Stadionul nou pe care s-ar putea muta Rapidul până la refacerea arenei din Giuleşti
28.08.2019, 18:40SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunţat că îşi doreşte ca Rapidul să evolueze pe Stadionul de rugby Arcul de Triumf anul viitor, până când lucrările la arena Giuleşti-Valentin Stănescu, aflate în întârziere, se vor finaliza.
Giuleştenii îşi dispută în acest sezon meciurile de pe teren propriu în Regie.
"Am auzit că sunt ceva întârzieri la Giuleşti. De aceea ne dorim ca, până va fi gata noul stadion din Giuleşti, Rapid să poată juca pe Stadionul Arcul de Triumf. Acest lucru depinde şi de cât de repede se vor mişca lucrurile. În acelaşi timp, sper să rezolvăm cât mai repede şi cu baza sportivă Pro Rapid. Am promisiuni că vom intra în administrarea bazei în câteva săptămâni", a afirmat edilul.
Tudorache a declarat că toate cheltuielile de administrare a Stadionului de rugby Arcul de Triumf vor fi susţinute de Primăria Sectorului 1, în urma unui parteneriat semnat cu Federaţia Română de Rugby.
"Este un parteneriat pe care îl facem cu Federaţia Română de Rugby. Pentru că atunci când Guvernul nu are bani, vine Primăria Sectorului 1 şi sprijină. Noi vom veni şi cu mentenanţa, pentru că va fi o problemă şi după ce Stadionul Arcul de Triumf va fi gata.
Deci noi vom asigura toate cheltuielile de administrare cu această bază sportivă, cu acest stadion. Şi vom sprijini cu orice mai are nevoie Federaţia Română de Rugby. Noi ne-am zbătut şi, imediat ce ne-au solicitat autorizaţia de construcţie pentru Stadionul Arcul de Triumf, am acordat-o. De aceea suntem mai avansaţi. Vă promit că primul stadion care va fi gata dintre cele trei este acesta din Sectorul 1", a mai spus primarul.
Preşedintele FRR e de acord ca Rapid să joace pe "Arcul de Triumf"
Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, este de acord ca Rapid să joace pe stadionul de rugby. "Având în vedere că Rapid este în sufletul tuturor şi creşte de la zi la zi, cred că acest stadion va putea găzdui şi meciurile acestei echipe", a afirmat Petrache.
Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Irina Pătrăşcoiu, şi preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, au efectuat o vizită la Stadionul Arcul de Triumf pentru a vedea stadiul lucrărilor de construcţie.
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.
Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, cel mai probabil în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia.
Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.
Stadion Steaua, detaliile proiectului
- Cost construcţie 64.5 milioane de euro
- Capacitate: 31.254 de locuri
- Suprafața de joc 105m/68m. Gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă
- Spații de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare)
- Restaurant
- Muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua
- Spații VIP (loje și parcare)
- Sală de forță și de recuperare
- Punct medical de prim ajutor
- Zona de presă si sky-box ul în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea și care respectă standardele UEFA și FIFA
- Sala de conferință
- Vestiare pentru sportivi
- Magazine
- Spații tehnice și pentru birouri
Stadionul Rapid, detaliile proiectului
- Cost construcţie 29 milioane de euro
- capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor)
- nivel de clasificare UEFA, 4
- suprafaţa totală înierbată va fi de 120X80 m (inclusiv suprafaţa de gardă)
- complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice
- spaţii de cazare pentru sportivi
- spaţii de alimentaţie publică
- spaţii administrative
Stadion Tineretului Arcul de Triumf, detaliile proiectului
- Cost construcţie: 24.000.000 de euro
- Capacitate: 8.207 locuri
- Teren 120m x 80m, suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), încălzire
vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media sală de conferințe, zonă de flash interviu etc - Puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente)
- Post de control anti-doping și spații administrative
- Facilități: spații pentru presă, VIP, spații de cazare, 170 de locuri de parcare pentru spectatori.
Agerpres
Etichete: stadion arcul de triumf , stadion rapid , lucrari stadion rapid , lucrari stadion arcul de triumf , rapid arcul de triumf
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții