Situație fără precedent în România! Examenul de admitere al Universității de Medicină din București, organizat pe Arena Națională
20.05.2020, 12:10SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Pandemia de COVID-19 a dus la o schimbare majoră a modului în care universitățile își desfășoară activitatea și se pare că examenele de admitere vor putea fi organizate online sau pe stadion.
Potrivit Digi24, Arena Națională poate deveni locul în care următoarea generație de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București va susține examenul de admitere, pe 26 iulie.
"Deși situația epidemiologică este dificilă, noi încercăm să păstrăm tradiția de a da examenul cu prezența absolvenților și a candidaților la această admitere. Totul este imprevizibil. Noi trebuie să fim flexibili pentru a ne adapta la condițiile respective", a explicat Viorel Jinga, rectorul UMF "Carol Davila".
Anul acesta, la Universitatea de Medicină și Farmacie din București vor fi scoase la concurs 1.450 de locuri:
- Facultatea de Medicină - 700 de locuri buget și 150 de locuri taxă,
- Facultatea de Medicină Dentară - 190 de locuri buget și 100 de locuri taxă,
- Facultatea de Moașe și Asistență Medicală - 170 de locuri
- Facultatea de Farmacie - 140 de locuri
Multe dintre universități vor opta pentru examene de admitere în format online
Totuși, cele mai multe dintre universitățile din România vor susține examenele de admitere în format online. Academia de Studii Economice din București și-a stabilit deja calendarul:
"La licență începem cu 13 iulie, în perioada 13-17, după care urmează programele de masterat 22-24 iulie și în 9-11 iulie începem admiterea la doctorat", a explicat Nicolae Istudor, rectorul de la ASE.
Danemarca a transformat stadioanele în școli
Danemarca este una dintre primele țări europene care a început ridicarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19. Statul nordic a impus măsuri stricte după ce a descoperit primele cazuri, iar acum redeschide spațiile publice.
În Danemarca, școlile publice și-au deschis porțile treptat, începând cu sfârșitul lunii aprilie, dar distanța socială recomandată este de 12 metri pătrați pentru fiecare elev. Adică de două ori mai mare decât cea recomandată adulților.
În aceste condiții, autoritățile au căutat intens soluții ca să asigure spațiul necesar. Echipa de fotbal FC Copenhaga și-a oferit propriul stadion, arena Parken, pentru a ajuta la desfășurarea cursurilor.
Acum, stadionul pe care evoluează inclusiv naționala Danemarcei a devenit școală pentru 200 de copii din clasele a patra și a cincea. Arena cu 38.000 de locuri le asigură elevilor suficient spațiu și le dă posibilitatea profesorilor să își țină orele fără stres.
Lars Bo Jeppesen, directorul companiei care deține stadionul, spune că e responsabilitatea tuturor să găsească variante în această perioadă de criză. ”Trebuie să găsim soluții creative și sperăm să-i ajutăm pe elevi să aibă niște amintiri plăcute de aici”, a declarat el.
Și clubul FC Copenhaga, de 13 campion al țării, a vorbit despre ”datoria” de implicare în educația celor mici.
”Profesorii noștri fac eforturi uriașe pentru a-i trimite în siguranță înapoi acasă pe copii, iar noi putem ajuta un pic”, a transmis gruparea din capitală, pe contul oficial de Twitter.
Etichete: arena nationala , national arena , medicina , universitatea de medicină și farmacie , facultatea de medicină , carol davila
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții