Foto TAB-urile au intrat pe stadion pentru a ridica spitalul de campanie. ”Mi-am lăsat soțul și copiii pentru 6 luni!”
24.04.2020, 11:14SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Stadionul CFR din Timișoara este acum o amintire. În ultimele zile, baza sportivă a fost ”remodelată” pentru a se pune pe picioare un spital de campanie.
Primele Transportoare Amfibiu Blindate (TAB-uri) au ajuns deja pe Bega iar lucrările sunt în toi. Prima dată s-au montat modulele și cortului militar, dar s-a trecut inclusiv la săparea pe terenul de fotbal, pentru racordul la utilități.
Spitalul de campanie, se numește în termeni tehnici Sistemul Modular Medical de Izolare și Tratament (SMMIT). Containerele sunt venite de la Centrul Farmaceutic Zonal Sebeș. În total, vor fi 56 de paturi, inclusiv patru de Terapie-Intensivă. Totuși, spitalele de campanie sunt, în principal, pentru cazurile ușoare și medii de coronavirus.
Stadionul din Timișoara, blocat de MApN pentru șase luni!
Spitalul va avea unități de triaj, radiologie, sterilizare, laborator și zonă de decontaminare. În locație va fi instalat și un modul (tabără) de carantinare și izolare, cu o capacitate de 120 de locuri.
”Marți am fost acolo, le-am predat toate cheile. S-a semnat un protocol între Ministerul Transporturilor și Ministerul Apărării Naționale, între Regionala CFR și Spitalul Militar Timișoara, concret. Baza sportivă a fost predată.
Le-am arătat unde sunt lumina, canalizarea, gunoiul, curentul, se fac racordurile la utilități”, a spus Constantin Nedela, președintele clubului, pentru Prosport.
”Chiar dacă terenul nu era așa îngrijit în ultimii ani, el era într-o stare cât de cât mai bună ca altele din oraș, pentru că avea drenajul foarte bun făcut de la început.
Era piatra pusă sub nisip, era un sistem foarte bun, care acum s-a distrus, pentru că s-a săpat pe verticală. Terenul nu va mai putea fi readus niciodată la starea inițială, doar dacă se va face un nou teren, de la zero!”, a mai spus oficialul bănățenilor.
CFR Timișoara nu mai are unde să-și dispute meciurile oficiale
”Protocolul spune că s-a predat între șase luni și un an, pentru că ei au intenția să țină spitalul pentru un al doilea vârf probabil al epidemie, în toamnă.
Noi am făcut solicitare la autorități, pentru că marți au fost aici și prefectul, și președintele de Consiliu Județean, și primarul, să primim un teren unde să ne putem antrena și juca meciurile oficiale.
Oamenii sunt de bună-credință, au zugrăvit vestiarele, pentru că acolo își fac birouri. Nu fac stricăciuni, dar terenul nu va mai putea fi refăcut”, a mai spus Nedela.
”Mi-am lăsat familia acasă în Iași, soțul cu cei doi copii, pentru a lucra pentru șase luni în spitalul militar din Timișoara.
Doamne ajută să trecem cu bine de această pandemie și să putem spune că am izbăvit!”, iată și o mărturie a unui asistent medical generalist Reasilvia Covașă pentru pagina de Facebook a MApN-ului.
Etichete: stadion cfr timisoara , spital de campanie timisoara , constantin nedela
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții