Curtea de Apel București a decis: 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru Cristi Borcea. Când poate ieşi
18.03.2019, 15:51SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Curtea de Apel București a decis luni fostul conducător al lui Dinamo, Cristi Borcea, are de executat o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare.
Magistrații au decis contopirea pedepselor din "Dosarul Transferurilor" și "Dosarul Retrocedărilor" şi, pe hârtie, Borcea ar mai trebui să rămână încarcerat 3 ani şi 2 luni. Asta pentru că fostul şef al "câinilor" a petrecut deja 4 ani și 4 luni în închisoare.
Totuşi, Borcea speră să fie eliberat condiţionat mult mai devreme. De altfel, fostul acționar al celor de la Dinamo le-a cerut avocaților să urgenteze procedurile prin care prin care să fie stabilită pedeapsa finală pe care va trebui să o execute. El acum speră ca, în baza recursului compensatoriu şi al zilelor câştigate în închisoare, să poate fi eliberat condiţionat mult mai devreme decât 2022, când ar fi termenul.
Cristi Borcea, condamnat în cadrul procesului retrocedării plajelor din Mamaia
Cristian Borcea a fost găsit vinovat pentru faptul că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. Anchetatorii au stabilit că Borcea s-a asociat cu alţi doi învinuiţi din dosar, Georgică Giurgiucanu şi Emil Dragoş Săvulescu, în societatea comercială "Holiday Club Neptun" SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă - Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001.
Având complicitatea unui notar, cei doi au acţionat ca mandatari în numele acesteia şi au solicitat Primăriei Constanţa să intre în posesia unor suprafeţe de teren ce însumau 12.500.000 de metri pătraţi. Mai mult, ei au vândut succesiv drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici.
Potrivit DNA, Cristian Borcea a cumpărat de la cei doi asociaţi, la preţuri modice, o cotă de 12,25% din drepturile succesorale, reprezentând 1.531.250 de metri pătraţi. Comisia de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanţa a luat act de "vânzările" şi "revânzările" de drepturi succesorale de care a fost deposedată Buzescu-Movilă, pe baza unor referate aprobate de primarul Mazăre.
Cristi Borcea fusese eliberat pe 2 iulie 2018
Cristi Borcea, ultimul personaj rămas la închisoare din lotul condamnat în Dosarul Transferurilor în 2014, a fost eliberat condiționat pe 2 iulie 2018, după patru ani și aproape 4 luni de la primirea condamnării de 6 ani și 4 luni, primite alături de Ioan şi Victor Becali, George Copos, Gică Popescu, Mihai Stoica, Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu.
În acest dosar, toţi ceilalţi au fost eliberaţi condiţionat, iar Jean Pădureanu a decedat după ce a ieşit din penitenciar.
Etichete: cristi borcea , dosarul transferurilor , borcea inchisoare , borcea condamnat , dosarul retrocedarilor
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții