Nicio rudă nu-i poate fi aproape fostului președinte de la Real Madrid, Lorenzo Sanz, care a murit de coronavirus
24.03.2020, 15:21Premier League: Man. City - Tottenham, sâmbătă, 19:30, DGS 1
SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, sâmbătă, 21:30, DGS 1
Lorenzo Sanz a murit sâmbătă, din cauza infecției de coronavirus. Potrivit publicației spaniole As, niciun membru al familiei fostului președinte de la Real Madrid nu va putea să-i fie aproape pe ultimul drum.
Totul din cauza măsurilor drastice de securitate luate în contextul pandemiei de coronavirus. El va fi incinerat la crematoriul Samn Lorenzo, din El Escorial.
Lorenzo Sanz avea 76 de ani și a murit din cauza complicațiilor provocate de infecția cu coronavirus. Starea sa de sănătate s-a înrăutățit brusc după ce a ajuns la spital pe 17 martie, cu probleme respiratorii, după 8 zile în care a avut febră și hipertehsiune. În cele din urmă, i-au cedat și rinichii.
Mesaj devastator al fiului lui Lorenzo Sanz
Copleșit de durere, fiul său, Fernando Sanz, a încercat să explice ce s-a întâmplat.
"Suntem foarte triști pentru că nu l-am putut vedea, nu am putut să fim cu el. Eu nici măcar alături de mama mea nu am putut să fiu, pentru a 0 proteja, și nici alături de frații mei. Nu știm când va avea loc incinerarea, pentru că totul este la pământ, însă nimeni din familie nu poate să participe. Sunt circumstanțe tragice și triste.
Dar toate indiciile afectivității oamenilor, recunoașterea unanimă a ceea ce a fost tatăl meu, memoria eternă pe care a lăsat-o, trofeele, mesajele pe care le-am primit...toate acestea ne mai liniștesc. Este foarte greu să-ți pierzi un părinte în aceste condiții. Și la fel ca noi mai sunt 2.000 de familii care trec prin aceeași situație", a spus Fernando Sanz, potrivit El Chiringuito.
Cine a fost Lorenzo Sanz
Omul de afaceri a condus gruparea madrilenă din noiembrie 1995 până în iulie 2000, perioadă în care echipa a cucerit de două ori Liga Campionilor după o așteptare de 32 de ani. În palmares mai figurează titlul în Primera, o Supercupă a Spaniei și una Intercontinentală.
Lorenzo Sanz este cel care a prefigurat era "galactică" - primul său transfer a fost cel al lui Predrag Mijatovic de la Valencia pentru suma de 1,5 milioane de pesetas, o cifră mare la acea vreme.
O altă mutare de senzație a fost aducerea lui Roberto Carlos, brazilianul care avea să devină o legendă a clubului blanco. Inter l-a cedat atunci pentru doar 6 milioane de euro.
Tot în alb s-au mai îmbrăcat Davor Suker, Clarence Seedorf, Cristian Panucci și Ze Roberto. În vara lui 1996 ajung pe Bernabeu Christian Karembeu de la Sampdoria, Fernado Morientes și Aitor Karanka,
Dar cele mai scumpe transferuri le va face pe final de mandat. În vara lui 1999, Sanz spera că va da lovitura cu Nicolas Anelka, cumpărat pentru 30 de milioane de euro de la Arsenal. Elvir Baljic a costat 21 de milioane, iar Ognjenovic 8, dar de bază au fost Michel Salgado, adus pentru 6 milioane de la Celta, Iván Helguera și Steve McManaman, venit gratis de la Liverpool.
Pe 24 mai 2000, Real Madrid a câștigat pentru a 8-a oară Liga Campionilor în finala contra Valenciei lui Adrian Ilie la Paris, dar peste 2 luni Lorenzo Sanz a pierdut alegerile în fața lui Florentino Perez.
Etichete: real madrid , lorenzo sanz , coronavirus
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții