea a avut serviciul acolo. A trebuit să ne mișcăm mai mereu, 6 luni în România, 6 luni aici, cam asta a fost", a declarat Bianca Andreescu într-un interviu acordat pentru Digi Sport.
Cele mai mari succese la junioare pentru Bianca Andreescu
La 13 ani a câștigat în Franța, la Tarbes, Les Petite As, competiție considerată un adevărat Campionat Mondial pentru jucătorii de până în 14 ani. Apoi, a cucerit de două ori consecutive titlul la Orange Bowl, cel mai important turneu pentru juniori din lume.
În 2017, a reușit să câștige titlul de dublu la Australian Open, în competiția rezervată junioarelor. În același an a primit și premiul ”Fed Cup Heart”, din partea ITF, pentru performanțele sale din Junior Fed Cup.
La începutul anului 2019 nu era printre primele 150 din lume, dar parcursul senzaţional, încununat cu victoria de la Indian Wells, o aduce pe locul 24 WTA. Ea va fi astfel cap de serie la viitoarele turnee din circuit şi va avea adversari mai facili în primele tururi.
Etichete: bianca andreescu , bianca andreescu romania , bianca andreescu indian wells
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții