Proiectul de 50 de milioane de euro de la Steaua prinde contur. ”Informațiile sunt corecte”
articol scris de Digi Sport29.03.2024, 20:43
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Complexul Sportiv Steaua este în continuă dezvoltare. După ce s-a construit noua arenă din Ghencea, care a costat 100 de milioane de euro, tot acolo se va ridica o sală polivalentă ultramodernă, pentru care se spune că se vor folosi 50 de milioane de euro.
Adrian Cefalan, despre Sala Steaua: ”Procedura de evaluare va dura două luni”
Ca și Stadionul Steaua, sala din Ghencea va fi ridicată tot de Compania Națională de Investiții. Adrian Cefalan, directorul CNI, a recunoscut proiectul și a spus care sunt primii pași care se fac deja,
”Informațiile sunt corecte. S-a făcut licitația și pe 4 aprilie sunt ofertele și vom vedea câți proiectanți se vor înscrie să facă acest studiu de fezabilitate.
Va dura probabil undeva la două luni procedura de evaluare din punct de vedere tehnic și financiar și se va da un câștigător.
Apoi așteptăm timp de șapte zile, timp în care legea spune că se poate face contestație”, a spus Cefalan, conform fanatik.ro.
Pentru că este vorba despre construirea unei săli într-o bază militară și despre un club care aparține de MApN, formalitățile sunt complicate, astfel că va dura ceva până când se va putea vorbi despre demararea lucrărilor.
”În cazul în care nimeni nu face contestație se poate semna contractul, cu mențiunea că trebuie aprobat printr-un memorandum de Guvern.
Trebuie dată o ordonanță și pentru semnarea contractelor noi pe partea de sport. Noi îl trimitem către Ministerul Dezvoltării și dânșii de acolo mai departe”, a mai spus șeful CNI.
Cum se va decide câte locuri va avea Sala Polivalentă Steaua
Cefalan nu a dorit să ofere detalii financiare legate de acest proiect, pentru că a spus că nu se știe deocamdată dacă noua sala polivalentă va fi cea mai mare din București sau nu. Astfel, Sala Polivalentă Steaua ar putea avea maximum 7.000 de locuri, astfel că ar urma să devină cea mai mare din Capitală. În țară, BT Arena din Cluj este cea mai încăpătoare, cu 10.000 de locuri.
”Abia după ce semnăm acest contract pentru studiul de fezabilitate și vom avea un proiectant vom putea să vedem cu exactitate ce capacitate va avea arena și cât va costa.
Legea spune că trebuie să avem două scenarii raportate la Certificatul de Urbanism, ISU, DSP, tot.
Studiul de fezabilitate va spune ce se pretează acolo, adică dacă vor fi 5.000, 6.000 sau 7.000 de locuri. În baza lui vom aproba hotărârea de Guvern de indicatori tehnici. Vom vedea cât vor dura lucrările”, a mai spus Cefalan.
La Iași se face sală polivalentă de 100 de milioane de euro
La Iași, lucrurile sunt mai avansate, pentru că Guvernul României a aprobat deja proiectul pentru o sală polivalentă în valoare de 100 de milioane de euro.
Proiectul este spectaculos, pe măsura costurilor, și poate fi văzut în galeria foto de mai jos.
Galerie Foto
Costurile preconizate sunt duble, dar și capacitatea arenei va fi de 10.000 de locuri, de două ori mai mare decât cea de la viitoarea sală polivalentă din Ghencea.
Etichete: cni , sala steaua , adrian cefalan , cefalan sala steaua
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții