COVID-19 | Populația din Belarus s-a răzvrătit! ”Vor fi consecințe oribile dacă rămânem tăcuți!”
07.04.2020, 10:17SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Situația din Belarus, singurul campionat de fotbal care se mai joacă, pare tot mai tensionată în ultima vreme, mai ales că președintele țării, Alexander Lukashenko, nu ține cont de pandemia de coronavirus și nu a impus deloc măsuri restrictive.
În aceste condiții, locuitorii acestui stat n-ai mai răbdat, au trecut la măsuri anti-COVID-19, au întocmit o petiție și nu mai așteaptă ordine de la Guvern! Și sportivii par de acord cu aceste inițiative, mai ales că expunerea lor e uriașă, mai ales că statul din Europa de Est și-ar dori să organizeze și un eveniment sportiv de anvergură.
Locuitorii din Belarus au continuat să vină la meciuri, cum a fost, spre exemplu, cazul celor peste 1.000 de suporteri au fost prezenți la derby-ul FC Minsk - Dinamo Minsk, câștigat de gazde cu scorul de 3-2.
Micuțul stadion al gazdelor de la FC Minsk nu a fost plin la derby-ul cu Dinamo, dar chiar și așa au apărut în tribune mulţi oameni. Unii dintre aceștia au purtat măști.
Organizatorii partidei au verificat temperatura fiecărui spectator, la intrarea pe stadion.
Ce scrie în petiția întocmită de populația din Belarus și la care au aderat aproape 200.000 de oameni
În timp ce majoritatea țărilor din lume au închis granițele și au impus diverse măsuri anti-epidemice din cauza pandemiei, liderul din Belarus vorbește despre psihoza coronavirusului și susține că nu e vorba de niciun dezastru. Potrivit lui Alexander Lukashenko, cel mai eficient remediu pentru coronavirus este munca, votca și sportul, însă oamenii din Belarus nu-i împărtășesc liniștea și au luat inițiativa în propriile mâini: le-au transmis semenilor să rămână acasă și să aibă grijă de sănătatea și viața lor.
Populația din Belarus a întocmit chiar o petiție, până la care acum au aderat aproape 200.000 de oameni, prin care le cere celor din conducerea țării să introducă măsuri anti-coronavirus. ”Mulți oameni sunt diagnosticați cu pneumonie, așa că lăsați-ne cu statisticile și cu panica fără sens”, este mesajul petiției.
Mai mult, se pare că mai mulți doctori din Belarus, sub protecția anonimatului, susțin că au primit ordin de la conducere să nu scrie un diagnostic de COVID-19 în rapoartele lor medicale, susține LRT. Prin urmare, se așteaptă ca în timp ce numărul cazurilor de coronavirus să scadă, să crească enorm cel al îmbolnăvirilor de pneumonie.
Mai multe cafenele și restaurante din Belarus s-au închis!
Mai mult, conform textului petiției, care solicită oamenilor să înceapă propria carantină, medicii din Belarus nu au suficient echipament de protecție sau ventilatoare pulmonare. ”Toate acestea vor duce la consecințe oribile, dacă rămânem tăcuți ca întotdeauna. Dar nu trebuie să tăcem! ...
Virusul se răspândește cu viteză enormă! Pentru a preveni aceste consecințe teribile, trebuie să rămânem cu toții acasă”, se mai scrie în petiție.
În plus, potrivit Reuters, multe cafenele, restaurante sau cinematografe au decis deja închiderea voluntară, iar numărul persoanelor care călătoresc cu metroul a scăzut, de asemenea, cu aproximativ un sfert.
Pe cale de consecință, mai mulți părinți au cerut autorităților și închiderea școlilor, demers care a rămas până acum fără niciun rezultat.
Acuzații grave dinspre Lituania despre situația din Belarus
În acest moment, fostul stat din Uniunea Sovietică, care are 9,5 milioane de locuitori, a înregistrat 700 de cazuri de infecții cu COVID-19 și 13 decese. Numai că datele publicate de autoritățile din Belarus sunt puse sub semnul întrebării nu numai de către politicieni din afară, dar și de către unii importanți din interior.
Președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, într-o declarație pe care a oferit-o pentru Televiziunea LRT, este convins că situația din Belarus este mult mai gravă decât au comunicat autoritățile. De asemenea, și premierul Lituaniei, Saulius Skvernelis, a declarat miercurea trecută că Belarus poate fi o sursă de infecție incontrolabilă. De altfel, la două zile după acea declarație, Lituania a închis granițele cu Belarus.
”Aveți grijă de propriul virus”, a contracarat Lukashenko, ca răspuns la acuzațiile grave din partea politicienilor lituanieni. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Belarus a transmis atunci Lituaniei să nu răspândească ”speculații și zvonuri”.
Etichete: alexander lukashenko
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții