O campionană mondială a murit la numai 27 de ani din cauza unei boli autoimune. Era în cantonament când i s-a făcut rău
11.07.2020, 09:17Premier League: Man. City - Tottenham, sâmbătă, 19:30, DGS 1
SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, sâmbătă, 21:30, DGS 1
Lara van Ruijven, 27 de ani, a murit după ce pe 25 iunie a fost internată într-un spital din Perpignan, Franţa, "cu grave probbleme de sănătate".
Medaliată cu bronz la Olimpiada de Iarnă din 2018 şi campioană mondială în 2019 la patinaj viteză, Lara se afla în cantonament alături de restul lotului Olandei când problemele de sănătate i-au determinat pe olandezi să o ducă la spital.
Lara van Ruijven a murit la 27 de ani din cauza complicaţiilor cauzate de o bolaă autoimună
După patru zile de spitalizare, starea de sănătate a tinerei sportive a necesitat mutarea ei la Terapie Intensivă şi inducerea comei artificiale.
"O reacţie autoimună a dus la complicaţii severe. Sângerarea internă, în special la creier, a înrăutăţit rapid situaţia", se scrie într-un comunicat al federaţiei olandeze, preluat de AS.
Chiar dacă francezii au decis să rişte şi să o opereze, în două rânduri chiar, nu s-a mai putut face nimic. "Este o veste de necrezut, oribilă", a afirmat antrenorul Jeroen Otter.
Ce sunt afecţiunile autoimune
Conform siteului apaa.ro, "afecţiunile autoimune sunt afecţiuni cauzate de un răspuns nepotrivit al sistemului imun împotriva propriului organism. Uneori acesta va înceta să recunoască unul sau mai mulţi dintre constituenţii normali ai organismului ca “self" (n.r. sigur) şi va produce anticorpi care vor ataca celule proprii, ţesuturi şi/sau organe. Aceasta cauzează inflamaţia şi distrugerea organelor sau ţesuturilor afectate care duc la declanşarea afecţiunilor autoimune.
Cauza declanşării afecţiunilor autoimune este necunoscută, dar se bănuieşte uneori că dezechilibrul este declanşat de intervenţia unor bacterii, virusuri, toxine sau chiar a unor medicamente la un individ cu predispoziţie genetică pentru dezvoltarea de boli autoimune. Există o multitudine de boli autoimune, unele afectează doar un organ, altele pot să cuprindă tot organismul. Cele mai comune organe şi ţesuturi afectate de afecţiunile autoimune sunt:
- celulele roşii ale sângelui
- vasele de sange
- glandele endocrine precum tiroida sau pancreasul
- musculatura
- articulaţiile
- pielea
O persoană poate prezenta în acelaşi timp afectarea autoimună a mai multor organe.
Etichete: jocurile olimpice de iarna , patinaj viteza , lara van ruijven
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții