Donald Trump a supraviețuit unei tentative de asasinat / Foto: Getty Images

Val de reacții din sport după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump + Primul mesaj al fostului președinte

articol scris de Digi Sport
14.07.2024, 09:48
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - U Cluj, luni, 21:00, DGS 1

Fostul preşedinte american Donald Trump, rănit la ureche, a scăpat sâmbătă de o tentativă de asasinat în timpul unui miting dintr-o campanie electorală care a fost dată peste cap de acest atac, comentează AFP.

Prima reacție a lui Donald Trump, după tentativa de asasinat

Galerie Foto

Donald Trump, în vârstă de 78 de ani, a fost evacuat, cu faţa însângerată, după atacul armat de la Butler, în Pennsylvania (nord-est). Înainte ca agenţii de securitate să-l ducă într-o impozantă maşină neagră, el a ridicat pumnul în direcţia mulţimii, în semn de sfidare.

Atacatorul şi un trecător au fost ucişi, iar alţi doi spectatori au fost grav răniţi.

"Am fost lovit de un glonţ care mi-a străpuns vârful urechii drepte", a scris Trump pe platforma sa Truth Social, conform Agerpres.

Preşedintele democrat Joe Biden, care urmează să se confrunte cu Donald Trump la alegerile din noiembrie, a declarat că a fost uşurat să afle că republicanul este aparent într-o stare bună de sănătate, condamnând în acelaşi timp "astfel de violenţe". Joe Biden a vorbit cu Donald Trump, a precizat Casa Albă.

Imagini neverificate arată corpul presupusului atacator, întins pe acoperişul înclinat al unei clădiri joase de pe care a tras, provocând teroare şi panică în rândul spectatorilor.

  • La o conferinţă de presă de sâmbătă seara, FBI a confirmat că împuşcăturile au fost într-adevăr o "tentativă de asasinat".

Val de reacții din lumea sportului, după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

Lumea sportului nu a rămas indiferent de momentul care face înconjurul lumii. Așa cum era de așteptat, primii sportivi care au reacționat cu privire la situația lui Donald Trump au fost cei americani.

”Violența nu merită niciun loc în această lume. Ne rugăm pentru președintele Trump și familia lui. Îi dorim însănătoșire grabnică”, a fost mesajul postat de Bryson DeChambeau, jucător profesionist de golf american, care a câștigat două campionate majora.

”Nu îmi pasă cât de mult îl iubești sau îl urăști pe președintele Donald Trump, acum nu e momentul să vorbim de politică. Ne rugăm pentru el, pentru familia sa și pentru toată lumea afectată de tentativa de asasinat de astăzi”, a spus Robert Griffin III, jucător de fotbal american.

”Doamnelor și domnilor, președintele Donald Trump”, a postat Sauce Gardner, jucător de fotbal american.

”Dumnezeu i-a salvat viața lui Donald Trump astăzi”, a afirmat Enes Kanter, un baschetbalist care joacă pentru Boston Celtics.

"Un multimiliardar de 78 de ani ar trebui să fie pe un yacht sau la cursuri de golf. Dar el nu e. E în Pennsylvania și scuipă gloanțe! Candidând din dragoste pentru țara lui! Însănătoșire grabnică, Donald! Dumnezeu să binecuvinteze Statele Unite ale Americii", a postat Conor McGregor, luptător de UFC.

”Trump a încasat un glonț pentru America”, a transmis Marlon Humphrey, jucător de fotbal american.

Etichete: asasinat , donald trump , tentativa asasinat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cutremur cu magnitudinea 5,4 în România, luni după-amiază. S-a simțit în toată țara

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs luni după amiaza în zona seismică Vrancea. Seismul a fost simțit în toată țara.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Radu Drăgușin, salvat de Real Madrid? Vestea venită chiar înainte de Tottenham - Arsenal

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Rapid București - 'U' Cluj 0-1, ACUM, la Digi Sport 1. ”Șepcile Roșii” au dat lovitura în Giulești

Decizia radicală luată de fanii Rapidului care l-au ironizat pe Șumudică, la 5 zile după ce ”au făcut pace” cu antrenorul

Notele primite de Man și Mihăilă, după dezastrul din meciul Parma - Udinese. Românii au reușit câte un assist

Foto Apariție specială a lui Marius Șumudică la primul meci în Giulești + Mesajul apărut la peluză pentru antrenor

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atacantul naționalei, umilit de antrenorul său în Turcia: ”Un eșec” citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit