Simona Halep, după titlul cucerit la Dubai, și fotbaliștii naționalei României / Foto: Colaj Digi Sport

Video Cele mai importante momente ale sportului românesc din 2020. De la succesele Simonei Halep, până la dezamăgirile din fotbal și handbal

articol scris de Francisc Oprea
31.12.2020, 21:22
  • SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1

Anul 2020 a ajuns la final și, pe lângă greutățile cauzate de pandemia de COVID-19, a avut și momente importante pentru sportul românesc.

Primul mare eveniment sportiv al anului a avut loc în Australia, începând cu 20 ianuarie. Simona Halep, cea mai importantă jucătoare de tenis a României în ultimul deceniu, a oferit o figură frumoasă, reușind, pentru a doua oară în carieră, să acceadă în careul de ași fără să cedeze vreun set.

Cele mai importante momente ale sportului românesc din 2020

În semifinale, însă, Simona Halep a fost învinsă de Garbine Muguruza în minimum de seturi, 6-7 (8), 5-7.

Totuși, Simona Halep a arătat că se află într-o formă sportivă foarte bună, lucru confirmat câteva săptămâni mai târziu, între 17 și 22 februarie, la Dubai, turneu pe care l-a câștigat după victorii cu Ons Jabeur, Aryna Sabalenka, Jennifer Brady și Elena Rybakina.

Cu succese pe plan individual în începutul anului, Simona Halep nu a fost, însă, alături de echipa de FED Cup a României, semifinalistă a competiției în 2019, care a ratat în acest an calificarea la turneul final din Ungaria, amânat ulterior pentru 2021. La Cluj, echipa compusă din Ana Bogdan, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaquline Cristian și Raluca Olaru a cedat în fața Rusiei la meciul decisiv, cel de dublu, oferind primul moment al anului 2020 care a lăsat un ”gust amar” în lumea sportului.

La câteva săptămâni după după succesul Simonei Halep de la Dubai și eșecul României în FED Cup, începând cu luna martie, sportul a fost, la nivel planetar, pus pe pauză de pandemia de COVID-19.

Luna iunie, momentul ”renașterii” pentru sport după pandemie

După aproape trei luni dificile, în care competițiile au lipsit aproape complet, evenimentele sportive pe teritoriul României au fost reluate în luna iunie, cu Liga 1 la fotbal, dar și un turneu amical de tenis, la Cluj.

Pe măsura ce săptămânile au trecut, lumea sportului s-a obișnuit cu ”noua normalitate”, cu meciuri desfășurate pe stadioane goale și măsuri de protecție anti COVID-19 de respectat, și au început să apară și rezultatele și evenimentele spectaculoase.

Cel mai în formă sportiv român la începutul anului, Simona Halep, a continuat evoluțiile solide și după pandemie, reușind să câștige două turnee, primele la care a participat după pauza, la Praga și Dubai.

La fotbal, performanțele pe plan internațional au lipsit, continuând linia de anii trecuți, însă finalul competiției interne a fost unul total atipic și spectaculos.

Cum programul a fost dat peste cap de pandemie, iar unele meciuri au fost anulate, LPF a organizat o așa-zisă finală a campionatului Ligii 1, cu Universitatea Craiova și CFR Cluj luptând pentru titlul de campioană în Bănie. Regulile jocului au fost simple, precum ale unei finale de Cupa României, chiar dacă era o partidă de campionat, cu prelungiri și penalty-uri în caz de egalitate. Nu a fost cazul, însă, pentru că CFR Cluj a reușit să se impună cu 3-1 și să câștige pentru al treilea an consecutiv titlul în Liga 1.

România U21, o nouă calificare la Euro. Naționala ”mare” și handbalul feminin, dezamăgirile finalului de an

În octombrie, după mai multe săptămâni de ”liniște”, primul eveniment pentru fotbalul românesc a avut loc departe de țară, în Islanda, unde prima reprezentativă de fotbal a disputat semifinala barajului de calificare la Euro de anul viitor, organizat și la București.

Din păcate, selecționata lui Mirel Rădoi n-a reușit o nouă prestație bună, precum cele din septembrie, în 1-1 cu Irlanda de Nord și 3-2 cu Austria, și a fost învinsă cu 0-2 de Islanda, ratând astfel șansa să joace pe Arena Națională meciurile din cadrul turneului final al Campionatului European.

Cinci săptămâni mai târziu, naționala de tineret a României a reușit, la fel ca în 2019, să mai ”spele” din imaginea negativă și s-a calificat, a doua oară consecutiv, record istoric pentru fotbalul nostru, la Euro U21, datorită remizei obținute în fața Danemarcei la Ploiești.

După momentele din octombrie și noiembrie, sportul românesc a avut din nou emoții în luna decembrie, odată cu Campionatul European de handbal feminin din Danemarca și Europenele de gimnastică.

Din păcate, handbalul, unde așteptările au fost mari, poate prea mari, a dezamăgit, România terminând pe ultimul loc, fără punct, grupa principală, unde a ajuns in extremis, cu o singură victorie, cu Polonia.

În schimb, fetele de la gimnastică au oferit o surpriză plăcută și au avut prestații remarcabile la Europene, de unde au revenit cu 14 medalii, dintre care opt de aur, la seniori și juniori.

Larisa Iordache a fost printre sportivele evidențiate, cu patru medalii cucerite, dar performera României a fost tânăra Ana Bărbosu, care a revenit în țară cu șase medalii, record pentru participările țării noastre la Europene. 

Astfel, 2020 a oferit momente excelente din punct de vedere al rezultatelor sportive, însă și mari dezamăgiri, care vor fi, însă, date uitării începând cu anul următor, când sportul românesc va fi implicat în multe competiții extrem de importante, precum preliminariile Campionatului Mondial de fotbal, Euro U21 de fotbal, Jocurile Olimpice de la Tokyo sau turneele de Grand Slam unde Simona Halep se va afla printre favoriții la câștigarea trofeului.

Etichete: larisa iordache , romania handbal feminin , islanda - romania , trofee simona halep


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Mașa, nu spune nimic despre atacul cu rachetă balistică”. Zaharova, sunată în direct în timpul unei conferințe și instruită ce să facă

Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost confirmat indirect de Kremlin, chiar în timpul unei conferințe de presă a purtătoarei de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Aceasta a fost sunată la telefon în timp ce răspundea întrebărilor ziariștilor ruși. Convorbirea telefonică, care a durat circa 20 de secunde, a putut fi auzită de toată lumea, deoarece Zaharova a uitat să-și închidă microfonul de la pupitru.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nu pentru că s-a strigat "Serbia" am fost amendați și suspendați! Motivul real pentru care UEFA ne închide stadionul

Kosovarii nu s-au ferit de cuvinte: cum i-au numit pe români, după aflarea deciziei UEFA

Gata! România nu poate întâlni Kosovo în preliminariile CM 2026

Lovitura anului: au început negocierile pentru transferul lui Cristiano Ronaldo în Europa!

Exclusiv Reacția lui Mircea Lucescu, după decizia luată de UEFA la România - Kosovo. Ce a spus despre amenzi

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Specialiștii s-au pronunțat rapid, după acuzațiile făcute de Ștefan Târnovanu: nu s-a respectat regulamentul în Botoșani - FCSB!

Exclusiv Verdictul dat în direct, după FC Botoșani - FCSB 1-0: ”S-a terminat! O luaserăm toți pe arătură”

Neagă, dar lucrează în secret la aducerea lui Radu Drăgușin. O singură condiție trebuie îndeplinită de către Tottenham

S-a aflat! Cuvintele care i-au fost spuse lui Cristiano Ronaldo, înainte de startul negocierilor pentru revenirea în Europa

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZS-a lovit la cap și a uitat că iubita s-a despărțit de el. Ce s-a petrecut în viața unor tineri la 7 luni de la separare e demn de film

FILM NOWDenzel Washington, despre trecutul îmbibat în alcool: "Am făcut mult rău corpului". Obișnuia să bea două sticle de vin zilnic 

Nelu Varga l-a transferat la CFR Cluj pe noul star din Superliga, descoperit de același om care l-a ochit pe Bîrligea citeşte ştirea pe Prosport.ro

România a scăpat de cele mai tari adversare în drumul spre Mondiale! Lista completă a echipelor cu care nu putem pica la tragerea la sorți citeşte ştirea pe ziare.com

PROFM Cu ciorapi plasă și un top minuscul, Cristina Ștefania și-a uimit fanii din mediul online: „Așa femeie mai rar!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cu ciorapi plasă și un top minuscul, Cristina Ștefania și-a uimit fanii din mediul online: „Așa femeie mai rar!”

Digi Animal World

Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt virale: „E inconștient!”