Spania şi Germania nu vor să adopte exemplul Franţei. Ce pregătesc cele două ţări şi ce plan există în România
30.04.2020, 10:29Cupa Spaniei: Racing Ferrol - Rayo Vallecano, vineri, 20:00, DGS 1
La Liga: Valencia - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 1
Franţa a raportat până acum 166.420 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 24.087 decese provocate de COVID-19. În aceste condiţii, s-a luat o decizie radicală: oprirea definitivă a sezonului din Ligue 1. Franţa este a doua ţară care ia o astfel de hotărâre, după Olanda.
Alegerea Franţei de a pune capăt sezonului în fotbalul naţional, din cauza pandemiei de coronavirus, ar putea avea un efect de domino.
Propunerea lui Emmanuel Macron: stoparea definitivă a campionatelor din Europa
Preşedintele Emmanuel Macron doreşte să existe o armonizare la nivel european în privinţa opririi campionatelor naţionale, scrie Le Parisien, citat de Agerpres.
Dacă nu va fi posibil pe întregul continent, Macron şi-ar dori să existe un consens cel puţin în cazul celor mai puternice cinci ligi europene: Anglia, Spania, Italia şi Germania, alături de Franţa.
Roxana Mărăcineanu, întrevederi cu omologii săi europeni. Italia ar putea urma Franţa
În această optică, adaugă publicaţia pariziană, Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sportului, a demarat întrevederi bilaterale cu omologii săi europeni, discutând deja cu cei italieni şi germani, iar joi urmează să poate o conversaţie pe această temă cu ministrul spaniol care ocupă portofoliul Culturii şi Sportului.
Aceste discuţii bilaterale par să aduce roade. Astfel, ministrul italian al Sportului, Vincenzo Spadafora, a declarat miercuri că "deciziile pe cale să fie luate de alte ţări, precum Franţa, ar putea forţa Italia să urmeze aceeaşi linie, care ar putea deveni o linie europeană".
Vineri, fotbalul italian se va reuni pentru a discuta această problemă, în timp ce joi, cancelarul german Angela Merkel urmează să se pronunţe la rândul său, după o reuniune cu responsabilii landurilor, în privinţa continuării Bundesligii, care şi-a reluat deja antrenamentele, mai scrie Le Parisien.
Spaniolii şi germanii, la polul opus
Până în prezent, doar italienii ar vrea să procedeze la fel ca Franţa. La polul opus, spaniolii şi germanii pregătesc cel puţin reluarea antrenamentelor.
Potrivit Kicker, citat de news.ro, liga profesionistă din Germania ar urma să înceapă, joi, testarea jucătorilor pentru Sars-CoV-2, în vederea reluării antreamentelor colective.
Reuters notează că acelaşi lucru se va întâmpla în rândul jucătorilor spanioli, începând de săptămâna viitoare.
Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a anunţat, sâmbăta trecută, că sportivii îşi pot relua activitatea în aer liber, individual şi în anumite condiţii, începând din 2 mai.
Şi în România se pregăteşte reluarea fotbalului
Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a dezvăluit și când s-ar putea relua antrenamentele pentru echipele din Liga 1. FCSB și Craiova au început deja pregătirile în grupuri mai mici.
Conform oficialului LPF, Liga 1 ar putea fi reluată la începutul lunii iunie.
"Este posibil să reluăm activitatea de pregătire. Repet, doar activitatea de pregăire. Începând cu data de 16 mai. Sunt trei principii la care ar trebui să ne raportăm: data de 20 iulie comunicată de UEFA ca moment la care trebuie să comunicăm echipele participante în cupele europene în sezonul următor, o perioadă de pregătire anterioară reluării programului competiţional de minimum trei săptăâmni sau chiar patru dacă ne vor permite datele şi apoi avem nevoie de 11 date pentru a termina lucrurile până pe 20 iulie, opt etape de play-off şi trei date pentru Cupa României, semifinale tur-retur şi finala.
Aceste date sunt necesare pentru a comunica echipele participante în cupele europene la acel termen. Asta înseamnă că am putea relua competiţia fie la 6-7 iunie, fie în săptămâna următoare, adică 13-14 iunie. În play-off nu este presiune din partea UEFA", a declarat Justin Ştefan.
Etichete: franta , emmanuel macron , roxana maracineanu , coronavirus , covid-19
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții