Exclusiv Reacție categorică după ce România a obținut medalii de aur și argint la canotaj: ce sacrificii au făcut sportivii
articol scris de Digi Sport01.08.2024, 17:11
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Joi, 1 august, România a avut prezentați în patru finale pentru medalii la canotaj: dublu vâsle feminin, dublu vâsle masculin, patru rame feminin şi patru rame masculin.
Canotorii români Andrei Cornea şi Marian Enache au cucerit medaliile de aur în proba de dublu vâsle masculin la Jocurile Olimpice de la Paris, după o cursă pe care au condus-o aproape integral, iar Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au trecut în palmares medaliile de argint la proba de dublu vâsle feminin.
Echipajul masculin de patru rame (Ştefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mândrilă, Ciprian Tudosă) s-a clasat pe locul cinci, în timp ce echipajul feminin de patru rame (Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş) a terminat pe poziția a patra în finală.
Viorica Susanu: ”Trebuie să fii puternic să reziști în cantonament, pentru că acolo se stă 11 din 12 luni”
Performanța reușita de sportivii români este una de-a dreptul extraordinară. În legătură cu momentul trăit de aceștia a vorbit și Viorica Susanu, care cunoaște extrem de bine sentimentul respectiv.
- Viorica Susanu a câștigat medalia de aur la proba de dublu rame feminin în 2008, la Beijing, alături de Georgeta Andrunache.
”Astăzi a fost o zi foarte bună pentru România și pentru canotaj. Am ieșit foarte bine, cu un aur nesperat și cu un argint care are strălucirea unui aur. Sunt lucruri pe care publicul nu le știe și nu trebuie să judecăm. Fetele au dat tot ceea ce au putut, iar până în ultimul punct au luptat.
Băieții au obținut maximă eficiență, iar rezultatul a venit drept concluzie pentru cât au muncit. Spun că a fost nesperat pentru că mă raportez la cum erau ei creditați și la faptul că nu aveau o istorie în spate. Au avut o evoluție care ne îndreptățea să credem că lucrurile vor sta bine, dar nu aveau un background. Au dovedit prin stilul de vâslit și au fost foarte eficienți.
Nu cred că este mai multă muncă la canotaj decât în alte sporturi. Poate condițiile diferă, pentru că noi suntem mereu deschiși, indiferent de câte grade sunt, te mai prinde și o furtună, gerul. Trebuie să fii puternic să reziști în cantonament, pentru că acolo se stă 11 din 12 luni. Toate aceste lucruri te pregătesc mental.
Nu tot timpul e roz, de cele mai multe ori nu-ți ies antrenamentele, apar discuții între parteneri. În general, da, cam renunți și la viața de familie, dar se creează relații frumoase între ei”, a declarat Viorica Susanu, într-o intervenție în cadrul emisiunii Liga Digi Sport.
Finalele la dublu rame feminin vor avea loc pe 2 august, Finala B de la ora 11:54, iar Finala A de la 12:42.
Cifrele Federației Române de Canotaj
- Federația Română de Canotaj este a doua cea mai prolifică federația a noastră la Jocurile Olimpice, cu un total de 43 de medalii: 21 de aur, 13 de argint și 9 de bronz
- Pe locul 1 este FR Gimnastică Artistică, cu un total de 71 de medalii: 25 de aur, 20 de argint, 26 de bronz.
Etichete: viorica susanu , jo2024
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții