Bernadette Szocs / Foto: captură Digi Sport

Pusă la zid după eșecul de la JO, Bernadette Szocs a ”speriat” Europa

articol scris de Digi Sport
19.10.2024, 21:58
  • SuperLiga: Univ. Craiova - Botoșani, duminică, 16:00, DGS 1

  • SuperLiga: Dinamo - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Bernadette Szocs face spectacol la Campionatul European de tenis de masă de la Linz. Sportiva din România este în cărți pentru două medalii de aur.

Perechea Bernadette Szocs/Sofia Polcanova (România/Austria) s-a calificat în finala probei de dublu, după ce a trecut de cuplul Izabela Lupulesku/Sabina Surjan (Serbia), scor 3-2 (10-12, 11-4, 11-5, 5-11, 11-3).

Galerie Foto

Bernadette Szocs, în finală la dublu și în semifinale la simplu, la Europenele de la Linz

Szocs și Polcanova vor încerca să-și apere titlul european în fața perechii Hana Matelova/Barbora Balazova (Cehia/Slovacia), duminică, de la ora 16:30.

Pe lângă performanța de la dublu, Bernadette Szocs s-a calificat în semifinale la Europene și în proba de simplu. Românca a trecut în sferturi de Charlotte Lutz (Franța) cu 4-2 (11-6, 7-11, 11-5, 8-11, 12-10, 11-9).

Pentru un loc în ultimul act, Szocs se va duela cu Maria Xiao, care reprezintă Spania. Indiferent de rezultatele de duminică, sportiva din țara noastră are asigurată medalia de argint la dublu și bronzul la simplu.

Sportiva noastră și-a îndeplinit un vis, odată cu calificarea în semifinala care îi garantează bronzul! Este prima medalie pentru ea, în proba de simplu, la un Campionat European de seniori, o performanță pe care tricolora a așteptat-o de-a lungul carierei”, a notat Federația Română de Tenis de Masă, pe contul oficial de Facebook.

Szocs și Xiao s-au întâlnit de trei ori până acum, iar românca a câștigat două dueluri.

Președintele Federației a criticat-o pe Bernadette Szocs: ”Numărul 1 al nostru nu și-a făcut treaba

La JO de la Paris, România a pierdut în fața Indiei în optimile de finală ale competiției pe echipe la tenis de masă, scor 2-3.

Partida inaugurală, cea de dublu, a fost pierdută cu 0-3 (9-11, 10-12, 7-11) de Adina Diaconu şi Elizabeta Samara în faţa perechii Archana Girish Kamath/Sreeja Akula. Surpriza neplăcută a fost înfrângerea suferită de Bernadette Szocs în duelul cu Manika Batra, scor 0-3 (5-11, 7-11, 7-11).

Samara a adus primul punct al tricolorelor, după 3-2 (8-11, 11-4, 7-11, 11-6, 11-8) cu Sreeja Akula, apoi Bernadette Szocs a învins-o pe Archana Girish Kamath cu 3-1 (11-5, 8-11, 11-7, 11-9). În meciul decisiv, Manika Batra, cea mai bună jucătoare indiană, a învins-o pe Adina Diaconu cu 3-0 (11-5, 11-9, 11-9).

La scurt timp după meci, Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă, a avut un discurs dur la adresa celei mai bune jucătoare din România, Bernadette Szocs: ”E inadmisibil. Numărul 1 al nostru nu și-a făcut treaba”, a spus Romanescu.

Etichete: bernadette szocs , europene tenis de masa , sofia polcanova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas

Fostul lider Hamas, Yahya Sinwar, a fost ucis zilele trecute din pură întâmplare, în timpul unei acțiuni militare a armatei israeliene (IDF) într-un cartier din localitatea Rafah, din sudul Fâșiei Gaza, informează CNN. Practic, o grupă de infanteriști israelieni a depistat mai multe persoane „suspecte” care încercau să se ascundă printre clădirile în ruine din oraș. La puțin timp, a urmat un schimb de focuri care i-a determinat pe israelieni să cheme un tanc în sprijin.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Ilie Dumitrescu a răbufnit și i-a transmis un mesaj clar lui Dorinel: ”Dacă mai face o dată așa, o să am aceeași reacție!”

Stadion de 80.000.000 € pentru o echipă de Liga 2 din România! Când va fi gata

Momentul în care cea mai rapidă atletă din România a făcut comoție cerebrală, după ce a trecut linia de sosire

Pep Guardiola, după anunțul oficial: "O parte din mine pleacă!"

Exclusiv La 38 de ani, e încă ”un pachet de mușchi”, dar a luat decizia! ”Nu realizam că sunt praf”. E de 5 ori campion al României

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Conducerea CFR-ului a anunțat ce se va întâmpla cu Louis Munteanu, după ce l-a sfidat pe Dan Petrescu: ”100%”

Exclusiv Fără echivoc! Verdict despre jucătorul care va câștiga 10.000 € lunar la FCSB: ”N-are nicio șansă! Să-l credem pe patron?”

”Louis n-o să joace în meciul următor”. Reacția lui Petrescu după ce Munteanu nici nu l-a privit. Ce a făcut atacantul după meci

Oficial După ce a ajuns în presa internațională, o echipă din România s-a retras din campionat: ”Atât am putut”

Citeşte şi

Bernadette Szocs a fost eliminată în optimi în proba de dublu mixt de la Campionatul European de tenis de masă

Galerie Foto Bernadette Szocs poate da o lovitură financiară uriașă pe final de an

PEROZO tânără de 29 de ani a fost desemnată Miss BumBum 2024: „Încă sunt în stare de șoc, este un vis împlinit!”

FILM NOWFără machiaj, cu o fustă din cașmir și stiletto, Pamela Anderson radiază pe străzile din New York. La 57 de ani, actrița arată perfect

Precedent periculos pentru Rapid! Urmează soluția TAS în procesul intentat de 2 foști jucători și susținut de sindicat citeşte ştirea pe Prosport.ro

Program prelungit pentru transportul în comun duminică, pentru meciul Dinamo - FCSB. Cum poți ajunge acasă de la Arena Națională citeşte ştirea pe ziare.com

Cinci mașini cu motoare ultra-fiabile: Nu se strică și nu pică, sunt ca „Hopa Mitică” citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Păr lung, pantaloni scurți, cizme până la coapse, tocuri înalte. Katy Perry a făcut furori la concertul lui Charli XCX 

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Păr lung, pantaloni scurți, cizme până la coapse, tocuri înalte. Katy Perry a făcut furori la concertul lui Charli XCX 

Digi World

Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

Digi Animal World

Cazul care a uimit lumea. Motivul pentru care un cățel s-a născut cu blana verde: ”Frații lui sunt albi ca laptele!”