De ce a renunțat la cariera de luptător și s-a ”ascuns” pe Muntele Athos: ”Mă căutau să mă bată pentru că am luat banii”
articol scris de Digi Sport12.11.2023, 17:44
SuperLiga: Oțelul - Botoșani, vineri, 18:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - CFR, vineri, 21:00, DGS 1
Părintele Petru a petrecut 14 ani pe Muntele Athos, iar acum a revenit în țară și s-a retras la o mânăstire din Suceava. Călugărul a dezvăluit ce l-a făcut să aleagă calea monahismului.
Fost luptător de muay thai, părintele Petru a relatat cum și-a făcut KO un adversar, în calea spre marele său vis: prezența în circuitul K1. Adversarul său a intrat în comă, însă din fericire și-a revenit. Totuși, în urma acestui moment, coroborat cu despărțirea de soția sa, bărbatul din Piatra Neamț a decis să devină călugăr.
Galerie Foto
Părintele Petru: ”Căsnicia și ceea ce s-a întâmplat în ring mi-au pus capac”
În plus, ”retragerea” pe Muntele Athos a avut la bază încă un motiv. Înainte de a-și trimite la spital ultimul său adversar din cariera de luptător, părintele Petru a acceptat suma de 15.000 de euro care i-a fost oferită pentru a pierde meciul respectiv. Dar când a urcat în ring ”a uitat” că a luat banii și a câștigat duelul.
Oamenii care i-au dat banii nu au fost, însă, deloc fericiți și au început să-l caute.
”Pe Dumnezeu l-am descoperit de când eram mic, dar nu eram sigur de calea pe care trebuia s-o iau. Ca să mergi la mânăstire, trebuie să ai un șoc în viața ta.
Căsnicia și ceea ce s-a întâmplat în ring mi-au pus capac. M-am dus la mânăstire să mă liniștesc. Plus că mă căutau irlandezii să mă bată pentru că am luat banii și l-am bătut pe omul lor”, a spus părintele Petru, la podcast-ul ”Fiță cu Adiță”.
Părintele Petru: ”Când s-a aplecat cu piciorul, direct am venit cu `torpila`””
”Aveam și eu un vis, mă apucasem la 11 ani de arte marțiale. În anii `90, era important cine era cel mai tare din cartier, cine era bătăuș... Îmi plăceau filmele cu Van Damme, eram fan Steven Seagal. Am vrut să realizez ceva în viață, am plecat în Anglia la 16 ani.
Acolo m-am apucat de muay thai, un fel de kickbox, dar poți să folosești și cotul. Voiam să ajung faimos, îmi plăcea foarte mult K1. Dar ca să intri în K1 aveai nevoie de o anumită statură, peste 1,90 m. Cred că am fost primul român care a intrat în circuitul ăsta. Nu pierdusem niciun meci, aveam un croșeu de dreapta foarte periculos.
Am fost și căsătorit, nu a mers din cauza ei, avea un caracter mai dificil. Am încercat să fac bani pentru familie, dar pentru că nu a mers relația, am continuat singur. Țin minte că am avut un meci cu un adversar de culoare, Sam. Era perioada în care mă despărțisem de soție și eram foarte nervos.
Am intrat în meci, mai erau vreo 40 de secunde până să se termine prima rundă și l-am prins cu o dreaptă cu care l-am băgat în comă. Nu i-am dat din tehnică, ci din nervi, din frustrare, cu toată forța. Atunci m-a mustrat conștiința, am spus că nu e bine ce fac.
M-am dus după el la spital, și-a revenit. Am luat calea călugăriei, eram foarte tulburat din cauza meciului și din cauza căsniciei. (...) La meciul acela, a venit un manager la mine în vestiar și mi-a spus că-mi dă 15.000 de euro ca să pierd meciul, pentru că s-au pariat foarte mulți bani pe adversarul meu.
Era lupta pentru centură. Lucrurile astea nu se dau din casă, dar după atâția ani nu mă mai interesează. Cum să-l las să mă bată pentru bani? Am luat banii și când am intrat în ring am uitat că i-am luat. Adversarul lovea tare cu tibia. Într-un moment în care nu era atent, când s-a aplecat cu piciorul, direct am venit cu `torpila`”, a mai spus părintele Petru.
Citește și:
Etichete: calugar athos , luptator athos , parintele petru
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții