Florin Costea / Foto: Captură Digi Sport

Video Fotbalistul român care a ratat un transfer de peste 4.500.000 € în Bundesliga

articol scris de Digi Sport
12.11.2023, 18:28
  • Liga Națiunilor: Danemarca - Serbia, duminică, 19:00, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Elveția - Spania, duminică, 21:45, DGS 1

Florin Costea (38 de ani), fostul golgheter al României, este liber de contract, după ce s-a despărțit de ARO Muscelul Câmpulung, formație din liga a patra.

Fostul atacant de la FCU Craiova, FCSB sau CFR Cluj a fost la un pas de transferul vieții sale în perioada în care evolua în Bănie. Koln era dispusă să plătească peste 4,5 milioane de euro, însă Adrian Mititelu, patronul grupării oltene în acea perioadă, a refuzat propunerea germanilor.

Florin Costea putea ajunge în Bundesliga: ”A fost o ofertă de peste 4,5 milioane de euro

Apoi, Costea s-a accidentat grav, în primăvara anului 2010, iar cariera sa a luat-o la vale, chiar dacă a ajuns la FCSB, un an și jumătate mai târziu. Fotbalistul consideră că ar fi putut juca la echipe importante din străinătate, dacă nu suferea acea ruptură de ligamente.

Cel mai mare regret e acea accidentare. Genunchiul meu nu a mai fost la fel. Am câștigat campionatul cu Steaua (n.r.- FCSB), am fost golgheterul României, am realizat ceva în fotbalul românesc.

Nu vreau să-mi găsesc scuze, dar acea accidentare cred că a fost un moment foarte prost în cariera mea. Ruptură de ligamente, mai multe, am stat un an și două luni”, a spus Florin Costea, la emisiunea Digi Sport Matinal.

Marcel Pușcaș a confirmat faptul că pe numele lui Florin Costea a venit la Craiova o ofertă importantă.

Calități foarte bune, dar accidentarea aia a fost urâtă. Nu poți să mai progresezi. A fost o ofertă de peste 4,5 milioane de euro de la Koln (n.r.- pentru Florin Costea)”, a transmis Marcel Pușcaș, președintele celor de la FCU Craiova.

VIDEO Florin Costea, la un pas de un transfer în Bundesliga

CV Florin Costea

Florin Costea și-a început cariera la CSM Râmnicu Vâlcea, de unde a fost cumpărat de Universitatea Craiova în ianuarie 2005, cu 500.000 de euro. După ce a impresionat în tricoul "Științei", Florin Costea a ajuns la FCSB în august 2011.

A fost momentul când a atins cea mai mare valoare de piață, 3,5 milioane de euro, când visa la Champions League. De la FCSB a plecat în august 2012, pentru ca în februarie 2013 să semneze cu Turnu Severin.

Tot în 2013, dar în vară, s-a transferat la CFR Cluj, acolo unde a jucat până în martie 2015, când a plecat în Rusia, la Arsenal Tula. După nici patru luni, Costea s-a transferat la irakienii de la FC Zakho, acolo unde a fost antrenat de Ilie Stan.

Problemele pentru Florin Costea au început din noiembrie 2015, când a plecat de la FC Zakho. Aproape un an a stat fără echipă, semnând în cele din urmă cu Râmnicu Vâlcea în septembrie 2016.

A rămas din nou liber de contract din ianuarie 2017, pentru ca în octombrie să semneze cu Energeticianul, unde a stat exact un an. Din ianuarie 2018 până în luna august a aceluiași an, Costea a fost iar liber de contract, revenind în cele din urmă la Craiova lui Adrian Mititelu, unde a stat până în februarie 2019.

În aprilie 2019, Costea a semnat cu Atletic Bradu, echipă din Liga 3, care a retrogradat la finele sezonului. Ulterior, Florin Costea a ajuns la Viitoul Dăești în iulie 2019, iar mai apoi la ARO Muscelul Câmpulung, în februarie 2023.

Etichete: florin costea , transfer florin costea , florin costea koln


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două sărbători vor fi în aceeași zi

În anul care urmează, Paștele Ortodox și Paștele Catolic pică în aceeași zi. Creștinii vor celebra sărbătoarea Învierii Domnului pe data de 20 aprilie 2025.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac: ”Vă spun o noutate. Candidez la președinție! Absolut serios”. Ce a urmat

Foto "ROMÂNIA a trecut pe aici!" Cum au lăsat "Tricolorii" vestiarul de la Prishtina, după 3-0 cu Kosovo

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Video Kosovo - România 0-3. Mircea Lucescu, debut cu o victorie superbă la al doilea mandat pe banca naționalei

Răzvan Marin a dezvăluit ce i-a spus portarul kosovar, înainte să îl "execute" din penalty

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania

Dennis Man a fost propus la Juventus, iar Gică Popescu a reacționat

Federația a luat decizia, după ce selecționerului Angliei i s-a cerut demisia pentru gestul care a scandalizat întreaga țară

Gigi Becali i-a spus direct unui fotbalist: ”Joci ce zice Ferguson, nu ce vrei tu!”. Replica primită

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZCu mâinile prin păr, ruj roșu pe buze și o rochie crăpată până la coapsă, Mădălina Ghenea a făcut din nou furori la Veneția

FILM NOWGeorge Clooney l-a ironizat pe Brad Pitt, din cauza vârstei: „E norocos că încă mai lucrează!”

Cum putea rămâne Albion Rrahmani la Rapid! „Tu, Șucu, trebuia să-l chemi și să-l întrebi asta” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ianis Hagi nu a mai rezistat: "Nu mai folosiți declarațiile lui Giovanni Becali ca și cum ar fi ale mele!" citeşte ştirea pe ziare.com

Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor, transportat de urgență la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea lui actuală citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Digi World

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia