Fredy Guarin / Foto: Instagram @fguarin13

Are peste 50 de meciuri la națională și a câștigat Europa League: ”Sunt alcoolic și toxicoman! Mi-e frică de moarte”

articol scris de Digi Sport
29.05.2024, 22:23
  • Liga Națiunilor: Danemarca - Serbia, duminică, 19:00, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Elveția - Spania, duminică, 21:45, DGS 1

Fredy Guarin (37 de ani), fostul mijlocaș de la Inter și FC Porto, traversează o perioadă dificilă.

Ultimii ani nu au fost de bun augur pentru columbianul cu 58 de selecții la echipa națională. În 2016 s-a despărțit de soția sa Andreina Fiallo, care i-a dăruit doi copii, apoi, a început o relație cu prezentatoarea Sara Uribe, împreună cu care are un băiat, însă cei doi s-au despărțit rapid.

Fredy Guarin a recunoscut că e alcoolic și dependent de droguri: ”A trebuit să renunț și să cer sprijinul unor profesioniști

Totul a culminat cu revenirea în țara natală. În 2021, timp de câteva luni, a fost sub contract cu Millonarios, dar în vara acelui an a decis să se retragă, după ce a fost arestat în urma unui conflict cu părinții săi. Aceștia au chemat poliția, iar Guarin, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a încercat să-i atace și pe oamenii legii. Ulterior, a cunoscut-o pe Pauleth Pastrana, cu care ar fi trebuit să se căsătoarească în 2023.

Galerie Foto

Totuși, lucrurile nu au urmat drumul scontat, iar acum Guarin a spus totul. A recunoscut că este alcoolic și dependent de droguri, dar a transmis că a apelat la ajutorul unor specialiști în adicții și speră că nu ”va mai bate niciodată la ușa diavolului”.

Am rămas fără prieteni și mi-am făcut copiii și familia să sufere. Mi-am pierdut demnitatea și încrederea. Am încercat în mai multe rânduri să mă opresc, dar acum chiar vreau să ies din tunel! Din nefericire, la un moment dat, m-am lăsat `distras` și m-am agățat de alcool. Am comis multe greșeli, am luat decizii proaste, am rănit o mulțime de oameni, i-am făcut pe cei dragi și pe prietenii mei să se simtă prost. 

Sunt alcoolic 100% și recunosc acest lucru. Sunt un dependent de droguri în curs de recuperare. Am fost alcoolic timp de mai mulți ani. Când am plecat de la Millonarios în 2021, am ajuns în cel mai jos punct, pentru că în acei ani dependența mea a devenit gravă.

Nu mai lucram cum trebuia la antrenamente, îmi pierdusem demnitatea, încrederea celor dragi și cel mai important și prețios lucru pe care îl am, cei trei copii ai mei. Am pierdut multe lucruri la nivel sentimental. A venit un moment în care am decis că nu mai pot continua așa.

Trebuia să cer ajutor, o făcusem deja de mai multe ori, dar mereu recidivam. A trebuit să renunț și să cer sprijinul unor profesioniști, cu care lucrez pentru a îndrepta lucrurile, pentru a recâștiga încrederea copiilor mei, a rudelor și a prietenilor. De unul singur nu puteam s-o fac.

Însă de data aceasta, totul este diferit și acesta e momentul de cotitură. Am bătut deja la ușa diavolului și acum știu că drumul meu este spre Dumnezeu. El îmi dă putere în fiecare zi, pentru a le putea oferi copiilor mei toată iubirea pe care o am pentru ei.

Am o propoziție tatuată, am scris-o chiar eu: `Mi-e frică de moarte și de închisoare`, și, fără să știu, am trăit ca un condamnat la moarte. Am bătut la porțile iadului și nu vreau să mă mai întorc niciodată la acea viață! Acum știu care sunt adevărații mei prieteni, cei care vor să mă vadă bine. Falcao, James Rodriguez, Quintero, Ospina, Cuadrado, Zanetti, Cordoba și alții care au fost alături de mine în acele momente întunecate.

Ei au fost acolo pentru a mă ajuta. Alții, fără să spună niciun cuvânt, au plecat. Nu erau prieteni”, a declarat Fredy Guarin, potrivit Gazzetta dello Sport.

  • 58 de selecții și 4 goluri a adunat Guarin pentru naționala Columbiei
  • 11 trofee a cucerit mijlocașul columbian, printre care UEFA Europa League, cu FC Porto în 2011

Etichete: fredy guarin


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două sărbători vor fi în aceeași zi

În anul care urmează, Paștele Ortodox și Paștele Catolic pică în aceeași zi. Creștinii vor celebra sărbătoarea Învierii Domnului pe data de 20 aprilie 2025.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac: ”Vă spun o noutate. Candidez la președinție! Absolut serios”. Ce a urmat

Foto "ROMÂNIA a trecut pe aici!" Cum au lăsat "Tricolorii" vestiarul de la Prishtina, după 3-0 cu Kosovo

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Video Kosovo - România 0-3. Mircea Lucescu, debut cu o victorie superbă la al doilea mandat pe banca naționalei

Răzvan Marin a dezvăluit ce i-a spus portarul kosovar, înainte să îl "execute" din penalty

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania

Dennis Man a fost propus la Juventus, iar Gică Popescu a reacționat

Federația a luat decizia, după ce selecționerului Angliei i s-a cerut demisia pentru gestul care a scandalizat întreaga țară

Gigi Becali i-a spus direct unui fotbalist: ”Joci ce zice Ferguson, nu ce vrei tu!”. Replica primită

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZCu mâinile prin păr, ruj roșu pe buze și o rochie crăpată până la coapsă, Mădălina Ghenea a făcut din nou furori la Veneția

FILM NOWGeorge Clooney l-a ironizat pe Brad Pitt, din cauza vârstei: „E norocos că încă mai lucrează!”

Cum putea rămâne Albion Rrahmani la Rapid! „Tu, Șucu, trebuia să-l chemi și să-l întrebi asta” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ianis Hagi nu a mai rezistat: "Nu mai folosiți declarațiile lui Giovanni Becali ca și cum ar fi ale mele!" citeşte ştirea pe ziare.com

Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor, transportat de urgență la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea lui actuală citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Digi World

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia