Simona Halep / Foto: Instagram @simonahalep

Ce a titrat L’Equipe, după ce Simona Halep a obținut prima ei victorie din ultimele 777 de zile

articol scris de Digi Sport
03.10.2024, 07:36
  • Europa League: PAOK - FCSB, joi, 22:00, DGS 1

  • Europa League: Porto - Man. United, joi, 22:00, DGS 2

Simona Halep (33 de ani, 1.130 WTA) a obținut prima victorie după o pauză de 777 de zile odată ce a eliminat-o pe Arina Rodionova (34 de ani, 114 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-4, în prima rundă a turneului de la Hong Kong.

Fostul lider WTA a stat aproape doi ani departe de terenul de tenis din cauza unei suspendări pentru dopaj și din cauza accidentărilor. Ultima dată câștigase pe 17 august 2022, în primul tur de la Cincinnati, în fața Anastasiei Potapova, 6-4, 3-6, 6-3.

L'Equipe a văzut ce a făcut Simona Halep la Hong Kong și a reacționat: ”Este totuși un succes foarte important pentru româncă”

În urma victoriei din primul tur de la Hong Kong, jucătoarea din România a obținut 15 puncte, care reprezintă în clasamentul live WTA o urcare de 251 de poziții.

Victoria Simonei Halep nu a fost trecută cu vederea de presa internațională, iar celebra publicația franceză L'Equipe a scos în evidență cât de important este acest succes pentru dubla câștigătoare de Grand Slam în ciuda faptului că nu a fost obținut la un turneu de prestigiu.

”La 33 de ani, Simona Halep nu a realizat miercuri cea mai mare performanță a carierei, când a învins-o pe australianca Arina Rodionova (6-2, 4-6, 6-4), locul 114 în lume.  Dar acest succes a fost obținut după două ore și 8 minute de joc, la micul turneu WTA 125 de la Hong Kong, ceea ce este, totuși, foarte important pentru româncă.

Halep, numărul 1 mondial în 2017, campioană la Roland-Garros în 2018 și la Wimbledon în 2019, nu câștigase niciun meci din 16 august 2022. Se întâmpla la Cincinnati și, câteva săptămâni mai târziu, testul ei pozitiv la roxadustat a fost dezvăluit.

Suspendată provizoriu, apoi a primit o interdicție de patru ani în septembrie 2023, ea și-a văzut pedeapsa redusă la nouă luni, la începutul acestui an.

Cu toate acestea, ea eșuase de două ori în încercarea de a câștiga din nou. La Miami în martie (6-1, 4-6, 3-6 împotriva Paulei Badosa) și la Paris în mai (5-7, 3-2 abandon împotriva lui McCartney Kessler).

De data aceasta, Halep și-a dus misiunea până la capăt, arătându-se net superioară adversarei în primul set și suficient de rezistentă în ultimul. În turul doi o va înfrunta pe rusoaica Anna Blinkova, locul 78 WTA și cap de serie nr. 7.”,  a relatat publicația citată anterior.

Galerie Foto

Mesajul transmis de Simona Halep pe rețelele sociale: ”Cuvintele nu pot descrie sentimentul de a fi acolo pe teren”

Fostul lider WTA a ajuns pe tabloul principal al competiției după ce a primit un wild-card din partea organizatorilor. La finalul partidei, ”Simo” a subliniat că a avut un meci dificil cu Arina Rodionova, dar a transmis că a reușit să se mobilizeze în setul decisiv.

Ulterior, Simona Halep a postat un mesaj de mulțumire pe rețelele sociale pentru susținătorii. Postarea Simonei a strâns aproape 8.000 de aprecieri în doar 30 de minute și peste 200 de comentarii.

”Cuvintele nu pot descrie sentimentul de a fi acolo pe teren concurând și de a câștiga primul meu meci după o perioadă atât de lungă în sportul pe care îl iubesc. Mulțumesc pentru tot sprijinul și dragostea voastră, înseamnă totul pentru mine.”, a scris Simona Halep pe Instagram.

Etichete: simona halep , hong kong


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Coșmar în parcare! Zeci de mașini vandalizate cu un mesaj bizar în Sectorul 4. Cine e vinovat?

Zeci de șoferi din București trăiesc un coșmar după ce au parcat în apropierea Palatului Copiilor din Sectorul 4. Cu toții și-au găsit mașinile scrijelite cu același mesaj. Pe 30 de autoturisme scrie „Nu am fost aici”, iar polițiștii caută acum autorul, după ce proprietarii au făcut plângeri. De altfel, mulți au descoperit că le-au fost vandalizate mașinile după ce unul dintre cei care au pățit-o a dat alerta pe internet. 

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

N-au niciun dubiu! Britanicii au făcut predicția: scorul final la PAOK - FCSB

Surpriză la aeroport! Becali a văzut noul look al lui Octavian Popescu și a spus ce se va întâmpla cu decarul FCSB-ului

Simona Halep - Arina Rodionova 6-2, 4-6, 6-4. Românca a ”spart gheața”, după 777 de zile

Antrenorul lui Rangers a rupt tăcerea! Ce a spus de Ianis Hagi, după ce l-a reprimit la echipa mare

Video Lille - Real 1-0. Aston Villa - Bayern 1-0. Liverpool - Bologna 2-0. Leipzig - Juventus 2-3. Toate rezultatele zilei și clasamentul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Simona Halep - Anna Blinkova 1-0, ACUM, în optimi la WTA Hong Kong

Lille le-a pus stop! Ce record ar fi putut stabili Real Madrid în Champions League

Video&Foto Ionuț Luțu, însărcinat cu bagajul lui Gigi Becali. ”Luțule, mi-ai luat căciula?”. Cum s-a îmbrăcat milionarul la Salonic

"Sunt foarte sincer!" Carlo Ancelotti nu s-a ferit de cuvinte, după Lille - Real Madrid 1-0

Citeşte şi

S-a stabilit! Când joacă Simona Halep împotriva Annei Blinkova, la Hong Kong

Exclusiv Fără dubii, după victoria Simonei Halep cu Arina Rodionova: ”Rău”

PEROZZendaya, ca un supermodel al anilor '80, la Paris. În dresuri plasă și o fustă foarte scurtă, și-a lăsat picioarele perfecte la vedere

FILM NOWJoan Collins, lecție de eleganță la 91 de ani. Actrița din "Dinastia", în bluză cu umerii goi, machiată și coafată ca o divă, la o gală

Gabi Tamaș, poveste impresionantă. ”După meci îl sunam pe tata și-l înjuram la propriu. 10-15 minute ne înjuram reciproc” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ilie Năstase o critică dur pe Simona Halep: "Face o mare greșeală! N-a înțeles nimic!" citeşte ştirea pe ziare.com

WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite telefoane: Samsung, iPhone și Huawei, pe listă. Ce alternative au românii citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, aranjată așa cum rar au văzut-o fanii. Abia au recunoscut-o: „Așa da! N-am nimic de reproșat”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, aranjată așa cum rar au văzut-o fanii. Abia au recunoscut-o: „Așa da! N-am nimic de reproșat”

Digi World

Trei obiceiuri pe care să le prioritizezi pentru o viață lungă. Somnul e mai important decât ai putea crede

Digi Animal World

Spectacol inedit surprins de un fotograf în Israel. O bufniță părea că dansează pe o floare