Ana Maria Bărbosu, la finala de la sol, de la Jocurile Olimpice de la Paris / Foto: Profimedia

TAS a dat verdictul final, după ce SUA a depus apel în cazul ”Ana Maria Bărbosu - Jordan Chiles”

articol scris de Digi Sport
13.08.2024, 00:41
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

La scurt timp după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a dat dreptate Anei Maria Bărbosu (18 ani) și i-a acordat medalia de bronz, Federaţia Americană de Gimnastică a anunţat că va face apel.

Americanii au depus alte dovezi la TAS pentru a demonstra că sportiva Jordan Chiles ar trebui să păstreze medalia de bronz obţinută în finala de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Galerie Foto

TAS a respins solicitarea Federației Americane de Gimnastică pentru a redeschide cazul - Ana Bărbosu rămâne cu medalia de bronz

Ana Maria Bărbosu s-a clasat iniţial pe locul al treilea, cu 13,700 puncte, în întrecerea desfăşurată la începutul săptămânii trecute, dar a fost retrogradată pe poziţia a patra după ce echipa SUA a depus o contestaţie la scurt timp după ce Chiles şi-a încheiat exerciţiul.

Acest lucru a dus la creşterea notei americancei de la 13,666 la 13,766, suficient pentru ca aceasta să urce de pe locul 5 pe 3 şi să o depăşească astfel pe reprezentanta ţării noastre. Totuși, contestația a fost depusă după timpul regulamentar și a fost anulată de TAS, ceea ce a făcut ca Ana Bărbăsu să urce pe locul trei și să primească bronzul olimpic.

Acum, Federația Română de Gimnastică a transmis că judecătorii de la Laussane au respins apelul făcut de americani pentru că probele folosite în timpul judecării cazului au demonstrat că antrenoarea lui Jordan Chiles a depus contestație după timpul regulamentar. Astfel, Ana Bărbosu rămâne cu medalia de bronz.

”Federația Română de Gimnastică dorește să anunțe faptul că TAS, printr-o comunicare oficială transmisă în urmă cu câteva minute, a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul.

TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor 's-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor' faptul că acea contestație depusă de dna. Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut”, a transmis FRG.

Ana Bărbosu și Jordan Chiles s-au întâlnit la controlul antidoping, dar nu și-au vorbit

După ce a aflat că este medaliată olimpică, Ana Bărbosu a avut un mesaj de susținere pentru Jordan Chiles și Sabrina Voinea.

Gimnasta noastră a povestit apoi cum a dat "nas în nas" cu Jordan Chiles, la controlul antidoping de după finala de la sol. Cele două nu au scos niciun cuvânt.

”Am fost împreună la antidoping, da, dar nu am vorbit deloc. În general nu interacționăm foarte mult cu sportivele din alte țări, deci nu a fost nimic neobișnuit.

Oricum, nu a fost vorba în niciun caz despre o situație tensionată sau de resentimente. Nu a fost ceva de genul, nu am simțit asta”, a afirmat Ana Bărbosu, pentru TVR.

Etichete: gimnastica , tas , sua , frg , ana maria barbosu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Corriere dello Sport anunță o lovitură de proporții: "Negocierile pentru Dennis Man încep de la 30 de milioane €!"

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Ilie Dumitrescu, mesaj pentru Marius Șumudică: ”Acolo e o mare problemă la Rapid”

"A vrut să scape de toți din garda veche!" Cum i-a "curățat" Mircea Lucescu pe toți "greii" din vestiar

Gata: Al-Nassr își dă afară antrenorul! Cine îl va pregăti pe Cristiano Ronaldo

Când se pun în vânzare biletele la partida Cipru - România + Cât costă tichetele

Citeşte şi

Proba pe care a depus-o Jordan Chiles la Tribunalul Suprem Federal pentru a ”recăpăta” medalia de bronz

Prima reacție a lui Mauricio Pochettino, după ce a semnat: "Împreună vom construi ceva special"

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWZâmbet jucăuș și privire magnetică. Halle Berry a captat atenția tuturor într-o rochie șic ce i-a îmbrățișat perfect silueta

Fotbalist de națională, ultimul transfer în Superliga. Unde va juca fundașul din Benin citeşte ştirea pe Prosport.ro

"Rapid nu se bate cu mine la titlu”. Gigi Becali, mesaj dur spre Dan Șucu citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Machine Gun Kelly are un copil de 15 ani. Cum arată fiica lui

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Machine Gun Kelly are un copil de 15 ani. Cum arată fiica lui

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia