Ce răspuns au primit fotbalistele din naționala SUA, după ce au depus plângere pentru discriminare
20.08.2019, 11:39SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Procesul intentat de jucătoarele americane de fotbal, duble campioane mondiale en titre, împotriva federaţiei lor naţionale pentru a reclama salarii egale cu cele ale componenţilor reprezentativei masculine va fi judecat pe 5 mai 2020, a anunţat un purtător de cuvânt al jucătoarelor.
Această plângere pentru discriminare, care vizează în special inechitatea salariilor şi condiţiile de muncă dintre bărbaţi şi femei în fotbal, a fost depusă pe 8 martie de către 28 de fotbaliste americane.
Deşi au existat mai multe negocieri între cele două părţi, acestea au ajuns într-un punct mort. Anunţarea datei procesului, decisă luni de judecătorul federal R. Gary Klausner la Los Angeles (California), intervine la o săptămână după îngheţarea acestor tratative.
"Suntem încântate de faptul că a fost fixată data acestui proces. Suntem presate să avansăm în acest dosar. Ne gândim deja la mai 2020, când jucătoarele vor prezenta versiunea lor", a declarat, luni, Molly Levinson, una din purtătoarele de cuvânt ale jucătoarelor americane.
"Sperăm ca ele să primească ceea ce merită: echitate la salarii şi condiţii de muncă egale, nimic mai mult", a adăugat reprezentanta fotbalistelor.
Ce au cerut sportivele în plângerea depusă
Pe 8 martie în Statele Unite, de ziua internaţională a drepturilor femeilor, campioanele mondiale en titre au depus plângere împotriva Federaţiei lor pentru discriminare în faţa unui tribunal din Los Angeles.
În plângerea depusă, jucătoarele cereau milioane de dolari reprezentând restanţe salariale şi despăgubiri pentru primele reduse care le-au fost acordate, precum şi pentru condiţiile de antrenament mai puţin bune decât pentru bărbaţi.
Selecţionata feminină de fotbal a Statelor Unite a cucerit al patrulea titlu de campioană a lumii din istoria sa, învingând cu scorul de 2-0 reprezentativa Olandei, în finala Cupei Mondiale 2019, desfăşurată pe 7 iulie la Lyon.
Graţie acestui succes, SUA şi-au confirmat statutul de naţiune dominantă în fotbalul feminin, impunându-se în patru dintre cele opt ediţii de până acum ale Cupei Mondiale (1991, 1999, 2015 şi 2019). Americancele mai au în palmares şi patru titluri olimpice, cucerite în 1996, 2004, 2008 şi 2012.
Etichete: sua , fotbal feminin , drepturi egale
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții