Maria Zakharova (stânga) / Foto: Instagram @mzakharovamid

Rușii s-au revoltat după ce au văzut imaginile controversate de la JO 2024: ”Le-au zâmbit şobolanilor”

articol scris de Digi Sport
27.07.2024, 14:20
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Deloc surprinzător, demnitarii ruşi nu au apreciat spectacolul derulat vineri cu ocazia ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, deşi aceasta a fost lăudată în mare parte de mass-media occidentală, scrie cotidianul L'Equipe.

Totuși, festivitatea de deschidere a JO 2024, care a costat peste 140 de milioane de euro și a promovat diversitatea, a consemnat și unele momente care au fost criticate dur de oameni din lumea sportului, dar nu numai.

Galerie Foto

Rusia nu s-a abținut după ce au urmărit ceremonia de deschidere la Jocurile Olimpice: ”Torţa olimpică a fost purtată de rapper-ul dependent de droguri Snoop Dogg

Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, a postat pe Telegram o recenzie lungă, deosebit de revoltătoare, în 11 puncte şi 10 fotografii.

"Ceremonia ridicolă de deschidere în aer liber a forţat spectatorii să stea în ploaie torenţială ore întregi, organizatorii nereuşind să asigure dispersarea norilor sau copertine. Cei care au ajuns la locul lor în ciuda ploii au plecat, pentru că dispunerea scaunelor spectatorilor nu le-a permis să vadă nimic.

Presei occidentale nu i-au plăcut câinii vagabonzi de la Jocurile de la Soci. La Paris, le-au zâmbit şobolanilor care inundau străzile oraşului. Centrul oraşului s-a transformat într-un ghetou pentru cei fără adăpost.

Torţa olimpică a fost purtată de rapper-ul dependent de droguri Snoop Dogg. Unul dintre principalele spectacole ale Jocurilor Olimpice a fost o parodie LGBT la Cina cea de Taină - ultima cină a lui Hristos - un subiect sacru pentru creştini. Apostolii erau reprezentaţi de travestiţi", a scris, printre altele, Zakharova, potrivit Agerpres.

Javier Tebas i-a criticat fără menajamente pe organizatorii festivității de deschidere de la JO: ”Inacceptabil, lipsit de respect, infam

O aparentă reinterpretare a Cinei cea de Taină, în care au apărut persoane din comunitatea LGBTQ+, a fost catalogată ca o ”blasfemie la adresa creștinătății” de unele nume importante din Franța, precum Philippe de Villiers și Marion Marechal, dar și de Javier Tebas, președintele La Liga.

Inacceptabil, lipsit de respect, infam, o bătaie de joc. Folosirea imaginii Cinei cea de Taină la Jocurile Olimpice de la Paris este o insultă pentru noi, creștinii. Unde este respectul pentru religie?”, a transmis șeful fotbalului din Spania, potrivit Marca.

Organizatorii JO de la Paris susțin, însă, că totul a fost interpretat greșit și că ar fi fost vorba despre o scenă în care personajul principal era Dionysos: ”Interpretarea zeului grec Dionysos ne face conștienți de absurditatea violenței între oameni”.

În ciuda acestor reacții, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, urmărită de aproximativ un miliard de oameni, a fost apreciată de presa din străinătate. Pentru The Sun, show-ul din capitala Franţei a fost "Seine-sational". "Istoria este pe cale să se scrie cu această ceremonie magnifică, ce are loc pe Sena mai degrabă decât pe un stadion".

De cealaltă parte a Atlanticului, CNN a vorbit despre un "spectacol ameţitor" şi o "ceremonie orbitoare". "Nici ploaia torenţială nu a stricat spectacolul epic", au subliniat americanii, în timp ce spaniolii de la Marca au apreciat pur şi simplu că organizatorii francezi au oferit "cea mai frumoasă ceremonie din istorie.

Emmanuel Macron, președintele Franței, s-a arătat încântat de spectacol și a transmis că ”se va vorbi despre asta și peste 100 de ani”.

Etichete: rusia , jo paris , maria zakharova , ceremonie de deschidere jo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Familia regală britanică a „tăiat-o” pe Meghan Markle din fotografia folosită pentru a-i ura la mulţi ani prinţului Harry

Fotografia folosită de familia regală britanică pentru a-i ura duminică la mulţi ani prinţului Harry a fost decupată dintr-o imagine în care ducele de Sussex apărea alături de soția sa, Meghan Markle. Detaliul nu a trecut neobservat în presa britanică, relatează News.ro.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Exclusiv OUT! Abia a semnat, dar patronul l-a luat la țintă: ”Greșeala mea”. Alți trei jucători, direct pe bancă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Cum a fost surprins Dan Șucu, după ce Rapid a suferit prima înfrângere sub comanda lui Șumudică

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

Video Rapid București - 'U' Cluj 0-2. Prima înfrângere pentru Marius Șumudică pe banca giuleștenilor

Italienii au dat verdictul despre Dennis Man, după ”dezastrul” Parmei din meciul cu Udinese

Citeşte şi

Adrian Mutu, între Turcia și Rusia. "Briliantul" se află în negocieri

Lovitură de teatru: Dyukov anunță revenirea echipelor din Rusia în cupele europene

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atacantul naționalei, umilit de antrenorul său în Turcia: ”Un eșec” citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit