Sorana Cîrstea și Ion Țiriac / Foto: captură Digi Sport

Americanii au rămas "mască", atunci când au aflat ce avere are Ion Țiriac

articol scris de Digi Sport
08.10.2024, 12:28
  • Nations League: Italia - Belgia, joi, 21:45, DGS 1

  • Nations League: Israel - Franța, joi, 21:45, DGS 2

Ion Țiriac (85 de ani) are o avere estimată la 2,1 miliarde de euro.

Ion Țiriac i-a lăsat "mască" pe americani: "E primul și singurul miliardar din tenis"

Galerie Foto

Omul de afaceri, care a investit în diverse domenii, între care industria bancară, asigurări, automobile sau imobiliare, a dezvăluit recent că și-a desemnat conducătorul imperiului.

Averea strânsă de omul de afaceri român i-a lăsat "mască" pe jurnaliștii americani, care au remarcat că Ion Țiriac este singurul fost jucător de tenis care a devenit miliardar.

Publicația mediareferee.com, care urmărește parcursul financiar al personalităților din sport, scrie că "Ion Țiriac este primul și singurul miliardar din tenis".

"Surprinzător, un jucător precum Ion Țiriac nu a câștigat niciodată un Grand Slam la simplu. El a jucat, însă, finala Cupei Davis în 1969, 1971 și 1972. În 1965, la Budapesta, el a câștigat medalia de aur, atât la simplu, cât și la dublu mixt. Ion Țiriac a fost, de asemenea, un jucător de hochei. A evoluat ca apărător și a participat la Campionatul Mondial din 1961.

Ion Țiriac s-a retras din tenis în 1979. A devenit antrenor de tenis, consultant și agent de jucători. Țiriac a fost proprietarul turneului de la Madrid, între 2009 și 2021. Din 1990, Țiriac este om de afaveri. A deținut prima bancă privată din România post-comunistă. Cariera sa ca om de afaveri este de succes, iar domeniile sale de activitate s-au extins către linii aeriene, asigurări și imobiliare.

Ion Țiriac este primul și singurul miliardar din tenis. 90% din averea lui provine din afaceri. Din tenis, Ion Țiriac a încasat sub 5 milioane de dolari. Colecția lui Țiriac cuprinde peste 500 de mașini și motociclete de lux și s-a regăsit mereu în fruntea topului Forbes pe România.", scriu americanii.

Ion Țiriac, primele declarații după ce și-a desemnat conducătorul imperiului: "Mai mult de atât nu puteam să fac!"

Galerie Foto

Ion Țiriac i-a cedat fiului său cel mare, Ion Alexandru Țiriac (48 de ani), responsabilitatea de a conduce afacerile familiei.

De asemenea, miliardarul român a vorbit și despre nepoții săi, copii pe care Ion Alexandru Țiriac îi are din căsnicia cu Ileana Lazariuc (42 de ani): Alexandru (16 ani) și Nicholas (15 ani).

"Feciorul meu, ăl' mare, are aproape 48 de ani - 50 de ani. Și-a luat în mână sceptrul și conduce formidabil de bine fundația asta și cu toate treburile. Mi s-a simplificat puțin viața în România, pentru că am grijă numai de fundație, fundație, fundație.

Restul businessului, e Ion Ion (n.r. Ion Alexandru Țiriac), are treaba lui, o face, stă 6 luni în Emirate, stă 3 luni aici, 3 luni în altă parte.

Își crește copiii, e foarte în regulă. Nepoții mei sunt în regulă și ei, sunt băieți mari. Alexandru are 16 ani, 1.95 m și 48 la picior. Ce vrei? Mai mult de atât nu puteam să fac", spus Ion Țiriac, în podcastul Prietenii lui Ovidiu.

"Nu mă așteptam!" Ce a făcut Mihaela Cambei cu mașina primită de la Ion Țiriac

Galerie Foto

Medaliată cu argint la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris, Mihaela Cambei (21 de ani) a primit una dintre cele 22 de mașini acordate de Fundația Ion Țiriac.

Vicecampioana mondială la haltere nu a putut, însă, conduce deloc mașina, pentru că nu are permis.

Mihaela Cambei a dezvăluit că automobilul primit cadou de la Fundația Ion Țiriac a fost lăsat, deocamdată, în garaj, dar a anunțat că a decis să înceapă școala de șoferi.

"Momentan este în parcare (n.r. mașina primitp de la Fundația Țiriac). M-am dus doar să înregistrez numerele de la mașină și încep să dau și eu de permis. Trebuie să dau anul ăsta. Nu mă așteptam, chiar a fost o surpriză. Am fost anunțată chiar înainte cu vreo două zile să concurez.

Știam că o să primească doar David Popovici după aur, dar după aceea ne-au spus că o să primească toată lumea care ia medalie. Am fost ușor surprinsă și plăcut. Mai ales pentru că ne ajută foarte mult, că suntem susținuți și de români, practic", a declarat Mihaela Cambei, la ”Prietenii lui Ovidiu”.

Mihaela Cambei, a devenit, la Paris, vicecampioană olimpică la haltere, la categoria 49 de kilograme, chiar la prima sa participare la Jocurile Olimpice.

Sportiva noastră a câștigat medalia de argint, după ce a totalizat 205 kg, fiind devansată la ultima încercare din concurs de campioana olimpică en titre, chinezoaica Zhihui Hou, cu 206 kg.

Etichete: ion tiriac , avere ion tiriac


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Laura Vicol, șefa comisiei juridice din Camera Deputaților, a demisionat după dezvăluirile despre afacerile soțului ei

Șefa comisiei juridice din Camera Deputaților a demisionat din funcție. Laura Vicol, de la PSD, a anunțat că pleacă la o zi după investigația Recorder în care s-a vorbit de afacerea imobiliară a soțului ei. Aceasta acuză jocuri nedrepte.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Împăcarea anului, după 3 ani și jumătate de amenințări și vorbe "grele"

Răsturnare de situație! Anunțul unui neurochirurg, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher: ”Nu e posibil”

Exclusiv "Telenovela" s-a încheiat, la câteva ore după FC Botoșani - Rapid 2-0. Ce se întâmplă cu Marius Șumudică

"Revenirea lui Ianis Hagi după 414 zile s-a terminat cu un dezastru!" Scoțienii n-au stat pe gânduri

David Schumacher a răbufnit la adresa mamei sale: ”O rușine absolută! L-a lovit pe tatăl meu fără oprire”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Dan Șucu s-a întâlnit cu Marius Șumudică și i-a comunicat decizia finală

Video Exclusiv ”Mă simțeam foarte rău”. După 4 ani, Adrian Petre a vorbit despre FCSB, Gigi Becali și perioada de acolo

”Nu-l mai vreau”. Gigi Becali l-a dat afară de la FCSB, iar după 11 ani s-a aflat totul: ”E gras, nu aleargă”

Gigi Becali e sigur: schimbă în curând numele FCSB-ului! ”Asta va fi denumirea”

Citeşte şi

”Am stat 5 ore în cușcă, la Dubai”. Ce e obligat să facă Ion Țiriac în fiecare an

Taxă pe lux! Cât trebuie să plătească Ion Țiriac pentru ”bijuteria” pe care a luat-o ”gratis”: ”Nu știu de ce nu am două”

PEROZO tânără a fost criticată pentru felul în care s-a îmbrăcat la o nuntă: „Lipsă de respect față de mireasă”

FILM NOWZoe Saldana, despre rolul care i-ar putea aduce Oscarul: A trebuit să merg la casting. Regizorul nu știa multe despre starul din Avatar

Gigi Becali a dat ordin să-i fie prelungit contractul unui jucător de bază de la FCSB! Până când a semnat fotbalistul citeşte ştirea pe Prosport.ro

Decizie luată de FRF, referitoare la colaborarea cu Nordis. Ce se întâmplă cu sponsorul arbitrilor și al naționalei de tineret EXCLUSIV citeşte ştirea pe ziare.com

Primul humanoid care a intrat în direct la TV ca să dea declarații. Ce a spus robotul citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Raluka a făcut furori întinsă pe nisipul fin, într-un costum de baie îndrăzneț. Fanii artistei, în delir: „Ai un corp fermecător”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Raluka a făcut furori întinsă pe nisipul fin, într-un costum de baie îndrăzneț. Fanii artistei, în delir: „Ai un corp fermecător”

Digi World

Când e cel mai bine să faci dușul zilnic. Așa scapi de stres și de unele alergii, dar îți ajuți și pielea

Digi Animal World

Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când obține ce vrea”