Ion Țiriac / Foto: Profimedia

De ce nu îi mărește statul român pensia lunară de 12.000 de lei lui Ion Țiriac

articol scris de Digi Sport
28.08.2024, 10:31
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

Ion Țiriac (85 de ani), cel mai bogat om din România, primește lunar de la statul român o pensie în valoare de 12.000 de lei.

Ion Țiriac are o avere estimată la 2,1 miliarde de dolari, în timp ce fostul ”lider”, Daniel Dineș (52 de ani), a suferit pierderi masive pe piața de capital, astfel că averea sa ar fi acum undeva la aproximativ 1,4 miliarde de dolari.

Ion Țiriac nu va primi o mărire pentru pensie, după recalculare: s-a aflat motivul

După recalcularea pensiilor din România, Ion Țiriac, fost jucător de tenis, a rămas cu aceeași sumă lunară pe care o primește din partea statului român: 12.000 de lei.

Ion Țiriac nu beneficiază de o mărire a pensiei, după recalculare, întrucât nu a avut un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani. Miliardarul român nu este singurul aflat în această situație.

Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani.

Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”, a declarat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, potrivit antena3.ro.

Ion Țiriac are o pensie lunară de 12.000 de lei din partea statului român pentru că a fost în trecut ofițer în cadrul Ministerului de Interne.

Miliardarul român nu s-a bucurat niciodată de cei 12.000 de la statul român, întrucât banii au fost depuși într-un cont de care Ion Țiriac nu s-a atins niciodată.

O sumă mai mare primește din partea statului român fosta gimnastă Sandra Izbașa. Dubla campioană olimpică are o rentă viageră de 16.635 de lei.

Galerie Foto

Și Larisa Iordache primește mai mult decât Ion Țiriac

O altă fostă gimnastă, Larisa Iordache, are o rentă viageră de 14.000 de lei pe lună și a spus pentru ce folosește banii.

Galerie Foto

O cheltuiesc pentru plăcerile sufletului meu: mașina mea, pentru că nu aș fi investit o sumă atât de mare în mașina pe care o am. Am un BMW I8. Îl am de 3 ani, din 2019, mi l-am făcut cadou de ziua mea și mai sunt foarte fascinată de haine. Dacă îmi doresc să plec undeva, mă organizez, desigur, și așa cheltui eu banii”, a declarat Larisa Iordache, în 2023.

Etichete: romania , ion tiriac , statul roman , pensie ion tiriac , recalculare pensii , pensii romania , daniel baciu , casa de pensii


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Marseille l-a adus pe Adrien Rabiot

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Foto A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

Video Jurnaliștii spanioli l-au descris pe Andrei Rațiu în două cuvinte, după super golul marcat în Rayo - Osasuna

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv E atât de bun încât staff-ul FCSB-ului i-a făcut o propunere surprinzătoare patronului! Gigi Becali: ”Le-a plăcut mult”

Video&Foto Imaginile serii: Endrick a scris istorie și a făcut un gest care înseamnă ENORM pentru fanii Realului

Anunțul englezilor în privința lui Radu Drăgușin, înaintea meciului Coventry - Tottenham

Reacția lui Harry Kane, după ce ”a pulverizat-o” pe Dinamo Zagreb

Citeşte şi

Mircea Lucescu a recomandat un singur fotbalist român în Italia

Când se pun în vânzare biletele la partida Cipru - România + Cât costă tichetele

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOW„Nu în viața asta!”. Kate Winslet a refuzat să-și acopere „colăceii”, după ce i s-a sugerat acest lucru pe platourile de la „Lee”

Lovitură cruntă pentru Rapid! Motivul pentru care Marius Șumudică nu-i poate utiliza pe Aaron Boupendza și Clinton N’Jie citeşte ştirea pe Prosport.ro

"Mouratoglou i-a distrus viața Simonei Halep". S-au dat cărțile pe față în privința celor doi citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Digi World

De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului