Galerie Foto Prima ediţie a Cupei României la Padbol a fost câştigată de Flux Arena 1
articol scris de Digi Sport05.10.2021, 14:43
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
În weekend-ul 1-2 octombrie, în Complexului Sportiv Național “Lia Manoliu” a avut loc prima Cupă a României la Padbol.
Într-un sport care beneficiază de 30 de terenuri în 17 oraşe, la Cupa României la Padbol au participat 20 de echipe.
Şansa concursului a fost că s-a putut desfăşura fără restricţiile decise în faţa exploziei de cazuri de COVID-19, restricţii apărute la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, adică după terminarea competiţiei.
Flux Arena 1, câştigătoarea primei ediţii a Cupei României la Padbol
Printre cei care au fost prezenţi la Arena Naţională s-au aflat antrenorul Mihai Teja și fostul internațional Marius Niculae.
Prima deţinătoare a Cupei României la Padbol este Flux Arena 1, formată din Laurenţiu Dinuică şi Olivian Surugiu. În finală, cei doi au învins cuplul Gabriel Deaconescu-Andrei Păciucă, de la echipa Padbol Arena 1 Bucureşti.
Locul al treilea a fost obţinut de Padbol Giurgiu, format din Gabriel Turnea şi Mugurel Vrabie. Cei doi i-au învins pe Bogdan Răducan şi Răzvan Ciobanu, de la Flux Arena 2 B, scor 6-3, 6-3.
Galerie Foto
Ce este padbol
Padbolul, care se desfăşoară cu o minge specială, pare urmașul tenisului de picior cu influenţe din tenis de câmp, padel şi squash. Totul e însă mai simplu la padbol, unde pereții și suprafața te ajută să îl joci! Pereţii de sticlă trimit mingea înapoi şi îi oferă acestui sport o dinamicitate specială.
A apărut în Argentina în anul 2010 şi se joacă proiectând mingea în pereții de sticlă.
Padbol este reglementat internațional de Federația Internațională de Padbol (FIPA), are propriul regulament de joc și propriile competiții, atât în fiecare țară în care este practicat, cât și la nivel internațional.
Cu o lungime de 10 metri şi o lătime de 6 metri, terenul de padbol este împărţit la jumătea lui de un fileu înalt de 1 metru. Fiecare jumătate de teren este împarţită în 3 zone: de servire, de primire şi de atac.
Zona de atac este singura din care poţi trimite mingea în terenul advers, fără ca mingea să atingă terenul tău înainte să o loveşti. Terenul este traversat şi de o linie perpendiculară pe fileu, care delimiteaza careurile de serviciu / primire.
Echipele şi jocul
Echipele sunt formate din câte doi jucători care servesc şi primesc, prin rotaţie, de la un game la altul, respectiv, de la un punct la altul.
Din punct de vedere al paselor între coechipieri şi al loviturilor, principiile de joc sunt asemănătoare cu cele de la fotbal-tenis. Înainte de a trimite mingea în terenul advers, jucătorii unei echipe au dreptul la mai multe ricoşeuri ale mingii în pereţii din propria jumătate de teren.
În afara momentului serviciului, mingea poate cădea oriunde în suprafaţa adversă pentru a fi considerată în joc.
Se considera aut (în timpul punctului) atunci când mingea loveşte direct peretele advers, fără ca ea să atingă mai întâi terenul advers.
Poti trimite mingea în terenul advers direct sau cu peretele, la fel şi în cazul pasei către colegul de echipă.
Punctajul
Ca si la tenisul de camp, echipele se succed la serviciu de la un game la altul. Un meci se joaca dupa sistemul “cel mai bun din 3 seturi”.
Punctele se notează: 0 – 15 – 30 – 40 – game. În caz de egalitate la 40, este aplicat sistemul avantajului. Pentru a câştiga setul, o echipă trebuie să ajungă la 6 game-uri, dar să aibă şi o diferenţă de cel putin două game-uri faţă de cealaltă echipă. În caz contrar, setul se prelungeste până în momentul în care o echipa face două game-uri diferenţă.
Serviciul
Mingea este lovită din drop sau după ce sare din podea, spre careul aflat pe diagonală în jumătatea adversă de teren.
Serviciul se poate executa şi direct peste fileu, dar şi cu unul sau mai multe ricoşee cu peretele de sticlă (spate sau/şi lateral) din terenul jucătorului care serveşte. La fiecare punct, jucătorul care serveşte are dreptul la o greşeală (fileu sau aut), apoi poate repetă serviciul. La doua greşeli, punctul este pierdut.
Etichete: padbol romania , cupa romaniai la padbol
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții