Anna Blinkova / Foto: Profimedia

Cine este Anna Blinkova, următoarea adversară a Simonei Halep. În 2024 i-a ”furat” recordul unei românce

articol scris de Digi Sport
02.10.2024, 17:32
  • Europa League: PAOK - FCSB, joi, 22:00, DGS 1

  • Champions League: Aston Villa - Bayern, joi, 22:00, DGS 2

Simona Halep (33 de ani, 1.130 WTA) a câștigat meciul cu Arina Rodionova (34 de ani, 114 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-4, în prima rundă a turneului de la Hong Kong.

În turul 2, Simona Halep o va întâlni pe Anna Blinkova (26 de ani, 78 WTA), a șaptea favorită a competiției și jucătoare care a avut bye (n.r. tur liber) în runda inaugurală.

Anna Blinkova este următoarea adversară a Simonei Halep de la Hong Kong

Simona Halep și Anna Blinkova nu s-au mai duelat niciodată în circuitul WTA. Blinkova este originară din Rusia și a câștigat de-a lungul carierei doar un titlu WTA, cel cucerit la Transylvania Open în 2022. În cariera sa, rusoaica a adunat 283 de victorii și 219 de înfrângeri. Cea mai înaltă poziție ocupată în clasamentul WTA a fost 34, pe 7 august 2023.

Este important de precizat că Blinkova are în palmares și două titluri la dublu. Unul câștigat alături de Mayar Sherif la Monastir în acest an și unul alături de Raluca Olaru în 2018 la Rabat.

Anna Blinkova a fost la începutul acestui an în centrul atenției, după ce a eliminat-o pe Elena Rybakina (24 de ani) în turul doi la Australian Open, după un meci cum rar se vede, scor 6-4, 4-6, 7-6 (22-20). Setul decisiv a durat nu mai puțin de o oră și 34 de minute.

Rusoaica a reușit să salveze șase mingi de meci ale Elenei Rybakina și a închis setul și meciul din a opta încercare din tie-break!

Tie-break-ul de 42 de puncte jucat de Anna Blinkova și de Elena Rybakina este cel mai lung din istoria turneelor de Grand Slam la simplu. Recordul a fost deținut până acum de un meci al Anei Bogdan.

Galerie Foto

Simona Halep, după victoria în fața Arinei Rodionova: ”Mă simt foarte bine, deși sunt foarte obosită”

Simona Halep a obținut din nou o victorie pe terenul de tenis, într-o competiție oficială, după o pauză de 777 de zile. Jucătoarea din România s-a bucurat de faptul că a beneficiat de un wild-card din partea organizatorilor.

”Simo” a subliniat că a avut un meci dificil cu Arina Rodionova, dar a transmis că a reușit să se mobilizeze în setul decisiv și să se califice în turul următor.

"Mulțumesc că ați venit! Mereu am fost bine primită de fani și a fost o plăcere să mă întorc și să joc aici primul meci. E prima victorie după doi ani și mă simt foarte bine, deși sunt foarte obosită.

A fost frumos să primesc un wild-card de la organizatori și m-am bucurat. Mereu am profitat de oportunitățile care mi s-au ivit și am dat totul. De-aceea am luptat și am fost în stare să câștig azi (n.r. miercuri, 2 octombrie).

Am simțit o mică presiune după primul set. Mi-a scăzut nivelul, în timp ce ea a jucat tot mai bine. Mi-a dat câteva bătăi de cap. Acum vreau doar să mă recuperez, să fiu capabilă să joc mâine (n.r. joi, 3 octombrie) iar.

După ce lipsești atâta timp din circuit e greu. Nu știi ce urmează a doua zi, așa că încerc să am grijă de corpul meu și să revin mâine să joc în fața fanilor.

Să joc îmi ia toată energia, dar mi-ar plăcea să ies să mă plimb. Sunt mulți oameni și e o energie deosebită. Sper să o iau și să o aduc pe teren”, a declarat Simona Halep la finalul meciului, potrivit eurosport.ro.

Etichete: simona halep , hong kong , anna blinkova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
VIDEO Cu cât se vinde o garsonieră de 8 metri pătrați din București, cu baia pe balcon. „De banii ăștia îmi iau mașină și dorm în ea”

Se vinde garsoniera de 8 metri pătrați din apropiere de centrul Bucureștiului, care a stârnit un adevărat val de reacții printre internauți. Costă 17.000 de euro, are în dotare o canapea extensiblă, o masă și are baia în balcon. Dacă proprietarul va dori să gătească, va fi nevoit să meargă într-o cameră comună de pe palier, acolo unde se pot spăla și rufe.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La 11 ani de la accidentul horror, ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică”

S-a aflat! Cine a contribuit la revenirea lui Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers

Florinel Coman, SHOW în Liga Campionilor! Al-Gharafa a câștigat meciul în care s-au marcat 6 goluri

Breaking News Ianis Hagi: ”M-am întors!”

N-au niciun dubiu! Britanicii au făcut predicția: scorul final la PAOK - FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Lille - Real 1-0 / Aston Villa - Bayern 0-0 / Liverpool - Bologna 1-0 / Leipzig - Juventus 1-0, ACUM, DGS 1, 2, 3, 4. Programul zilei

O avere! Suma uriașă la care a renunțat Ianis Hagi, doar ca să scape de echipa a doua a lui Rangers

Endrick a intrat în istoria lui Real Madrid! L-a întrecut pe Raul, care era primul din 1995

Un fotbalist i-a "înnebunit" pe șefii lui Real Madrid! Când s-ar putea face transferul

Citeşte şi

Exclusiv Fără dubii, după victoria Simonei Halep cu Arina Rodionova: ”Rău”

Carlos Martinez a vorbit pentru prima dată, după ce Simona Halep l-a dat afară în doar 7 săptămâni

PEROZZendaya, ca un supermodel al anilor '80, la Paris. În dresuri plasă și o fustă foarte scurtă, și-a lăsat picioarele perfecte la vedere

FILM NOWCatherine Zeta-Jones, imagine virală cu Michael Douglas. Fanii au reacționat: „Ce frumoși sunteți, meritați să fiți fericiți!”

Imagini unice cu Gigi Becali și "călugării FCSB" la Biserica Sf. Dumitru din Salonic. Cum s-a îmbrăcat miliardarul citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fantastic! Halep face un meci mare în disputa cu Rodionova și obține prima victorie, după mai bine de doi ani citeşte ştirea pe ziare.com

WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite telefoane: Samsung, iPhone și Huawei, pe listă. Ce alternative au românii citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, aranjată așa cum rar au văzut-o fanii. Abia au recunoscut-o: „Așa da! N-am nimic de reproșat”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, aranjată așa cum rar au văzut-o fanii. Abia au recunoscut-o: „Așa da! N-am nimic de reproșat”

Digi World

Trei obiceiuri pe care să le prioritizezi pentru o viață lungă. Somnul e mai important decât ai putea crede

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit