Nicușor Dan / Gabriela Szabo / Foto: Digi Sport, Facebook @Gabriela Szabó

Răsturnare de situație! Decizia luată în procesul Gabriela Szabo - Nicușor Dan: "Justiția mi-a dat dreptate. A mințit!"

articol scris de Digi Sport
11.10.2024, 07:59
  • Media: Digi Sport Special, vineri, 19:00, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Bosnia - Germania, vineri, 21:45, DGS 1

Gabriela Szabo (48 de ani), fosta mare atletă și fosta directoare de la CSM București, a câștigat procesul cu Nicușor Dan (54 de ani) și Primăria Capitalei.

Gabriela Szabo a câștigat procesul cu Nicușor Dan

Multipla campioană olimpică a obținut o victorie mare în instanță, după ce Curtea de Apel a decis să-i anuleze concedierea dispusă de primarul Nicușor Dan.

Astfel, Gabriela Szabo va fi reinstalată în funcția de director clubului CSM București și va primi retroactiv salariile pierdute.

În plus, Curtea de Apel București l-a obligat pe Nicușor Dan la plata a 15.000 de lei către Gabriela Szabo.

Curtea de Apel a dispus următoarele:

  • Anularea dispoziției de concediere emisă de primarul general al Bucureștiului.
  • Reintegrarea pe postul deținut anterior concedierii.
  • Plata retroactivă a salariilor și a altor drepturi care i-ar fi revenit în perioada dintre concediere și reintegrare.
  • Respinge cererea Gabrielei Szabo privind daunele morale.
  • Obligarea pârâților la plata cheltuielilor de judecată de 15.000 lei către reclamantă.
  • Decizia instanței este definitivă și a fost pronunțată pe 10 octombrie 2024.

La 3 iunie 2022, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că Gabriela Szabo, directorul general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi.

El a susţinut la momentul respectiv că staff-ul de conducere al clubului a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management "defectuos".

Gabriela Szabo: "Justiția mi-a dat dreptate. A mințit!"

După ce a aflat decizia instanței, Gabriela Szabo a reacționat imediat pe rețelele sociale.

"JUSTIȚIA MI-A DAT DREPTATE. NICUȘOR DAN A MINȚIT!

Astăzi, instanța a publicat decizia finală prin care mi se recunoaște nevinovăția și faptul ca drepturile mi-au fost încălcate în mod abuziv.

În mod absolut nedrept am fost acuzată nefondat și supusă, luni în șir, unui atact calomnios din partea primarului Nicusor Dan. După 2 ani de zile, astăzi JUSTIȚIA FACE DREPTATE.

Decizia instanței confirmă nu doar faptul că măsurile luate împotriva mea au fost nefondate, ci, mai rău decât atât, au fost motivate de interese care nu au legătură cu rigorile, regulile de procedură sau respectarea legii.

Hotărârea de astăzi este un pas bun în repararea nedreptății flagrante care mi s-a facut, deși experiența amară și trăirile negative cauzate de acuzațiile mincinoase și fără temei nu vor putea fi șterse.

Am avut încredere că adevărul și integritatea nu pot fi învinse și am luptat pentru asta. Am luptat o lupta deși nu trebuia sa fiu eu în ea. Victoria mea să servească, sper, drept un precedent important în orice luptă pentru apărarea drepturilor unei persoane și a demnității.

PS: Mulțumesc Casei de Avocatură Zamfirescu Racoti Vasile& Partners!

10.10.2024

Ora estimata: 11:30

Complet: S7 C.30A AS-LM

Tip solutie: Schimbat total

Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată, în sensul că: Admite în parte cererea de chemare în judecată. Anulează Dispoziţia nr. 2176/29.11.2022 emisă de Primarul General al municipiului Bucureşti privind desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă al reclamantei. Dispune reintegrarea reclamantei pe postul şi în funcţia deţinute anterior concedierii.

Obligă pârâţii la plata către reclamantă a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta de la data încetării raporturilor de muncă şi până la reintegrarea efectivă. Respinge, ca neîntemeiată, cererea reclamantei privind daunele morale.

Obligă intimaţii pârâţi la plata sumei de 15.000 lei către apelanta reclamantă, cu titlu de cheltuieli de judecată, admise în parte. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 10.10.2024.", a scris Gabriela Szabo, pe Facebook.

Etichete: curtea de apel , csm bucuresti , gabriela szabo , nicușor dan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie a fost lovită intenționat cu mașina de fostul iubit, într-un cartier din Constanța. Momentul a fost surprins de camere

O femeie a fost lovită intenționat cu mașina de fostul iubit pe o stradă din orașul Constanța, iar momentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și este cercetat pentru loviri și alte violențe. 

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția lui Ilie Năstase, după ce Ion Țiriac a fost internat în spital

Presa din Grecia: "Luați-o pe asta!". 3 echipe de tradiție îl așteaptă pe Răzvan Lucescu

Răsturnare de situație! Alexandru Țiriac a intervenit, după ce Ilie Năstase a spus că Ion Țiriac ”s-a internat” din cauza unei boli

În ce stare se află Ion Țiriac, internat într-un spital din Austria

S-a aflat cauza morții lui George Baldock, fotbalistul găsit fără suflare la 31 de ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

OUT! Rapid a luat decizia, după ce în vară a plătit 1.000.000 €

”Un show horror”. Jurnaliștii englezi nu au avut milă după înfrângerea Angliei în fața Greciei

Barcelona a primit decizia TAS, după ce a făcut apel

Ilie Năstase i-a rostit numele! Cine e fotbalistul său preferat de la FCSB: ”Îmi place mult!”

Citeşte şi

”Stăm rău! Ce mai e de spus?”. Apelul lansat de Cristina Neagu

”Nu mă așteptam. A fost șocant!”. Cristina Neagu, despre stresul trăit în România

PEROZUn antrenor reputat, iubire cu o majoretă cu 48 de ani mai tânără. "Ce zic părinții tăi că ai o relație cu un om mai în vârstă ca ei?"

FILM NOWAdevăratul motiv pentru care Al Pacino a renunțat la alcool și droguri: „Nu știam ce se întâmplă cu mine!”

Președintele Irina Deleanu ar fi abuzat mai multe gimnaste: ”Ești grasă și arăți ca o vacă! Șterge-ți sângele și reia” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Lumea sportului e în stare de șoc! Un fotbalist de top a fost găsit decedat în piscină la doar 31 de ani citeşte ştirea pe ziare.com

Regretul unui bărbat că și-a instalat panouri fotovoltaice: ”Panourile solare au scăzut valoarea casei mele" citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Sabrina Carpenter, seducătoare într-o rochie mulată cu o crăpătură până la coapsă. Artista a atras toate privirile pe covorul roșu

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Sabrina Carpenter, seducătoare într-o rochie mulată cu o crăpătură până la coapsă. Artista a atras toate privirile pe covorul roșu

Digi World

O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le consumă deloc. Când devine cafeaua periculoasă pentru sănătate

Digi Animal World

Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când obține ce vrea”