Imane Khelif / Foto: Profimedia

Acuzată că e bărbat, Imane Khelif a trecut la fapte: cui i-a făcut plângere pentru hărțuire

articol scris de Digi Sport
15.08.2024, 12:57
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Pugilista algeriană Imane Khelif (25 de ani), aflată în centrul unei controverse la Jocurile Olimpice de la Paris, a cucerit medalia de aur la categoria 66 kg, în faţa unui stadion care a susţinut-o.

În finală, Khelif a învins-o la puncte (5-0) pe chinezoaica Liu Yang, campioana mondială en titre.

Galerie Foto

Imane Khelif i-a dat în judecată pe J.K. Rowling și Elon Musk

La trei ani după participarea la Jocurile de la Tokyo, unde prezenţa sa nu a suscitat nicio polemică, Khelif s-a regăsit în centrul unei controverse legate de genul său, pe fondul conflictului dintre CIO şi Federaţia Internaţională a Boxului Amator.

După ce s-a simțit hărțuită și în mediul online în privința acestei controverse, Imane Khelif a făcut plângere penală împotriva lui J.K. Rowling și a lui Elon Musk, a anunșat Nabil Boudi, avocatul pugilistei.

Plângerea a fost făcută pe numele rețelei sociale X (fostul Twitter), deținută în prezent de Elon Musk.

Pe contul său de pe platforma X, J.K. a scris ”se bucură de suferința unei femei pe care tocmai a lovit-o cu pumnul în față” și ”De ce va fi nevoie pentru a pune capăt acestei nebunii? O pugilistă ucisă?”.

De asemenea, Elon Musk a distribuit postarea fostei înotătoare Riley Gaines, care a scris că ”bărbații nu își au locul în sporturile pentru femei”. ”Absolut”, a reacționat Elon Musk.

Rămâne de văzut care va fi finalitatea plângerii lui Imane Khelif.

IBA susține că Imane Khelif și Lin Yu-ting sunt bărbați

Galerie Foto

Federaţia Internaţională de Box (IBA), exclusă din mişcarea olimpică în urmă cu un an, a reafirmat că două pugiliste prezente la Jocurile de la Paris, aflate în centrul unei controverse pe tema genului, erau "bărbaţi", afirmaţie infirmată de Comitetul Olimpic Algerian.

Algeriana Imane Khelif (cat. 66 kg) şi taiwaneza Lin Yu-ting (cat. 57 kg) au fost admise la Jocurile de la Paris de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), care de atunci a continuat să le apere prezenţa şi contestă validitatea testelor IBA, scrie Agerpres.

Deşi au luat parte la multe competiţii organizate de IBA în trecut, ele au fost excluse în timpul Campionatelor Mondiale din 2023. IBA a invocat atunci teste de stabilire a genului efectuate la Mondialele 2022 de la Istanbul şi 2023 la New Delhi.

Cele două pugiliste s-au calificat în finalele turneului olimpic de la Paris, care nu este organizat de IBA.

În cadrul unei conferinţe de presă pe care IBA a organizat-o la Paris şi la care preşedintele său, omul de afaceri rus Umar Kremlev, a participat prin videoconferinţă, fostul director al comisiei sale medicale, Ioannis Filippatos, a susţinut că analizele de sânge care le-au fost efectuate celor două pugiliste în 2022 au dezvăluit ''anomalii''.

Prin urmare, au fost testate din nou un an mai târziu pentru a avea sau nu confirmarea acestor "anomalii" în 2023, potrivit IBA. Conform medicului grec, cele două sportive au făcut câte două teste, câte unul pentru testosteron, şi un cariotip, examen care permite studierea cromozomilor.

"Rezultatele medicale ale analizelor de sânge - şi laboratoarele sunt cele care spun asta - arată că aceste două pugiliste sunt bărbaţi", a spus Ioannis Filippatos. "Problema este că avem două analize de sânge cu cariotipuri de la bărbaţi. Acesta este răspunsul laboratorului'', a adăugat el.

Această afirmaţie a fost negată cu fermitate de Comitetul Olimpic Algerian, care a respins "afirmaţiile nefondate'' într-un comunicat.

"Campioana noastră, Imane Khelif, nu este afectată şi nu îşi pierde curajul în faţa afirmaţiilor nefondate ale IBA'', a continuat forul olimpic algerian.

"Conţinutul şi organizarea acestei conferinţe de presă spune tot ce trebuie să ştiţi despre această organizaţie şi credibilitatea ei", a reacţionat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), care acuză IBA că a decis "în mod arbitrar" să le excludă pe cele două pugiliste la New Delhi.

Imane Khelif s-a "născut femeie, înregistrată ca femeie, îşi trăieşte viaţa ca femeie, boxează ca femeie", a insistat vineri purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, în plină controversă după abandonul pugilistei italiene Angela Carini în faţa lui Imane Khelif, în primul tur al turneului olimpic (FOTO jos).

Galerie Foto

Etichete: jocurile olimpice , elon musk , imane khelif , jk rowling


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. PAOK l-a adus pe Dejan Lovren

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Corriere dello Sport anunță o lovitură de proporții: "Negocierile pentru Dennis Man încep de la 30 de milioane €!"

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv Gigi Becali a intrat în direct și l-a întrebat pe Radu Naum: ”Te-a retrogradat?”. A urmat un dialog presărat cu hohote de râs

Video Exclusiv Scandal uriaș la CCA! Hațegan, propus șef. ”Deaconu cu Vassaras au un conflict major”

Mircea Lucescu a recomandat un singur fotbalist român în Italia

Exclusiv Gigi Becali, replică pentru Louis Munteanu: întâi a provocat râsul în direct, apoi l-a jignit pe atacant

Citeşte şi

Proba pe care a depus-o Jordan Chiles la Tribunalul Suprem Federal pentru a ”recăpăta” medalia de bronz

Elon Musk a acuzat-o că e, de fapt, bărbat, iar ea a spus totul în fața întregii lumi, printre lacrimi

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWSean Penn, sărut pasional pe străzile din Madrid cu o tânără din Republica Moldova. Actorul nu a ținut cont de oamenii din jurul lui

Mircea Lucescu îl propune pe Darius Olaru italienilor: „Poate juca atât mijlocaș defensiv, cât și în spatele vârfului” citeşte ştirea pe Prosport.ro

"Rapid nu se bate cu mine la titlu”. Gigi Becali, mesaj dur spre Dan Șucu citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Tocuri imposibile, un tricou pe post de rochie și dres plasă. Lady Gaga, la cină romantică în Malibu

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Tocuri imposibile, un tricou pe post de rochie și dres plasă. Lady Gaga, la cină romantică în Malibu

Digi World

De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia