Bogdan Vasiliu a fost timp de doi ani președintele CS Rapid / Foto: Sport Pictures

Breaking News Bogdan Vasiliu, reținut de DNA! Fostului președinte de la CS Rapid i se aduc acuzații grave

articol scris de Digi Sport
25.10.2024, 11:54
  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, vineri, 21:00, DGS 1

  • Fotbal feminin: România - Polonia, vineri, 19:00, DGS 1

Bogdan Vasiliu (46 de ani), fostul președinte al lui CS Rapid, a fost reținut de procurorii DNA, vineri, 25 octombrie 2024, după ce joi aceștia au descins la sediul clubului din Giulești.

Bogdan Vasiliu, reținut de DNA! Ar fi cerut mită 200.000 de euro

Reținerea sa va fi pentru 24 de ore, dar mâine, sâmbătă, se va prezenta în fața judecătorilor de la Tribunalul București, care vor decide dacă vor dispune sau nu arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. 

Informația a fost publicată pe site-ul oficial al Direcției Naționale Anticorupție și tot acolo au fost publicate și motivele care au dus la luarea unei astfel de măsuri.

Vasiliu a fost reținut sub acuzațiile de luare de mită și abuz în serviciu. Concret, fostului președinte de la CS Rapid i se impută faptul că ar fi cerut suma de 200.000 de euro pentru a facilita închirierea cantinei clubului din Giulești.

În afara lui Vasiliu, în același caz, au fost reținuți și Radu Marian-Florin, manager de transport la CS Rapid, dar și un om de afaceri a cărui identitate nu a fost divulgată. I s-au publicat doar inițialele G.M.M.

”În luna iulie 2024, inculpatul Vasiliu Bogdan, în calitate de director general al C.S. Rapid, ar fi pretins de la G.M.M., om de afaceri, suma de 200.000 de euro pentru a facilita atribuirea unor contracte de închiriere a cantinei și restaurantului aparținând C.S. RAPID și de servire a mesei sportivilor clubului.

Din suma totală solicitată, Vasiliu Bogdan ar fi primit suma de 30.000 de euro în conturile personale și 348.103 lei, echivalentul a aproximativ 70.000 de euro, prin conturile societății controlate de el.

Diferența de 100.000 de euro urma să fie primită pe parcursul derulării contractelor de servire masă, respectiv câte 10.000 de euro lunar, până la achitarea acestei sume.

De asemenea, inculpatul Vasiliu Bogdan ar fi urmat să primească un procent de 33% din profitul ce va fi obținut de societatea care urma să deruleze contractul cu C.S. Rapid, precum și plata unor 'salarii' pentru inculpatul Radu Marian-Florin și o altă persoană apropiată de inculpatul Vasiliu Bogdan, în cuantum de 7.000 lei, respectiv 3.500 lei lunar, pentru aceeași perioadă”, se arată în comunicatul DNA.

Citește și:

”Ar fi acceptat să primească sume de bani ce fuseseră pretinse de Vasiliu Bogdan în schimbul atribuirii contractelor de închiriere cantină și restaurant aparținând CS Rapid”

Procurorii anticorupție au mai oferit detalii din planul pe care l-ar pus la cale Vasiliu, alături de acoliții săi.

”În același timp, în baza unei înțelegeri anterioare avute cu inculpatul Vasiliu Bogdan și cu omul de afaceri câștigător al licitației, inculpatul Radu Marian-Florin i-ar fi ajutat pe aceștia să deconteze sume de bani de la C.S. Rapid prin întocmirea unor situații lunare fictive (pontaje) care să ateste că firma ar fi servit sportivilor C.S. Rapid un număr mult mai mare de porții decât cel real.

De asemenea, inculpatul Radu Marian-Florin ar fi acceptat să primească sume de bani ce fuseseră pretinse de Vasiliu Bogdan în schimbul atribuirii contractelor de închiriere cantină și restaurant aparținând CS Rapid și de furnizare masă pentru sportivii clubului.

La rândul său, inculpatul G.M.M. ar fi întocmit și semnat înscrisuri nereale care au fost folosite în cadrul CS RAPID în scopul de a atesta că ar fi fost organizate licitațiile pentru atribuirea către societatea sa a contractelor de închiriere cantină și restaurant aparținând CS RAPID și de furnizare masă sportivilor CS Rapid.

După atribuirea contractelor, în baza înțelegerii avute cu Bogdan Vasiliu și Radu Marian Florin, inculpatul G.M.M, a întocmit și semnat situații și facturi fiscale cu privire la servicii de servire masă supraevaluate”, mai susțin cei de la DNA.

Alina Petre, fosta soție, despre situația lui Vasiliu: ”Multe lucruri ascunse în viața sa”

Galerie Foto

Episodul a venit la două luni după ce Vasiliu și Alina Petre au divorțat. Întrebată despre situația în care se află fostul ei soț, aceasta a transmis că nu știe nimic despre activitatea lui de la CS Rapid, însă a declarat că unul dintre motivele separării a fost ”faptul că existau multe lucruri ascunse în viața sa”.

Referitor la articolele apărute în presă, nu pot comenta nimic pentru că nu am cunoștință despre asemenea lucruri. Fostul meu soț nu se consulta cu mine în deciziile privind munca sa, pot spune că nu știam nici ce salariu are.

Unul din motivele pentru care am decis să mă separ de el a fost faptul că existau multe lucruri ascunse despre viața sa, în afara familiei noastre. În altă ordine de idei, îmi pare rău pentru el și sper să nu fie nimic adevărat din toate aceste speculații”, a spus Alina Petre, potrivit Fanatik.

Etichete: bogdan vasiliu , bogdan vasiliu retinut , bogdan vasiliu dna , rapid dna


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Șeful ONU nu mai e primit la Kiev după ce a dat mâna cu Putin la summitul BRICS

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a refuzat să-l primească la Kiev pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, după vizita efectuată de acesta în Rusia, la summitul BRICS care a avut loc în oraşul Kazan, a declarat vineri agenţiei France Presse un responsabil al preşedinţiei ucrainene, informează Agerpres.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv CINCI jucători, OUT din echipă! Gigi Becali a luat decizia după Rangers - FCSB 4-0: ”Nu vor mai fi”

”Băi, Cristina, vrei să încerci?” Ion Țiriac i-a făcut propunerea și i-a pus un avion la dispoziție: ”Am spus imediat `DA`”

Video Rangers - FCSB 4-0. Eșec drastic pentru campioana României în Europa League

Surpriză uriașă pentru Ianis Hagi pe "Ibrox", în timpul meciului Rangers - FCSB 4-0

Exclusiv S-a dus ”glonț” la antrenorul FCSB-ului și l-a întrebat înainte de meci: ”De ce nu mă bagi?”. Răspunsul l-a lăsat ”mască”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Ce a făcut starul Rapidului în timpul meciului Rangers - FCSB: ”Nu am văzut, am preferat asta”

S-a retras fotbalistul care l-a enervat pe Gigi Becali la FCSB

6.811.000 €! FCSB, locul 33 din 36 după eșecul categoric suferit cu Rangers. Lider surprinzător

Surpriza pregătită de Marius Șumudică! Ce jucător e anunțat titular în FCSB - Rapid

Citeşte şi

Ce a făcut în ziua în care fostul ei soț a fost reținut de DNA: ”Zici că sunt într-un film cu proști”. Mesaj pentru autorități

La două luni de la divorț, e vizat de o anchetă DNA! Fosta soție: ”Multe lucruri ascunse în viața sa”

PEROZZendaya, siluetă de model într-o rochie lungă din piele. Piesa vestimentară i-a scos în evidență decolteul și talia de viespe

FILM NOWCum o descrie Harris Dickinson pe Nicole Kidman, colega lui din drama erotică „Babygirl”. Cel mai stânjenitor moment de la filmări

Prima echipă din Superliga care se pregătește să-l transfere pe Malcom Edjouma de la FCSB! „Mă pun la coadă pentru el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB a căzut 10 locuri în clasamentul Europa League, după înfrângerea cu Rangers. Ce poziție ocupă trupa lui Elias Charalambous citeşte ştirea pe ziare.com

Ce s-a întâmplat cu câinele care a escaladat Marea Piramidă din Giza? citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Celine Dion, impresionantă la prima apariție publică după reprezentația captivantă de la JO: Există speranță

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Celine Dion, impresionantă la prima apariție publică după reprezentația captivantă de la JO: Există speranță

Digi World

Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună cineva de ce văd un iepure!”

Digi Animal World

Momentul emoționant când o pisică dispărută se întoarce acasă, surprins pe camera de supraveghere: „Am început să plâng”