Povestea lui Virgil Musta, medicul erou care a făcut minuni alături de echipa sa la Timişoara
14.05.2020, 11:28SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Cei mai mulţi dintre noi am auzit de Virgil Musta acum. După izbucnirea pandemiei de coronavirus.
Intervenţiile sale televizate au lămurit multe dintre întrebările pe care ni le-am pus, iar rezultatele obţinute cu echipa de medici pe care o conduce la Timişoara sunt excelente.
Doctorul Virgil Musta a fost căpitanul naţionalei României de fotbal a medicilor
Dar şi mai puţini ştiam că a fost tenismen şi fotbalist! Unul chiar bun, câtă vreme şi acolo a fost căpitan.
Virgil Musta este medicul-șef al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Este spitalul unde de la începutul pandemiei și până în prezent s-au vindecat peste 400 de pacienți. Un doctor care a înţeles mai repede decât alţii ce trebuie făcut pentru a obţine rezultate maxime în lupta cu acest virus perfid.
Virgil Musta a făcut tenis de performanţă în tinereţe
În urmă cu mai bine de 20 de ani, Virgil Musta a fost căpitanul echipei naționale de fotbal a medicilor din România.
„Eu am făcut tenis de performanță când eram tânăr. Apoi, după ce am intrat la facultate, n-am mai făcut tenis, dar am avut o echipă foarte bună de fotbal. Am câștigat tot ce însemna meci de fotbal la nivel de facultate, pe teren mic”, a declarat Virgil Musta pentru GSP.ro.
„După Războiul din Iugoslavia, unul dintre colegi, care era medic ortoped la UTA Arad, ne-a întrebat dacă nu suntem dispuși să participăm la un meci demonstrativ. Urma să joace o națională de fotbal europeană a medicilor contra naționalei medicilor din Bosnia".
Virgil Musta a câştigat bronzul mondial cu naţionala României a medicilor
"Am fost invitați, am acceptat și am făcut parte din acea națională europeană a medicilor. Erau trei români, patru croați, italieni, doi nemți. A fost un eveniment în care s-au strâns fonduri după Război. S-a jucat pe stadionul din Sarajevo. Anul următor, am fost invitați la Campionatul Mondial de fotbal al medicilor, care până la urmă a fost European, pentru că n-a participat nimeni din afara Europei. S-a ținut în Italia, la Riccione.
Am jucat cu echipa Italiei, la ei acasă. La italieni, apăra portarul Fiorentinei de la acea vreme, care era medic ortoped. Am jucat mai multe meciuri și ne-am calificat în semifinale. I-am bătut pe italieni cu 1-0, iar în semifinale am pierdut în fața Cehiei. Am luat bronzul la acel turneu final. Am fost căpitan, aveam cea mai mare autoritate! Jucam fundaș”, a mai povestit Virgil Musta.
Până la urmă, respectiva naţională s-a destrămat pentru că medicii jucători s-au împrăştiat cu locul de muncă. Le-a fost dificil să se reunească pentru competiţii. În plus, era necesar să se finanţeze singuri, iar costurile nu erau mici.
Etichete: covid-19 , virgil musta spitalul victor babes timisoara
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții