Galerie Foto Cazul dispariției lui Shuai Peng. Președintele CIO a dezvăluit detalii din conversațiile video cu ea
articol scris de Digi Sport08.12.2021, 16:39
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Shuai Peng a dispărut de o lună și, în ciuda unor clipuri video în care ea apărea, nimeni nu știe exact dacă jucătoarea este în siguranță, sau dacă e răpită de cineva.
Președintele IOC, Thomas Bach, a dezvăluit detalii din conversațiile video cu Shuai Peng
Președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, susține că a oferit sprijin în toate domeniile, după momentul în care jucătoarea a dezvăluit că un fost vicepremier al Chinei ar fi violat-o.
Bach susține că a vorbit chiar de două ori cu chinezoaica prin videoconferinţă.
"În cele două convorbiri, ea s-a arătat recunoscătoare că ne-am gândit să luăm legătura cu ea. A mai vorbit despre cariera sa, ca jucătoare de tenis, despre cele trei participări ale sale la Jocurile Olimpice și despre efectele pe care pandemia de COVID-19 o are asupra continuării carierei sale.
Discuțiile vor continua. Trebuie să o respectăm pe ea, cât și abordarea ei. Noi ne aflăm de asemenea în discuții și cu organizațiile sportive chineze și cu organismele de conducere.
Pot să vă asigur că toate aspectele acestui caz sunt discutate cu partea chineză. Am fost foarte mișcat de discuția cu ea. Nu e ușor să ai astfel de discuție prin video. Eu pot doar să vă spun ceea ce spune ea.
Noi i-am oferit sprijin în toate privințele. Poți avea o discuție cu sens cu un sportiv care se află într-o situație delicată doar dacă îți constuiești încrederea, iar oamenii din toată lumea să nu fie informați imediat despre ce s-a discutat", a spus Bach.
Galerie Foto
Președintele CIO, Thomas Bach, acuzat că nu face eforturi suficiente pentru găsirea lui Shuai Peng
Luna viitoare, Jocurile Olimpice de iarnă au loc chiar în China, iar lumea acuză Comitetul Internațional Olimpic că nu face suficient de multe în cazul lui Peng și că pune banii mai presus de drepturile omului.
Astfel, președintele Thomas Bach a dat un răspuns în acest caz.
"Asta se află în mintea mea și a tuturor. Astfel de cazuri umanitare te apropie și mai mult. Integritatea fizică este cel mai important drept al omului. Noi ne-am exprimat îngrijorarea vis-a-vis de un sportiv olimpic, față de toți sportivii și oamenii din toată lumea atunci când ea nu a putut fi contactată o perioadă lungă de timp.
A trebuit să decidem cum trebuie să procedăm într-o astfel de situație"
Cazul Shuai Peng rămâne o enigmă
Shuai Peng (35 de ani), campioană în proba de dublu la Roland Garros în 2014, a intrat în atenţia internaţională la începutul lunii noiembrie, când a postat un mesaj pe reţeaua de socializare Weibo, în care susţinea că a fost violată de fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang. Mesajul a fost şters rapid de autorităţile chineze.
În ciuda cenzurii, mesajul a fost făcut public în lumea întreagă, provocând o serie de reacţii sub hashtagul #WhereIsPengShuai ("Unde este Peng Shuai").
Multe nume mari ale tenisului, de la Chris Evert la Novak Djokovic, WTA şi omoloaga sa masculină ATP au cerut explicaţii Chinei. În afara lumii sportului, s-a implicat şi lumea politică, cu solicitări de clarificări adresate Beijingului, mai ales de către Franţa, Statele Unite, Marea Britanie sau ONU.
Peng a apărut într-un restaurant din Beijing şi apoi în timpul unui turneu de tenis din capitala Chinei, potrivit videoclipurilor publicate de presa oficială. Totodată, ea a vorbit prin videoconferinţă cu Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).
Uniunea Europeană cere autorităţilor chineze "dovezi verificabile" privind libertatea de mişcare a jucătoarei de tenis Shuai Peng şi o anchetă "transparentă' cu privire la acuzaţiile de abuz sexual, pe care aceasta le-a lansat la adresa unui înalt oficial chinez.
Etichete: shuai peng , thomas bach
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții