Darren Cahill / Foto: Profimedia

"Adevărul a ieșit la iveală!" Reacția lui Darren Cahill, după ce Jannik Sinner a fost prins dopat și apoi exonerat

articol scris de Digi Sport
21.08.2024, 13:25
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

Darren Cahill, antrenorul lui Jannik Sinner, a declarat că liderul ATP nu s-ar dopa niciodată intenţionat, după ce italianul a fost testat pozitiv în două rânduri la controlul antidoping.

Darren Cahill, despre Jannik Sinner: "Este o situaţie nefericită, dar adevărul a ieşit la iveală!"

''Jannik nu ar lua niciodată nimic intenţionat. Este o situaţie nefericită, dar adevărul a ieşit la iveală'', a declarat Darren Cahill, fost antrenor al Simonei Halep, pentru ESPN.

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că Sinner a fost testat pozitiv la două controale antidoping pentru steroidul anabolizant clostebol în luna martie, la câteva săptămâni după ce a câştigat primul său titlu de Grand Slam, la Australian Open.

ITIA l-a absolvit pe Sinner de vină sau neglijenţă, acceptând explicaţia că substanţa a intrat accidental in corpul său prin intermediul unui produs pe care fizioterapeutul său l-a utilizat pentru a-i trata o rană minoră.

Sinner a pierdut 400 de puncte ATP şi premiul în bani de la Indian Wells, deoarece unul dintre teste fusese efectuat la turneul californian, la care atinsese semifinalele.

Cahill a precizat că echipa lui Sinner a fost informată asupra rezultatelor testelor în martie, iar acest lucru l-a afectat pe italian, care a făcut apel cu succes împotriva suspendării sale provizorii.

''L-a afectat fizic şi mental, a făcut amigdalită, a ratat Jocurile Olimpice. Nu căutăm simpatie, suntem doar mulţumiţi că nu a fost suspendat'', a mai spus Cahill.

Decizia ITIA poate fi contestată de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), precum şi de autorităţile antidoping din Italia. AMA/WADA a precizat pentru DPA că va examina cu atenţie hotărârea ITIA înainte de a decide dacă va duce cazul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

''Vreau să trec peste această perioadă dificilă şi nefericită'', a transmis Sinner, într-un comunicat publicat pe Instagram, adăugând că va continua să facă totul pentru a fi ''conform cu programul antidoping al ITIA''.

Sinner a câştigat, luni, turneul ATP Masters 1.000 de la Cincinnati (Ohio) şi va fi principalul favorit al turneului US Open, ultimul de Grand Slam al anului, care va debuta pe 26 august, la New York.

Etichete: dopaj , darren cahill , jannik sinner , itia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. PAOK l-a adus pe Dejan Lovren

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

Ofertă pentru Ianis Stoica: salariul, de trei ori mai mare decât la Hermannstadt! Atacantul a dat deja răspunsul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video AC Milan - Liverpool 1-3 / Real Madrid - Stuttgart 3-1 / Bayern - Dinamo Zagreb 9-2. Toate rezultatele zilei

Exclusiv Schimbare majoră la FCSB, de la meciul cu Petrolul! Gigi Becali: ”Va fi unul singur!”

Subiect închis: Ianis Hagi a decis unde va evolua! Cum l-au numit scoțienii

De la pretenții de titlu la lupta pentru salvarea de la retrogradare! Cu cine poate semna Neil Lennon

Citeşte şi

Oficial Total neașteptat! I-au prelungit contractul jucătorului suspendat 4 ani din fotbal

După ce a pierdut finala US Open cu Jannik Sinner, Taylor Fritz a spus cine e cel mai bun jucător din lume

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWMichael Douglas a dezvăluit cum a reușit să joace atât de bine scenele intime din „Basic Instinct”: „Sunt expert”

Lovitură cruntă pentru Rapid! Motivul pentru care Marius Șumudică nu-i poate utiliza pe Aaron Boupendza și Clinton N’Jie citeşte ştirea pe Prosport.ro

„Intrăm în grevă”. Unul dintre favoriții la câștigarea Balonului de Aur anunță un cutremur în fotbal citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Digi World

De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia