Ion Țiriac / Foto: captură Digi Sport

Ion Țiriac a cumpărat o ”bijuterie” de 60.000.000€ și a făcut un anunț neașteptat

articol scris de Digi Sport
15.09.2024, 07:54
  • Champions League: AS Monaco - Barcelona, joi, 22:00, DGS 1

  • Champions League: Atalanta - Arsenal, joi 22:00, DGS 2

Ion Țiriac (85 de ani), cel mai bogat om din România, și-a cumpărat o ”bijuterie” de 60 de milioane de euro, iar acum a făcut un anunț neașteptat despre achiziția sa.

Ion Țiriac are o avere estimată la 2,1 miliarde de dolari, în timp ce fostul ”lider”, Daniel Dineș (52 de ani), a suferit pierderi masive pe piața de capital, astfel că averea sa ar fi acum undeva la aproximativ 1,4 miliarde de dolari.

Galerie Foto

Ion Țiriac și-a cumpărat avion de 60.000.000 de euro, dar vrea deja să-l vândă

Ion Țiriac, cunoscut pentru faptul că este pasionat de zbor, pe langă mașini, sport și vânătoare, și-a cumpărat recent un avion de 60.000.000 de euro. Miliardarul nu pare impresionat de aeronavă, motiv pentru care se gândește deja să o vândă.

Cel mai bogat om din România își pilotează propriile avioane, dar pentru asta are nevoie să treacă anual anumite teste fizice și medicale.

Mi-am luat medicalul acum trei săptămâni, iar acum zece zile am stat în cușcă cinci ore, în simulator la Dubai, că nu mai fusesem de mult în simulator. În fiecare an trebuie să fac aceste teste, pentru că altfel nu am voie să pilotez, iar medicalul trebuie să-l fac la șase luni.

Cât timp am medicalul, nu am niciun fel de problemă. Am și copilot, normal. Avioanele pe care le pilotez eu, nu sunt single pilot.

Eu am acum un avion care mă duce la Beijing. De aici la Hong Kong. 14 ore! Am un avion, care e aproape nou, am schimbat cu altul, care ăsta zboară cu 1000 de mile mai mult. L-aș vinde, dacă doriți.

Un avion din ăsta nou costă vreo 60 de milioane de euro. Acesta este un avion relativ nou. După 15 ani îl desface complet și îl pune înapoi, ca să vadă dacă are ceva. Avionul iese nou, zero kilometri. Dacă vrei să-l vinzi, nu mai iei 20 de milioane pe el”, a spus Ion Țiriac, la emisiunea Prietenii lui Ovidiu”.

Marca: ”Ion Țiriac, un bărbat cu atât de mulți bani... și foarte puțină memorie

De curând, jurnaliștii de la Marca au fost luați prin surprindere când au auzit ce a făcut Ion Țiriac cu un Ferrari F40. În urmă cu câțiva ani, fostul sportiv a povestit cum a uitat, nu una, ci două mașini Ferrari, într-un garaj din Germania.

Galerie Foto

Spaniolii au scris despre un singur Ferrari uitat de omul de afaceri din România, pe care, chiar și așa, l-au numit un bărbat ”cu mulți bani, dar foarte puțină memorie”.

Nu știm cât a plătit pentru mașină, dar un Ferrari F40 este evaluat astăzi la două milioane de euro. E scandalos, dar este o sumă fără importanță pentru bărbat cu atât de mulți bani... și foarte puțină memorie”, au notat cei de la Marca.

Fiica lui Ion Țiriac s-a angajat

Galerie Foto

Specializată în economie în Statele Unite ale Americii, Ioana Țiriac s-a angajat în domeniul imobiliar.

Ioana Țiriac nu a vrut să se ocupe de afacerile familiei și a preferat să devină agent imobiliar la o firmă de prestigiu din Emiratele Arabe Unite.

Etichete: ion tiriac , avion ion tiriac , cel mai bogat roman


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Șoșoacă, în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat, în România 88% nu sunt vaccinaţi”. I-au tăiat microfonul

Eurodeputata Diana Șoșoacă a avut miercuri un discurs puternic antivaccinist în Parlamentul European, în cadrul unei dezbateri pe tema variolei maimuței (Mpox) și a măsurilor pe care Uniunea Europeană ar trebui să le ia în fața acestei amenințări. Fosta senatoare română a acuzat UE că vrea să declanșeze o nouă pandemie, după ce a „omorât câţi bătrâni a putut” în Italia, și a spus că ea se va opune, pentru că „Dumnezeu nu e vaccinat” și 88% dintre români nu sunt vaccinați. La finalul intervenției, microfonul i-a fost tăiat.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Se naște o nouă forță în România? ”Eu asta îmi doresc, să preiau clubul!”

"Ridicol". Cât primește Ianis Hagi pe lună de la Rangers, deși nu mai joacă nici la echipa a doua

S-a lăudat că n-a fost demis niciodată în 26 de ani, iar a doua zi a fost dat afară

Guvernul României, lovitură grea pentru 'U' Cluj! Ordonanța de Urgență a fost aprobată

Radu Drăgușin, 97 de minute jucate la Tottenham într-un meci absolut dramatic! Nota primită la final

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

CCA a reclamat un jucător important de la Rapid! Riscă o suspendare drastică

Românii vor fi neașteptat de mulți la meciul din Cipru, în Liga Națiunilor

Jignit de Gigi Becali, Louis Munteanu n-a fost iertat nici de Bănel Nicoliță

Oficial OUT! Rușinea din UEFA Champions League i-a fost ”fatală”. Președintele clubului: ”Să fim decenți”

Citeşte şi

Ilie Năstase, reacție tranșantă după ce Ion Țiriac i-a anunțat divorțul

Ilie Năstase a spus-o pe față! Cât are pensia după recalculare: "Înseamnă că atât merit!"

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOWCe i-a răspuns Sebastian Stan unui reporter care l-a numit „monstru” pe colegul său din „A Different Man”. Imaginile sunt virale

Prețul real pentru atacantul căruia Gigi Becali i-a pus o clauză de 500.000.000 de euro citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum au fost surprinși Naomi Osaka și Patrick Mouratoglou citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Rita Ora, încrezătoare la brațul soțului său, într-o rochie care a lăsat puțin loc imaginației. Artista a întors toate privirile

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Rita Ora, încrezătoare la brațul soțului său, într-o rochie care a lăsat puțin loc imaginației. Artista a întors toate privirile

Digi World

Care sunt alimentele și băuturile care ar putea reduce riscul de apariție a demenței. Nu sunt dificil de introdus în dietă

Digi Animal World

Momentul adorabil când un pui de urs polar își îmbrățișează mama. Imaginile au făcut înconjurul lumii