Simona Halep / Foto: Captură Instagram @simonahalep

”Am rămas cu sechele”. Simona Halep, despre cele 3 momente care au marcat-o: divorțul, dopajul și accidentările

articol scris de Digi Sport
24.07.2024, 13:31
  • SuperLiga: Buzău - Hermannstadt, vineri, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: ”U” Cluj - Oțelul Galați, vineri, 21:00, DGS 1

Simona Halep (32 de ani, 1130 WTA)) a jucat ultimul meci oficial în luna mai 2024, când a abandonat în setul al doilea al meciului cu McCartney Kessler (24 de ani), de la Trophee Clarins, la scorul de 7-5, 2-3.

Simona Halep: ”A fost foarte greu să rămân pozitivă tot timpul”

Galerie Foto

De atunci, campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 nu a mai jucat și a așteptat să fie gata din punct de vedere medical pentru a nu risca o accidentare mai gravă. Recent, Simona a spus că nu este o mașină și că vrea ca atunci când va reveni pe circuit să fie la cele mai înalte cote din punct de vedere fizic.

Halep a acordat un interviu larg presei internaționale, în care a vorbit despre întreaga situație prin care a trecut în ultimii ani: divorț, suspendare, accidentări. Chestionată cum se poziționează în acest caz, dacă vede partea plină sau goală a paharului, Halep a replicat.

”Cred că aș vedea ambele părți. Cred că și de asta, că iau aspectele pozitive ale lucrurilor, totul s-a lămurit (n.r.: în cazul de dopaj), am câștigat (n.r.: apelul) și am putut să demonstrez adevărul, că n-am greșit cu nimic în legătură cu tenisul.

În schimb, jumătatea goală a paharului ar fi pauza de doi ani pe care am avut-o. A venit la pachet cu multe chestii negative. Din punct de vedere mental, epuizarea, problemele fizice care au apărut, că am stat o perioadă atât de lungă pe tușă. Acum, e foarte greu să recuperez timpul pierdut.

Dar cel mai important aspect a fost legat de partea emoțională. Cu toții avem nevoie de echilibru din acest punct de vedere, ca să fim pozitivi. Dar situația prin care am trecut eu… A fost cu adevărat dificilă. A fost foarte greu să rămân pozitivă tot timpul”.

”M-am izolat un pic”

Halep este fericită pentru că cei de la TAS i-au dat dreptate, dar a spus că a rămas cu sechele.

”Am suferit emoțional, mental. Nu mă așteptam ca revenirea să fie atât de dificilă și, chiar dacă am câștigat (n.r - apelul de la TAS), iar totul s-a lămurit. În continuare, am rămas cu ceva sechele.

Am avut familia alături. Știu că sună a clișeu, dar pentru mine a fost exact cum auzisem. Că atunci când ai probleme, când dai de necazuri, lumea te părăsește. Și rămâi doar cu familia și oamenii care îți sunt foarte apropiați. Așa că, la mine, a fost la fel.

M-am izolat un pic. M-am simțit în siguranță doar alături de oamenii foarte apropiați, de familia și de niște prieteni. Tenisul m-a învățat, de-a lungul anilor, că trebuie să fii puternic. Și că trebuie să aștepți ziua următoarea pentru a da tot ce ai mai bun.

Și exact asta am făcut, încercând să păstrez, de asemenea, o gândire pozitivă. Am avut speranțe și, chiar dacă s-a ales praful de ele în multe rânduri, n-am renunțat. Știam că n-am greșit cu nimic. Cred că asta m-a ajutat să rămân acolo și să lupt în continuare”, a mai spus Simona, conform celor de la We Are Tennis.

Halep: ”N-am crezut că oamenii pot fi răi”

Sportiva din Constanța a nominalizat cele trei momente din viața ei, din ultima perioadă, care au marcat-o foarte tare, iar acestea sunt divorțul, dopajul și accidentările.

”A fost divorțul, a fost dopajul, iar acum sunt accidentările. Unul după altul. Și accept totul, gândindu-mă că așa trebuie să se întâmple. Mereu mă uit la citate motivaționale. Și unul spune așa: nu contează ce vine la tine, contează cum reacționezi.

Așa că încerc să reacționez cât de bine pot, să primesc lecția, să devin mai puternică, fiindcă sunt convinsă că viața mai are multe de oferit (n.r. zâmbește). Pentru că mereu am crezut în partea bună a vieții.

N-am crezut că oamenii pot fi răi sau că ți se poate întâmpla o situație nedreaptă, precum cea pe care am trăit-o. Acum, văd puțin cam negativ totul. Am început să fiu pregătită, în cazul în care mi se va întâmpla ceva rău.

Încerc să învăț să cred din nou în bine. Trec acum prin această etapă. N-am terminat-o, dar lucrez la asta”, a mai spus Halep.

Etichete: simona halep , simona halep wta , simona halep turnee


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj

Cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale, Maia Sandu se menţine detaşat în fruntea preferinţelor electoratului din Republica Moldova, dar creşte semnificativ şi proporţia alegătorilor indecişi, astfel că, dacă aceştia s-ar hotărî în cele din urmă să voteze pentru ea, există şanse ca actuala şefă a statului să fie realeasă din primul tur de scrutin, arată datele unui sondaj dat publicităţii joi.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Real Madrid a luat decizia așteptată de toată lumea, după ce Kylian Mbappe a fost acuzat de viol

Ce loc va ocupa România în clasamentul FIFA, după victoriile cu Cipru și Lituania

A fost la petrecerea din Suedia a lui Mbappe și a spus totul: "Ne-au pus telefoanele într-o cutie!"

Foto ”Cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”, de nerecunoscut: transformare radicală! ”Nu poate fi ea” / ”Incredibil”

Exclusiv OUT! Verdict fără dubii în direct, după calificarea României U21: ”Pierde Campionatul European, e clar”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

"Nu doar rezultatele de pe teren contează!" FRF a făcut anunțul, după scenele rar întâlnite cu Daniel Pancu

Ronaldinho a spus 3 fotbaliști peste Leo Messi, când a fost întrebat dacă argentinianul este "GOAT"

Decizia luată de Mircea Lucescu: "Asta e problema lui la ora actuală"

Exclusiv Ioan Andone a numit cele două echipe din SuperLigă care ”nu au cum să rateze play-off-ul”

Citeşte şi

Foto Simona Halep trage tare! Cum a fost surprinsă jucătoarea la antrenament

Luptă acerbă pentru poziția de lider mondial! Simona Halep a urcat în clasamentul WTA. România, 4 sportive in TOP 100

PEROZCine e femeia celebră care l-a făcut tată pe Liam Payne, fostul membru al trupei One Direction, mort la 31 de ani. Își adora fiul

FILM NOWAl Pacino, despre motivul real pentru care a acceptat să joace în Godfather III: "Eram falit. Alegerea nu putea fi mai simplă"

”Sunt convins! Se poate bate la primele locuri”. Cum prefațează Helmut Duckadam derby-ul Dinamo – FCSB citeşte ştirea pe Prosport.ro

Victorie extraordinară a Anei Bogdan! A învins o mare favorită și s-a calificat în sferturi citeşte ştirea pe ziare.com

Soldatul care a luptat 30 de ani în al Doilea Război Mondial citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Dorian Popa, primele declarații despre noua iubită: „Am dreptul să-mi găsesc fericirea!” El s-a despărțit anul trecut de Claudia Iosif

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Dorian Popa, primele declarații despre noua iubită: „Am dreptul să-mi găsesc fericirea!” El s-a despărțit anul trecut de Claudia Iosif

Digi World

Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce la extreme

Digi Animal World

Casa unei femei din Washington, asaltată de 100 de ratoni: „Nu am văzut niciodată atât de mulți în același loc”