Părintele Petru / Foto: captură YouTube @theXclusive

De ce a renunțat la cariera de luptător și s-a ”ascuns” pe Muntele Athos: ”Mă căutau să mă bată pentru că am luat banii”

articol scris de Digi Sport
12.11.2023, 17:44
  • Champions League: AS Monaco - Barcelona, joi, 22:00, DGS 1

  • Champions League: Atalanta - Arsenal, joi 22:00, DGS 2

Părintele Petru a petrecut 14 ani pe Muntele Athos, iar acum a revenit în țară și s-a retras la o mânăstire din Suceava. Călugărul a dezvăluit ce l-a făcut să aleagă calea monahismului.

Fost luptător de muay thai, părintele Petru a relatat cum și-a făcut KO un adversar, în calea spre marele său vis: prezența în circuitul K1. Adversarul său a intrat în comă, însă din fericire și-a revenit. Totuși, în urma acestui moment, coroborat cu despărțirea de soția sa, bărbatul din Piatra Neamț a decis să devină călugăr.

Galerie Foto

Părintele Petru: ”Căsnicia și ceea ce s-a întâmplat în ring mi-au pus capac”

În plus, ”retragerea” pe Muntele Athos a avut la bază încă un motiv. Înainte de a-și trimite la spital ultimul său adversar din cariera de luptător, părintele Petru a acceptat suma de 15.000 de euro care i-a fost oferită pentru a pierde meciul respectiv. Dar când a urcat în ring ”a uitat” că a luat banii și a câștigat duelul.

Oamenii care i-au dat banii nu au fost, însă, deloc fericiți și au început să-l caute.

Pe Dumnezeu l-am descoperit de când eram mic, dar nu eram sigur de calea pe care trebuia s-o iau. Ca să mergi la mânăstire, trebuie să ai un șoc în viața ta.

Căsnicia și ceea ce s-a întâmplat în ring mi-au pus capac. M-am dus la mânăstire să mă liniștesc. Plus că mă căutau irlandezii să mă bată pentru că am luat banii și l-am bătut pe omul lor”, a spus părintele Petru, la podcast-ul ”Fiță cu Adiță”.

Părintele Petru: ”Când s-a aplecat cu piciorul, direct am venit cu `torpila`””

Aveam și eu un vis, mă apucasem la 11 ani de arte marțiale. În anii `90, era important cine era cel mai tare din cartier, cine era bătăuș... Îmi plăceau filmele cu Van Damme, eram fan Steven Seagal. Am vrut să realizez ceva în viață, am plecat în Anglia la 16 ani.

Acolo m-am apucat de muay thai, un fel de kickbox, dar poți să folosești și cotul. Voiam să ajung faimos, îmi plăcea foarte mult K1. Dar ca să intri în K1 aveai nevoie de o anumită statură, peste 1,90 m. Cred că am fost primul român care a intrat în circuitul ăsta. Nu pierdusem niciun meci, aveam un croșeu de dreapta foarte periculos.

Am fost și căsătorit, nu a mers din cauza ei, avea un caracter mai dificil. Am încercat să fac bani pentru familie, dar pentru că nu a mers relația, am continuat singur. Țin minte că am avut un meci cu un adversar de culoare, Sam. Era perioada în care mă despărțisem de soție și eram foarte nervos.

Am intrat în meci, mai erau vreo 40 de secunde până să se termine prima rundă și l-am prins cu o dreaptă cu care l-am băgat în comă. Nu i-am dat din tehnică, ci din nervi, din frustrare, cu toată forța. Atunci m-a mustrat conștiința, am spus că nu e bine ce fac.

M-am dus după el la spital, și-a revenit. Am luat calea călugăriei, eram foarte tulburat din cauza meciului și din cauza căsniciei. (...) La meciul acela, a venit un manager la mine în vestiar și mi-a spus că-mi dă 15.000 de euro ca să pierd meciul, pentru că s-au pariat foarte mulți bani pe adversarul meu.

Era lupta pentru centură. Lucrurile astea nu se dau din casă, dar după atâția ani nu mă mai interesează. Cum să-l las să mă bată pentru bani? Am luat banii și când am intrat în ring am uitat că i-am luat. Adversarul lovea tare cu tibia. Într-un moment în care nu era atent, când s-a aplecat cu piciorul, direct am venit cu `torpila`”, a mai spus părintele Petru.

Citește și:

Călugărul de pe Muntele Athos care a împușcat un român l-a sunat pe Gigi Becali: ”Te ajut, dar ai o obligație”

Etichete: calugar athos , luptator athos , parintele petru


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Șoșoacă, în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat, în România 88% nu sunt vaccinaţi”. I-au tăiat microfonul

Eurodeputata Diana Șoșoacă a avut miercuri un discurs puternic antivaccinist în Parlamentul European, în cadrul unei dezbateri pe tema variolei maimuței (Mpox) și a măsurilor pe care Uniunea Europeană ar trebui să le ia în fața acestei amenințări. Fosta senatoare română a acuzat UE că vrea să declanșeze o nouă pandemie, după ce a „omorât câţi bătrâni a putut” în Italia, și a spus că ea se va opune, pentru că „Dumnezeu nu e vaccinat” și 88% dintre români nu sunt vaccinați. La finalul intervenției, microfonul i-a fost tăiat.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

3,5 milioane de euro - transferul lui Ianis Hagi

Se naște o nouă forță în România? ”Eu asta îmi doresc, să preiau clubul!”

S-a lăudat că n-a fost demis niciodată în 26 de ani, iar a doua zi a fost dat afară

"Ridicol". Cât primește Ianis Hagi pe lună de la Rangers, deși nu mai joacă nici la echipa a doua

Guvernul României, lovitură grea pentru 'U' Cluj! Ordonanța de Urgență a fost aprobată

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Victorie! Costel Pantilimon a întors decizia la TAS și trebuie să primească o sumă uriașă

FCSB riscă să fie depunctată de FRF

Ce se întâmplă cu Valentin Mihăilă, după ce a primit verdictul medicilor

Video Fotbalistul de 130.000.000€ a scris istorie, la debutul în Champions League

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOWPar mai degrabă surori. Julianne Moore și fiica ei, mic dejun pe străzile din NYC. Liv, mult mai înaltă decât mama sa

"Doamne ferește! Actualii proprietari nu ne-ar primi acolo". Vova Cohn, anunț neașteptat despre revenirea la Dinamo citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum au fost surprinși Naomi Osaka și Patrick Mouratoglou citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Alina Eremia și-a etalat silueta într-un costum de baie îndrăzneț, în ciuda temperaturilor scăzute: „Trebuie să-mi cresc rezistența”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Alina Eremia și-a etalat silueta într-un costum de baie îndrăzneț, în ciuda temperaturilor scăzute: „Trebuie să-mi cresc rezistența”

Digi World

Care sunt alimentele și băuturile care ar putea reduce riscul de apariție a demenței. Nu sunt dificil de introdus în dietă

Digi Animal World

O vulpe și un bursuc, prietenii neobișnuiți ai unui câine. Imaginile adorabile te vor topi