Logo CSA Steaua / Foto: Facebook@Steaua București

CSA Steaua, comunicat fără menajamente după decizia instanței în cazul palmaresului! Cum a numit-o pe FCSB

articol scris de Digi Sport
17.05.2024, 15:59
  • Liga Națiunilor: Danemarca - Serbia, duminică, 19:00, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Elveția - Spania, duminică, 21:45, DGS 1

FCSB a primit o nouă lovitură în disputa cu CSA Steaua, în procesul pentru palmares. Instanța a stabilit că formația din prima ligă a folosit palmaresul din perioada 2003 - 2017 fără drept.

La câteva zile de la apariția motivării deciziei, CSA Steaua a emis un comunicat dur, în care a numit-o pe FCSB ”clubul celor patru consoane”.

CSA Steaua, comunicat după decizia instanței în cazul palmaresului

De asemenea, CSA Steaua a anunțat că așteaptă luările de poziție ale Federației și Ligii.

Ziua în care s-a făcut dreptate!

După mulți ani în care numele și performanțele echipei Steaua București au fost însușite, în mod ilegal, de către clubul celor patru consoane (FCSB), a venit momentul adevărului!

Din motivarea pe care Curtea de Apel București a trimis-o astăzi clubului nostru, reiese că ”palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei Steaua București, din 1947 și până în 1998, aparține reclamantului”, adică formației STEAUA BUCUREȘTI. De asemenea, Curtea a constatat că echipa din Popești-Leordeni a folosit ilegal palmaresul istoric al Stelei. 

Deși nu este o hotărâre definitivă, este evident că palmaresul pentru perioada 1947-1998 are autoritate de lucru judecat, ceea ce înseamnă că toate trofeele câștigate în această perioadă aparțin Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. 20 de titluri de campioană, 19 Cupe ale României, două Supercupe ale României, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei sunt în vitrina clubului nostru și fac din Steaua București cel mai titrat club din România. 

Precizăm că vom trimite motivarea hotărârii Curții de Apel București Federației Române de Fotbal. Totodată, vom solicita FRF să înștiințeze UEFA că toate rezultatele obținute în cupele europene până în 1998 aparțin Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

CSA Steaua: Cerem FRF și LPF să prezinte ce măsuri vor lua. FCSB, înscrisă ilegal în Liga 1

De asemenea, cerem public atât Federației Române de Fotbal, cât și Ligii Profesioniste de Fotbal să prezinte opiniei publice ce măsuri vor lua, ținând cont că s-a demonstrat faptul că înscrierea în prima ligă a FCSB-ului a fost ilegală.

Ar fi interesant să fie publicate de către cele două instituții documentele care au stat la baza acestei decizii care a provocat atât prejudicii de imagine, cât și financiare clubului STEAUA. 

Considerăm că aceste lămuriri sunt obligatorii, pentru că timp de 21 de ani iubitorii Stelei au fost induși în eroare cu privire la identitatea celei mai iubite echipe din România.

Sperăm ca și cei care au pus umărul la acest furt de identitate, și aici ne referim la anumite publicații și jurnaliști, să respecte deciziile instanțelor și să înceteze cu propagarea în spațiul public a unor informații neadevărate. 

În final, ținem să le mulțumim tuturor fanilor steliști, celor care nu au trădat niciodată și au continuat să susțină și să lupte împreună cu noi, cu gândul la ziua în care adevărul va învinge. 

Steaua a fost, este și va fi doar în Ghencea!”, se arată în comunicatul CSA Steaua.

Etichete: steaua , curtea de apel , palmares steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două sărbători vor fi în aceeași zi

În anul care urmează, Paștele Ortodox și Paștele Catolic pică în aceeași zi. Creștinii vor celebra sărbătoarea Învierii Domnului pe data de 20 aprilie 2025.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac: ”Vă spun o noutate. Candidez la președinție! Absolut serios”. Ce a urmat

Foto "ROMÂNIA a trecut pe aici!" Cum au lăsat "Tricolorii" vestiarul de la Prishtina, după 3-0 cu Kosovo

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Video Kosovo - România 0-3. Mircea Lucescu, debut cu o victorie superbă la al doilea mandat pe banca naționalei

Răzvan Marin a dezvăluit ce i-a spus portarul kosovar, înainte să îl "execute" din penalty

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania

Dennis Man a fost propus la Juventus, iar Gică Popescu a reacționat

Federația a luat decizia, după ce selecționerului Angliei i s-a cerut demisia pentru gestul care a scandalizat întreaga țară

Gigi Becali i-a spus direct unui fotbalist: ”Joci ce zice Ferguson, nu ce vrei tu!”. Replica primită

Citeşte şi

Foto Suporterii Stelei, în ”război” cu fanii FCSB-ului! Banner-ul afișat în Ghencea la meciul cu FCU Craiova

Foto Steaua București a văzut cum a numit-o FC Porto pe FCSB și nu a ezitat să răspundă

PEROZCu mâinile prin păr, ruj roșu pe buze și o rochie crăpată până la coapsă, Mădălina Ghenea a făcut din nou furori la Veneția

FILM NOWGeorge Clooney l-a ironizat pe Brad Pitt, din cauza vârstei: „E norocos că încă mai lucrează!”

Cum putea rămâne Albion Rrahmani la Rapid! „Tu, Șucu, trebuia să-l chemi și să-l întrebi asta” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ianis Hagi nu a mai rezistat: "Nu mai folosiți declarațiile lui Giovanni Becali ca și cum ar fi ale mele!" citeşte ştirea pe ziare.com

Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor, transportat de urgență la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea lui actuală citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Digi World

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia