David Popovici, în mașina primită cadou de la Fundația Ion Țiriac / Foto: Facebook @ Car Spotting

Ce a făcut David Popovici, la câteva minute după ce a primit două mașini cadou de la Ion Țiriac

articol scris de Digi Sport
19.08.2024, 10:54
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

Sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Paris au primit autoturisme personalizate de la omul de afaceri Ion Ţiriac, în cadrul unui eveniment organizat la Ţiriac Collection.

David Popovici a plecat de la ceremonie direct cu o mașină primită cadou de la Fundația Ion Țiriac

Galerie Foto

Ion Ţiriac a păstrat un autoturism în colecţia sa, acelaşi model primit de sportivi, Hyundai Ioniq 5, şi i-a rugat pe aceştia să îl semneze.

Maşinile primite de sportivi au numerele de înmatriculare personalizate cu numele acestora, iar pe uși sunt inscripţionate performanţele acestora.

Sportivii care au câştigat două medalii olimpice la Paris au primit două autoturisme din partea lui Ion Ţiriac.

”Am venit doi oameni cu o singură mașină, plecăm cu 3 mașini. Va fi o provocare să le ducem acasă. E bine, nu mă vait. Mi-aș dori ca guvernanții să se țină de cuvânt, nu doar asta, ci să vină cu cât mai multe inițiative, să existe o strategie națională concretă, îndreptată către sport.

Repet, mesajul pe care l-am transmis este important. Apreciez foarte mult inițiativa domnului Țiriac, mi-aș dori să văd cât mai mulți oameni de afaceri români susținând sportul românesc, fiecare cum poate și cum dorește. Vreau să mă bucur de mașină”, a declarat Popovici.

David Popovici a fost văzut deja în timp ce testa unul dintre automobile. El a fost reperat în trafic de cei de la Car Spotting, la câteva ore după ceremonie.

România a cucerit nouă medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, 3 de aur, 4 de argint şi două de bronz.

Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de 8+1 (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).

Argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la categoria 49 kg.

Bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber şi de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol.

Sorana Cîrstea, discurs-manifest la câteva minute după ce medaliații români de la JO 2024 au fost premiați de Ion Țiriac

Galerie Foto

Sorana Cîrstea (34 de ani) a declarat că nimeni nu mai are aşteptări de la politicieni sau de la statul român în ceea ce priveşte investiţiile în sportul din România, singura speranţă fiind legată de sponsorii privaţi.

"Eu cred că nimeni nu mai are aşteptări de la politicieni sau de la statul român. Cred că singura speranţă a sportului românesc este legată de sponsorii privaţi, aşa cum se întâmplă şi cu fundaţia Ion Ţiriac. Sunt oameni care vor să facă ceva pentru sportul românesc şi sper eu că vor fi mai mulţi care vor dori să se implice", a spus Sorana Cîrstea, la festivitatea în cadrul căreia medaliaţii olimpici de la Paris au fost premiaţi cu maşini de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Cîrstea, care a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte condiţiile umilitoare de antrenament din România şi după medaliile cucerite de David Popovici la Paris, a menţionat că nu înţelege această reticenţă a conducătorilor români de a investi în sport.

"Sportul este cel mai bun PR care ar putea exista pentru o ţară şi nu înţeleg această reticenţă de a investi în sport. În viitor, după ce mă voi retrage, voi lupta pentru acest lucru, pentru a se investi mai mult în sport, voi încerca să fac tot ceea ce pot pentru acest lucru. Sper eu ca măcar oamenii de afaceri cu posibilităţi să încerce să ajute mai mult sportul", a precizat ea.

"Jucătorii de tenis sunt privilegiaţi, nu vreau să vorbesc despre acest sport pentru că, într-adevăr, părinţii se chinuie puţin la început, dar după aceea dacă ajungi în top începi să câştigi. Însă sunt atâtea sporturi unde munceşti zeci de ani, iar la final de carieră te alegi cu o medalie şi atât. Eu vorbesc doar în calitate de sportivă, dar sunt extrem de mulţi oameni deştepţi în această ţară care pot face anumite lucruri, trebuie doar să se organizeze şi să considere sportul o prioritate naţională", a adăugat Sorana Cîrstea.

În data de 1 august, "Sori" posta un mesaj pe un site de socializare, după medaliile obţinute de tricolori la Jocurile Olimpice de la Paris, în care afirma că sportivii români sunt "folosiţi în scop de câştiguri politice" în condiţiile în care condiţiile de antrenament din ţară la orice disciplină sunt "deplorabile" şi "umilitoare".

Postarea jucătoarei de tenis venea atunci la doar 12 ore după semnalul de alarmă tras de înotătorul David Popovici, dublu medaliat la Jocurile Olimpice de la Paris, referitor la condiţiile de antrenament ale sportivilor români. Acesta declara la Paris că ar vrea ca medaliile sale de aur şi bronz să aducă mai multe investiţii în săli de sport.

Ion Alexandru Țiriac, discursul zilei: ”Am mult peste 2 metri, însă niciodată nu m-am simțit atât de mic”

Galerie Foto

Înainte ca sportivii să primească mașinile, pe scenă a urcat Ion Alexandru Țiriac pentru a le adresa câteva cuvinte medaliaților de la JO 2024. Fiul lui Ion Țiriac a avut un discurs emoționant și a făcut ”o plecăciune” în fața ”eroilor” de la Paris.

Dragi prieteni, dragi sportivi, dragi eroi, sunt probabil cel mai înalt din sala asta, am mult peste 2 metri, însă niciodată nu m-am simțit atât de mic. Vreau să vă mulțumesc încă o dată, nu pentru cele 30 de secunde, doi metri, un centimetru pe care le-ați depășit la Paris, ci pentru anii care stau în spate, de muncă, de suferință, de lacrimi, de sânge, de accidentări.

În numele românilor, vin eu, vine familia mea, vine fundația și mai vin încă 19 de milioane de persoane să vă dea un mic gest de apreciere, care nu ajunge nici măcar la o unghie față de ce ați făcut voi, însă e ce putem noi să vă dăm astăzi. Să intre automobilele serie customizată (n.r.- personalizată) olimpică, pe care le-am pregătit pentru voi încă de la începutul Jocurilor. Felicitări încă o dată și mulțumesc”, a spus Ion Alexandru Țiriac.

În cadrul unui evenimentul organizat la Ţiriac Collection din Otopeni au asistat, printre alţii, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, sportivele Simona Halep şi Sorana Cîrstea şi fostul tenisman Ilie Năstase.

Etichete: ion tiriac , fundatia ion tiriac , david popovici , hyundai ioniq 5


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. PAOK l-a adus pe Dejan Lovren

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Juventus - PSV 3-1 / Young Boys - Aston Villa 0-3. 6 meciuri în prima zi de Champions League

Video Exclusiv I s-a citit pe buze! Ce i-a spus Victor Angelescu lui Dan Șucu în timpul meciului Rapid - ”U” Cluj

”Ce s-a întâmplat cu el?” Fotbalistul ”dat dispărut” după revenirea lui Șumudică la Rapid

Video A marcat primul gol din sezonul 2024/2025 de Champions League și a intrat în istorie

Citeşte şi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

Foto Apariție rară! Cine l-a însoțit pe Ion Țiriac la finala turneului de la București

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWMichael Douglas a dezvăluit cum a reușit să joace atât de bine scenele intime din „Basic Instinct”: „Sunt expert”

Lovitură cruntă pentru Rapid! Motivul pentru care Marius Șumudică nu-i poate utiliza pe Aaron Boupendza și Clinton N’Jie citeşte ştirea pe Prosport.ro

„Intrăm în grevă”. Unul dintre favoriții la câștigarea Balonului de Aur anunță un cutremur în fotbal citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Digi World

De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia