Sabrina Voinea / Foto: Captură Facebook@nadiacomaneci

Surpriză uriașă în cazul Sabrinei Voinea: ”Este o poză falsă!” Acuzații grave în scandalul ”jafului” de la JO

articol scris de Digi Sport
07.08.2024, 15:37
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Gimnasta Sabrina Maneca-Voinea (17 ani) a declarat că se simte nedreptăţită pentru nota primită în finala de la sol, luni, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sportiva din România avea șanse mari să obțină bronzul olimpic la sol, doar că a fost depunctată din cauză că ar fi călcat în afara covorului. Nadia Comăneci și Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, au publicat, însă, pe internet imaginile care arată contrariul: călcâiul gimnastei noastre nu a atins zona de lângă spațiul de concurs.  (FOTO, în galeria foto de mai jos).

Galerie Foto

Sabrina Voinea: ”În poza aia mi-au prins doar călcâiul, nu mi-au prins și costumul sau altceva. Deci este o poză falsă

Scandalul a fost uriaș și chiar Allison Smith, actriță din SUA, a transmis că ”românca a fost jefuită” și ar fi trebuit să primească o notă mai mare. În urma acestor controverse, conducerea Federației Internaționale de Gimnastică ar fi decis să reanalizeze exercițiul Sabrinei Voinea, scrie Euronews. În plus, Elisabeta Lipă și Camelia Voinea au anunțat că speța va ajunge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Ulterior, Sabrina Voinea a dezvăluit un aspect extrem de bizar și total surprinzător. Gimnasta a făcut o acuzație gravă: depunctarea sa ar fi fost făcută în baza unei poze false, care ar fi fost făcută în altă zi de concurs.

Nu știu exact ce părere au avut arbitrele, eu mi-am făcut solul cât am putut de bine, am tras până la capăt de mine, am reușit toate liniile acrobatice, nu am ieșit deloc din sol, mi-am făcut toată artistica, dar iată că arbitrele nu știu ce au văzut.

Au văzut altceva și m-au depunctat cu 0,1, doar că nu știu pe ce. Ele au spus că am ieșit din covor, dar eu nu am ieșit. Au avut o poză la îndemână în care au zis că eu am ieșit din covor, doar că acea poză nu era de ieri (n.r.- de luni, ziua finalei).

Acea poză probabil a fost de la finala pe echipe sau din prima zi de concurs, la calificări, dar în niciun caz de ieri. Am stat și am analizat tot solul și eu, și mama, și toți ceilalți și nimeni nu a văzut că eu am ieșit din covor.

În poza aia mi-au prins doar călcâiul, nu mi-au prins și costumul sau altceva. Deci este o poză falsă, care nu este făcută ieri”, a transmis Sabrina Voinea, potrivit antena3.ro.

Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe locul patru la sol, în timp ce Sabrina Maneca-Voinea s-a clasat pe cinci. Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestaţie şi i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766 astfel că a terminat pe poziţia a treia.

Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul i-a revenit americancei Simone Biles (14,133).

Camelia Voinea a anunțat că Sabrina vrea să se retragă din gimnastică

Galerie Foto

Camelia Voinea, fostă mare gimnastă, a avut un discurs foarte dur după ce Sabrina a fost depunctată și a anunțat că vrea ca fiica sa să se retragă.

Sabrina nu a ieșit din covor la nicio linie acrobatică, sunt toate aici. Merita medalie! Noi, astăzi, aici, am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut. Atât am putut suporta!”, a transmis Camelia Voinea.

Etichete: sabrina voinea , romania jo 2024 , scandal jo 2024 , gimnastica jo 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și Kamala Harris”. Ce a urmat după aceea

Postările patronului pe contul său sunt, de cele mai multe ori, oglinda companiei. Elon Musk, care deține rețeaua de socializare X, postează des, dar uneori mesajele sunt greu de descifrat. De data aceasta este vorba despre o postare politică, urmare a incidentului tratat drept posibilă tentativă de asasinat, a cărui victimă ar fi putut fi candidatul republican la alegerile prezidențiale, Donald Trump. 

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Exclusiv OUT! Abia a semnat, dar patronul l-a luat la țintă: ”Greșeala mea”. Alți trei jucători, direct pe bancă

Corriere dello Sport anunță o lovitură de proporții: "Negocierile pentru Dennis Man încep de la 30 de milioane €!"

Exclusiv Gigi Becali a luat o decizie radicală după CFR Cluj - FCSB: ”La revedere! S-a terminat”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Spaniolii au văzut ce a făcut Andrei Rațiu și l-au chemat la flash-interviu pe teren! Ce le-a spus românul

Exclusiv Ilie Dumitrescu, dezvăluire în direct după Rapid - 'U' Cluj: "Le-am dat celor din conducere un mesaj în privat"

Colegul de la echipa națională care l-a felicitat pe Andrei Rațiu, după super golul marcat în La Liga

Video Marius Șumudică și-a continuat ”tirada” la conferință și a trecut la acuzații, după Rapid - ”U” Cluj 0-2

Citeşte şi

Răsturnare de situație: Nadia Comăneci s-a răzgândit în cazul Sabrinei Voinea

Sabrina Voinea și-a decis viitorul! ”Îmi place foarte mult”

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Jordan Chiles nu renunță! Gimnasta din SUA acuză un „grav conflict de interese” și vrea înapoi medalia de bronz citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit