Helmut Duckadam, în studioul Digi Sport / Foto: Captură Digi Sport

Helmut Duckadam nu a mai rezistat: pensiile pe care le-a solicitat din partea statului român

articol scris de Digi Sport
17.10.2024, 10:49
  • Handbal: PSG - Dinamo, joi, 21:45, DGS 2

  • SuperLiga: U Cluj - Oțelul Galați, vineri, 21:00, DGS 1

Helmut Duckadam (65 de ani) nu a mai rezistat și a intrat pe internet, unde a făcut o postare legată de pensiile viagere.

Helmut Duckadam s-a declarat nemulțumit că foștii componenți ai echipei Steaua 1986, care au câștigat Cupa Campionilor Europeni, nu primesc pensie viageră. 

Helmut Duckadam a solicitat pensii viagere pentru foștii componenți ai Stelei 1986

Helmut Duckadam speră ca până în 2026, când se vor împlini 40 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua, foștii componeți ai echipei, care se mai află în viață, să primească o remunerație din partea statului român.

De asemenea, ”Eroul de la Sevilla” a ținut să o felicite pe Elisabeta Lipă, pentru premiile pe care le-a propus pentru medaliații de la Jocurile Olimpice din vară. 

În ultima perioadă se vorbește foarte mult de actualizarea pensiilor viagere. Se amintește de obținerea unor medalii după 20-30 de ani la anumite discipline.

Din păcate, după aproape 39 de ani, nu s-a găsit (sau nu s-a dorit) să se găsească o soluție pentru a-i integra și pe cei 20 de fotbaliști, dintre care au mai rămas 15, pe lângă cei 594 de sportivi cu pensie viageră, care au obținut cea mai mare performanța din istoria fotbalului românesc, câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

Cu părere de rău, trebuie spus că nici noi, prin Emeric Ienei (fost secretar de stat în Ministerul Sportului) sau Anghel Iordanescu (fost senator), nu am făcut nimic în acest sens. Jos pălăria în fața doamnei Lipă!

Poate până la aniversarea a 40 de ani de la acea performanță, care va avea loc pe 7 mai 2026, unii dintre noi să mai apuce să se bucure și ei de o pensie viageră (chiar si neactualizată) pe care ar merita-o din plin!”, a scris Helmut Duckadam, pe Facebook.

Helmut Duckadam, ”Eroul de la Sevilla” al Stelei, în 1986

După 0-0 în 120 de minute, Steaua s-a impus în finala de la Sevilla cu scorul de 2-0 la loviturile de departajare, datorită reușitelor lui Marius Lăcătuș și Gabi Balint.

Helmut Duckadam a apărat patru lovituri de departajare la finala din 1986 și a contribuit, de asemenea, la câștigarea Cupei Campionilor Europeni. 

Etichete: elisabeta lipa , helmut duckadam , steaua 1986 , pensie viagera


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Sute de moldoveni au fost antrenați în Rusia să provoace destabilizare în Republica Moldova, anunță Chișinăul

Peste 300 de persoane din Republica Moldova au fost antrenate în Rusia pentru a provoca dezordine în masă, acte de vandalism și să atace forţele de ordine în timpul protestelor, transmit autoritățile de la Chișinău.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Prima postare pe contul oficial al lui Michael Schumacher, după o lungă perioadă de timp. Reacții "în lanț" ale fanilor

Ce loc va ocupa România în clasamentul FIFA, după victoriile cu Cipru și Lituania

Un polițist a împușcat-o mortal! ATENȚIE Imagini cu puternic impact emoțional. Autoritățile: ”Putea fi mult, mult mai rău”

Jigniri repetate! Cum l-au numit elvețienii pe Daniel Pancu, după scenele cum rar se văd din Giulești

Exclusiv ”Mâine dăm banii”. Gigi Becali a anunțat un transfer la FCSB! Suma pe care o plătește patronul campioanei

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Șucu i-a anunțat pe jucători ce a decis cu Șumudică după ce i-a chemat la investiția de milioane de la ”Coresi”

A murit Andrei Matei, fostul jucător al Rapidului! Avea 34 de ani

S-a dat impresarul lui Robert Lewandowski și a reușit să primească 1.000.000€ de la Barcelona

FRF, anunț despre meciurile cu Kosovo și Cipru

Citeşte şi

Răspunsul Elisabetei Lipă după ce Eduard Novak a spus că secretarul general și contabilul-șef de la FRC au luat peste 160.000 €

"La prima vedere, pare o glumă!" Secretarul general și contabilul-șef de la FRC ar fi primit premii mai mari decât David Popovici

PEROZCine e femeia celebră care l-a făcut tată pe Liam Payne, fostul membru al trupei One Direction, mort la 31 de ani. Își adora fiul

FILM NOWNicola Coughlan, Penelope din „Bridgerton”, despre zvonurile potrivit cărora ar avea o relație cu Luke Newton: „Nu e grozav?”

Cutremur: FCSB, Dinamo, Rapid şi CSA Steaua riscă să nu mai primească licența! Nu ar mai juca în Superliga şi Liga 2 citeşte ştirea pe Prosport.ro

Victorie extraordinară a Anei Bogdan! A învins o mare favorită și s-a calificat în sferturi citeşte ştirea pe ziare.com

Soldatul care a luptat 30 de ani în al Doilea Război Mondial citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anca Țurcașiu, din nou în ipostaze tandre alături de iubitul ei. Tily Nicolae a reacționat: „Meritați această iubire!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anca Țurcașiu, din nou în ipostaze tandre alături de iubitul ei. Tily Nicolae a reacționat: „Meritați această iubire!”

Digi World

Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce la extreme

Digi Animal World

Casa unei femei din Washington, asaltată de 100 de ratoni: „Nu am văzut niciodată atât de mulți în același loc”