Haos în traficul feroviar din Franța, înainte de startul JO 2024 / Foto: Profimedia

"Un act criminal revoltător!" Haos în Franța, cu câteva ore înainte de startul JO 2024

articol scris de Digi Sport
26.07.2024, 12:29
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - U Cluj, luni, 21:00, DGS 1

Reţeaua feroviară a Franţei a fost ''sabotată'' cu puţine ore rămase până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris de un atac incendiar menit să ''paralizeze'' reţeaua TGV.

FOTO Rețeaua feroviară a Franței, "sabotată" cu câteva ore înainte de startul Jocurilor Olimpice 2024

Galerie Foto

Peste 800.000 de călători vor fi afectaţi de atacul asupra companiei feroviare franceze SNCF, petrecut în noaptea de joi spre vineri, informează Agerpres.

SNCF a precizat că a "fost victima mai multor acte de răutate concomitente care au vizat LGV (liniile de mare viteză) Atlantică, Nord şi Est" și a subliniat că "incendii voluntare au fost declanşate pentru a afecta instalaţiile".

În consecinţă, circulaţia TGV-urilor pe aceste trei axe este perturbată serios. ''Vom deturna anumite trenuri pe liniile clasice, dar suntem nevoiţi să anulăm un mare număr de curse'', a precizat SNCF.

Linia TGV Sud-Est nu a fost afectată, a precizat grupul. Echipa de intervenţie ale SNCF lucrează deja la un diagnostic, pentru a putea începe lucrările de reparaţie, dar ''situaţia va dura cel puţin tot weekend-ul''.

Vor fi afectaţi 800.000 de călători, a anunţat preşedintele SNCF, Jean-Pierre Farandou. "Unele locaţii au fost alese pentru a avea un impact mai mare asupra traficului. Trebuie să reparăm cablu cu cablu, este o muncă foarte meticuloasă", a declarat Farandou.

După ce a denunțat un "act criminal revoltător", ministrul transporturilor, Patrice Vergriete, a declarat că vor exista "consecinţe foarte grave" pentru traficul feroviar: doar un tren din două este programat să circule spre nord, est şi Bretania, şi un tren din patru spre Bordeaux în weekendul vacanţei de vară şi al deschiderii Jocurilor Olimpice.

"Tot ce avem arată că a fost o acţiune deliberată. Au fost găsite la faţa locului furgonete. Totul indică un incendiu provocat", a explicat ministrul transporturilor, într-o conferinţă de presă.

Nimeni nu a revendicat actele de "sabotaj" din Franța

Galerie Foto

Actele de "sabotaj" cărora le-a căzut victimă SNCF noaptea trecută şi care au luat forma unor incendii provocate nu au condus deocamdată la nicio arestare în acest stadiu, a declarat poliţia pentru Le Figaro, citat de news.ro.

Pentru moment, nimeni nu a revendicat aceste acte şi niciun suspect nu a fost încă clar identificat şi arestat. Toate serviciile de informaţii sunt mobilizate pentru a face lumină asupra acestor acte de "sabotaj" clar coordonate.

Actele de sabotaj au fost comise în jurul orei locale 4:00 la Courtalain (Eure-et-Loir), Pagny-sur-Moselle (Meurthe-et-Moselle) şi Croisilles (Pas-de-Calais), potrivit Ministerului Transporturilor. De asemenea, o acţiune a fost dejucată la Vergigny (Yonne) de "agenţii SNCF care au provocat fuga mai multor persoane".

Aceste acţiuni sunt susceptibile de a provoca perturbări până la sfârşitul weekendului, a declarat vineri directorul general al SNCF, Jean-Pierre Farandou, în cadrul unui briefing de presă.

Etichete: jocurile olimpice , franta , paris , sabotaj , retea feroviara paris , tgv


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cutremur cu magnitudinea 5,4 în România, luni după-amiază. S-a simțit în toată țara

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs luni după amiaza în zona seismică Vrancea. Seismul a fost simțit în toată țara.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Radu Drăgușin, salvat de Real Madrid? Vestea venită chiar înainte de Tottenham - Arsenal

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

Exclusiv OUT! Abia a semnat, dar patronul l-a luat la țintă: ”Greșeala mea”. Alți trei jucători, direct pe bancă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ofertă pentru Ianis Stoica: salariul, de trei ori mai mare decât la Hermannstadt! Atacantul a dat deja răspunsul

Mircea Rednic, după ce UTA a rămas cu o singură victorie în 9 meciuri: ”Am exagerat!”

Live Video&Score Parma - Udinese 2-1, ACUM, Digi Sport 2. Man și Mihăilă, câte un assist!

Foto Joyskim Dawa nu s-a putut abține! A scris trei cuvinte pe internet și i-a dat replica lui Louis Munteanu

Citeşte şi

Liverpool, ofertă de 200.000.000€ pentru Kylian Mbappe! Ce a urmat după ce francezul și-a dat acordul

Francezii au anunțat ce sumă ar plăti Lyon pentru transferul lui Dennis Man

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atacantul naționalei, umilit de antrenorul său în Turcia: ”Un eșec” citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit