David Popovici, după finala probei de 200 m liber / Foto: Profimedia

"Pentru prima dată a părut muritor!" Concluzie dură, după ce David Popovici a terminat pe 4 finala de 200 m liber

articol scris de Digi Sport
25.07.2023, 14:56
  • Europa League: Rangers - FCSB, joi, 22:00, DGS 1

  • Europa League: Fenerbahce - Manchester United, joi, 22:00, DGS 2

David Popovici s-a clasat al patrulea în finala probei de 200 m liber, din cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie de la Fukuoka (Japonia).

Ce a scris Kyle Sockwell despre David Popovici, după finala de 200 m liber

Galerie Foto

Sportivul nostru, campion mondial en titre la 100 şi 200 m liber, a luat startul de pe culoarul 4 şi a dominat clar primele trei lungimi de bazin (150 m), dar pe ultimii 50 de metri a pierdut inexplicabil din turaţie şi s-a clasat doar al patrulea cu timpul de 1:44.90. 

Titlul mondial a fost cucerit surprinzător de britanicul Matthew Richards, 20 ani, care s-a clasat pe primul loc cu 1:44.30, urmat de conaţionalul său Tom Dean, campionul olimpic en titre (1:44.32) şi de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, vicecampionul mondial (1:44.42).

Kyle Sockwell, fost înotător și actualmente unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști specializați în natație, a scris un scurt mesaj, imediat după încheierea finalei de 200 m liber.

"A părut că David Popovici a înotat primii 25 de metri ca și când ar fi o cursă de 100 de metri liber și s-ar putea să fi plătit prețul pentru asta pe ultimii 30 de metri. Este pentru prima dată când a părut muritor...în toată cariera.", a scris Kyle Sockwell, pe Twitter.

La Fukuoka, David Popovici va evolua şi în proba de 100 m liber, ale cărei serii sunt programate pe 26 iulie, iar finala pe 27 iulie.

Nu i-a venit să creadă că a ratat podiumul! Cum a fost surprins David Popovici după finala de la 200 de metri liber

Galerie Foto

David Popovici (18 ani) a condus trei sferturi din finala cursei de 200 de metri liber de la Mondialele de Natație din Japonia, însă a ratat podiumul.

Românul a terminat pe locul patru, după ce a fost depășit de trei adversari în ultimii 25 de metri, spre surprinderea sa.

După ce a terminat cursa, David Popovici s-a oprit și a privit spre ecranul care prezenta clasamentul final. Pe fața lui David Popovici se putea citi surprinderea.

Imediat după cursă, David Popovici s-a oprit la zona mixtă, unde era în continuare surprins de desfășurarea evenimentelor din bazin. Potrivit jurnalistului Devin Heroux, prezent la Mondialele din Japonia, David Popovici și-a găsit cu greu cuvintele și și-a turnat în repetate rânduri apă pe cap.

Clasamentul final al cursei de 200 de metri liber de la Mondiale

  1. Matt Richards (GBR) — 1:44.30
  2. Tom Dean (GBR) — 1:44.32
  3. Hwang Sunwoo (KOR) — 1:44.42
  4. David Popovici (ROU) — 1:44.90
  5. Luke Hobson (USA) — 1:45.09
  6. Lee Hojoon (KOR) — 1:46.04
  7. Kieran Smith (USA) — 1:46.10
  8. Felix Auboeck (AUT) — 1:46.40

Etichete: 200 m liber , david popovici , campionatele mondiale de natatie fukuoka


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Crimă în plină zi în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost reținuți de poliție

Un tânăr de 26 de ani din Tulcea a fost înjunghiat mortal în parcarea unui centru comercial din Constanța. Trei suspecți au fost prinși de poliție.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii, lăsați fără cuvinte: românul ”care e de trei ori mai bogat decât Ronaldo și de care nu ați auzit niciodată”

Reacția scoțienilor, după ce Ianis Hagi a marcat direct din corner

Video Erling Haaland a realizat ceva nemaivăzut, în Champions League: ”Dați-i trofeul Pușkaș!” / ”Nu ne întrebați cum a făcut-o”

Shakira e de neoprit! Anunțul total neașteptat făcut, a doua zi după ce Pique a "rupt" tăcerea

Video Barcelona - Bayern 4-1 / Leipzig - Liverpool 0-1 / Man. City - Sparta Praga 5-0. Rezultatele complete după runda 3

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Louis Munteanu a rupt tăcerea după episodul de la Ploiești: ”N-am putut să mă uit la imagini”. A transmis un mesaj clar

Gigi Becali, mesaj clar înainte de Rangers - FCSB

Patru jucători de la Real Madrid sunt OUT pentru El Clasico! Barcelona are șase absenți

Spaniolii de la Marca au auzit ce a spus ”cel mai bun atacant român” și au dat verdictul: ”Nu are limite”

Citeşte şi

Cât costă mașina pe care preferă s-o conducă David Popovici în detrimentul celor de la Țiriac: ”Se pierde mult mai repede”

David Popovici a semnat

PEROZO femeie a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată. Cum explică medicii fenomenul extrem de rar

FILM NOWActorul Jeremy Jackson, șocat să-și vadă fosta soție pe străzi, căutând prin gunoaie: "Să o pierd a fost precum moartea unui om drag"

Costel Gâlcă, în pericol să fie dat afară de Mihai Rotaru de la Universitatea Craiova! Ce i se impută antrenorului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Miză uriașă pentru FCSB, în meciul cu Rangers. Ce poate obține campioana României, după disputa cu scoțienii citeşte ştirea pe ziare.com

După moartea fiului lor la doar 25 de ani, au descoperit o viață dublă secretă în online pe care nu au bănuit-o niciodată citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mira, pictorial provocator în cea mai scurtă fustă din garderobă. Comentariile au curs lanț: „Semeni cu fosta mea profesoară”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mira, pictorial provocator în cea mai scurtă fustă din garderobă. Comentariile au curs lanț: „Semeni cu fosta mea profesoară”

Digi World

Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună cineva de ce văd un iepure!”

Digi Animal World

Motivul pentru care un cocoș din Franța a ajuns în fața instanței: „Este puțin sălbatic, nu îi plac oamenii”