Kylian Mbappe și colegii din naționala Franței / Foto: Profimedia

Mbappe, atacat direct de Jordan Bardella în scandalul care a divizat Franța. ”Ai avion privat și dai lecții”

articol scris de Digi Sport
08.07.2024, 09:39
  • SuperLiga: FC Botoșani - Rapid, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - FC Buzău, duminică, 21:00, DGS 1

Jordan Bardella (28 de ani), liderul formal al RN, Partidul Rassemblement National, formațiune care a pierdut alegerile din Franța, l-a acuzat și el direct pe Kylian Mbappe (25 de ani) de faptul că nu-i respectă pe francezi.

Starul lui Real Madrid este implicat în scandalul care a divizat Franța.

Bardella, despre Mbappe: ”Nu știam că tricoul echipei Franței era tricoul Guvernului”

Galerie Foto

Noul fotbalist al celor de la Real Madrid i-a îndemnat pe francezi să iasă la vot pentru ca Adunarea Națională, partidul de extremă dreapta condus de Le Pen, să nu câștige alegerile și să nu poată forma noul Guvern al Franței.

”Am mult respect pentru fotbaliștii noștri, fie că e vorba despre Marcus Thuram sau Kylian Mbappe, care sunt icoane ale fotbalului și modele pentru tineri. Cum să nu admiri parcursul lor sportiv?

Dar trebuie să respectăm și francezii. Trebuie să respectăm votul fiecăruia și când ai norocul să ai un salariu foarte, foarte mare, când ești multimilionar, cu șansa de a zbura cu un avion privat mă simt stânjenit să văd acești sportivi, care câștigă mult și care dau lecții celor care câștigă 1400, 1500 de euro pe lună, care nu mai fac față cheltuielilor, care nu se mai simt în siguranță, care n-au norocul să trăiască în cartiere păzite de agenți de securitate și interfoane și care uneori simt că-și pierd valoarea în țară.

Deci, trebuie să respectăm pe toată lumea!

Iar Kylian Mbappe spune 'sper să pot purta tricoul francez cu mândrie după 7 iulie'.

Nu știam că tricoul echipei Franței era tricoul Guvernului”, s spus Bardella, într-un interviu acordat televiziunii CNews.

Și Marcus Thuram i-a îndemnat pe oameni să lupte zilnic pentru a împiedica Partidul Reunirea Națională (RN) al lui Bardella să ajungă la putere.

Mbappe nu a numit RN, dar a spus că susține aceleași valori și poziții ca Thuram.

”Kylian Mbappe este împotriva opiniilor extreme și împotriva ideilor care divizează oamenii. Vreau să fiu mândru să reprezint Franța, nu vreau să reprezint o țară care nu corespunde valorilor mele, sau valorilor noastre”, a declarat Mbappe.

Acest apel a rezonat cu unii tineri din vechiul cartier al lui Mbappe, o suburbie defavorizată a Parisului, dar a fost imediat criticat de RN.

Extrema dreaptă franceză a intrat în forță în parlament. Rezultatele alegerilor din Franța

Alianţa Noul Front Popular (NFP, stânga) s-a clasat pe primul loc în turul doi al alegerilor legislative anticipate de duminică, urmată de Alianța Ensemble, a președintelui Emmanuel Macron, şi Partidul Rassemblement National (RN, extremă dreapta).

Extrema dreaptă franceză Rassemblement National (RN, Adunarea Naţională) intră în forţă în parlament, cu un număr istoric de deputaţi aleşi (între 115 şi 155), dar rămâne departe de putere înregistrând un scor dezamăgitor faţă de avântul său din primul tur.

Franţa, un pilon al Uniunii Europene, se găseşte cufundată în necunoscut, fără nicio certitudine cu privire la viitorul său guvern, cu doar trei săptămâni înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice, comentează agenţia franceză AFP, citată de Agerpres.

Cu 172 până la 215 deputaţi, conform primelor estimări ale institutelor de sondare, alianţa de stânga Nouveau Front Populaire (Noul Front Popular, NFP), formată din partide care nu sunt de acord pe o serie de probleme, a creat o surpriză devenind prima forţă a ţării.

La o lună după dizolvarea parlamentului, decisă de preşedintele Emmanuel Macron, tabăra prezidenţială a dat dovadă de o rezistenţă neaşteptată, cu 150 până la 180 de aleşi, faţă de 250 în iunie 2022.

Această tripartiţie aruncă Franţa în ceaţă, la capătul unui scrutin care a mobilizat puternic alegătorii (prezenţa la vot în jur de 67%), cea mai ridicată din 1981. Pentru că fără 289 de deputaţi, ceea ce înseamnă o majoritate absolută sau chiar apropiată de aceasta, niciun bloc nu este în măsură să formeze singur un guvern.

În timp ce se aşteaptă cifrele consolidate, poziţiile adoptate de principalii lideri şi negocierile intense care vor urma, identitatea viitorului guvern rămâne incertă.

Etichete: kylian mbappe , emmanuel macron , jordan bardella


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Autorul jafului de la banca din Iași vine cu o explicație halucinantă: spune că e antreprenor și voia să-și plătească datoriile la stat

Explicație halucinantă a bărbatului arestat după ce a vrut să jefuiască o bancă din Iași: spune că avea nevoie disperată de bani ca să plătească datoriile la stat. Avocații suspectului au încercat din răsputeri să îi convingă pe magistrați că bărbatul suferea de o depresie puternică, motiv pentru care și-a plănuit traseul de la Suceava la banca din Iași, iar pe drum a cumpărat un pistol de jucărie. Nu au avut însă succes: bărbatul, ridicat de mascați într-o operațiune ca-n filme după o săptămână de căutări, a fost arestat.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Au început negocierile: Cristiano Ronaldo se pregătește să semneze contractul cu ”ultimul club din cariera sa”

N-au stat la discuții și i-au luat Emmei Răducanu ”bijuteria” de 150.000 de euro. Englezii au descris totul într-un cuvânt

Federația a amânat toate meciurile de fotbal: s-a declarat stare de catastrofă naturală

Florin Niță, erou în Arabia Saudită: atacantul advers s-a prăbușit pe teren, iar românul nu a stat pe gânduri

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Putea fi cel mai scump român din istorie: "Fără 30-40 de milioane nu pleci de aici!". Ce s-a întâmplat

”Coșmarul” continuă! Încă o lovitură pentru Real Madrid, după accidentarea gravă a lui Dani Carvajal

”Mizerabile”. Nicușor Bancu nu s-a abținut, după remiza Universității Craiova de la Galați

Real Madrid, pe cale să piardă o "perlă"! Pe fir a intrat tocmai Barcelona

Citeşte şi

Veste neașteptată pentru Kylian Mbappe: Real Madrid vrea atacant!

Ce le-a promis Mbappe celor de la Real, pentru primul sezon pe Bernabeu

PEROZFrumusețea cere sacrificii! Kim Kardashian a purtat cel mai decoltat top din garderoba sa, dar s-a ales cu dureri de spate

FILM NOWCu tocuri are 1.75 m, dar tot pare o minionă pe lângă fiul de 17 ani. Naomi Watts, mai mândră ca oricând, la braț cu liceanul preferat

FCSB vrea să transfere noua senzație a Superligii. Cum arată planul de achiziție al echipei lui Gigi Becali citeşte ştirea pe Prosport.ro

Probleme serioase pentru Novak Djokovic, la Shanghai. Cum s-a terminat meciul cu Alex Michelsen citeşte ştirea pe ziare.com

Primul român cu Tesla Cybertruck: Ce a putut să facă prima dată după ce a adus-o în România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fiica lui R. Kelly, distrusă de faptele blamabile ale tatălui ei: "Era totul pentru mine. Nu-mi duc fiul să-l vadă în închisoare"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fiica lui R. Kelly, distrusă de faptele blamabile ale tatălui ei: "Era totul pentru mine. Nu-mi duc fiul să-l vadă în închisoare"

Digi World

Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care poți bea doar apă

Digi Animal World

Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit virale