Nicuşor Dan, Primarul General al Capitalei / Foto: Captură Digi Sport

Reacția lui Nicușor Dan, după ce David Popovici s-a ”plâns” la Paris despre condițiile de antrenament din România

articol scris de Digi Sport
03.08.2024, 08:21
  • SuperLiga: Hermannstadt - CFR Cluj, sâmbătă, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Petrolul, sâmbătă, 21:30, DGS 1

David Popovici (19 ani) a cucerit două medalii la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris: aur la 200 de metri liber și bronz la 100 de metri liber.

După ce a urcat pe treapta a treia a podiumului în proba de 100 metri liber, sportivul legitimat la CS Dinamo a acordat un amplu interviu, în care a vorbit despre condițiile precare în care el și alți sportivi români se pregătesc în țară.

Nicușor Dan, după declarațiile date de David Popovici la Paris: ”Acum noi lucrăm la Planul Urbanistic General”

Tânărul înotător român a avut un discurs manifest prin care a tras un semnal de alarmă, iar destinatarul a fost în special clasa politică.

David Popovici a explicat că nu este normal să se sufoce la antrenamentele pe care le efectuează la bazinul din Complexul ”Lia Manoliu”, pe timpul iernii, când acesta este acoperit cu un balon.

Nicușor Dan (54 de ani) a auzit ce a declarat David Popovici, după ce a cucerit bronzul la Paris, la Jocurile Olimpice. Primarul General al Bucureștiului are în plan să construiască un bazin olimpic de înot, după ce planul urbanistic general va fi finalizat.

În ceea ce priveşte Sala Polivalentă, noi am avut pe masă un proiect care viza construirea unei săli polivalente în Complexul de la 'Lia Manoliu', pe o bucată pe care statul ne-o lăsase nouă acolo.

Nu am mers înainte cu el pentru că deja acolo este şi stadionul. E foarte bine că noi avem în Bucureşti un stadion și anume 'Arena Naţională', numai că el a fost pus greşit.

De câte ori are loc un meci sau un eveniment acolo, se blochează tot Sectorul 2 şi nu e normal să se întâmple asta. De aia, n-am insistat cu ideea unei săli polivalente pe acea locaţie.

Acum noi lucrăm la Planul Urbanistic General.

Probabil că în această toamnă o să avem prima sa variantă şi acolo ne gândim la un mare complex sportiv, inclusiv o sală polivalentă, un mare bazin de înot şi un complex de tenis care lipseşte, de asemenea, în Bucureşti”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit Digi24.

Elisabeta Lipă, după ce David Popovici s-a plâns de condițiile de antrenament din România: ”Nu e nici timpul și nici momentul acum să facem analize”

Elisabeta Lipă (59 de ani) a auzit declarațiile date de înotătorul român la conferința de presă și a subliniat faptul că, pe viitor, va face toate demersurile pentru ca David Popovici să aibă cele mai bune condiții de antrenament.

Ce rugăminte am eu. Nu e nici timpul și nici momentul acum să facem analize a ce se cere. Da, sportul românesc are nevoie de multe. De infrastructură, de copii care să practice o formă de mișcare.

Avem nevoie de sport în școală, de infrastructură școlară. De infrastructură pentru pregătirea loturilor olimpice. Să nu uităm că David e legat de acest bazin. El de la patru ani… Prima oară a văzut bazinul de la Lia Manoliu.

El a crescut acolo și a văzut cum s-a degradat ușor, ușor. Nu știu să vă spun ce s-a întâmplat cu acel bazin.

Dar ce pot eu să vă promit e următorul lucru: când mă întorc în țară, voi face o analiză. Unde s-au blocat lucrurile și într-un ciclu olimpic să-l fac pe David fericit. Ca el să se poată antrena, nu știu dacă acolo, pentru că are la Dinamo un bazin olimpic, are la Otopeni bazin olimpic.

El își dorește acolo pentru că acolo se simte bine, acolo e casa lui. Eu dacă reușesc să demarez lucrările voi fi foarte fericită. Eu nu stau! Eu nu am avut concediu niciodată!”, a declarat Elisabeta Lipă, potrivit as.ro.

Etichete: nicușor dan , david popovici , bazin olimpic bucuresti , reactie nicusor dan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei

Uniunea Europeană "şi-a pierdut minţile" şi se îndreaptă spre ruină prin alocarea de fonduri suplimentare pentru ajutorul militar destinat Ucrainei, a declarat vineri Ministerul rus de Externe, citat de Reuters, scrie Agerpres

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Anthony Martial a semnat

Victorie! Costel Pantilimon a întors decizia la TAS și trebuie să primească o sumă uriașă

FCSB riscă să fie depunctată de FRF

Are o afacere de peste 200.000.000 de euro și a anunțat că vrea să preia o echipă de tradiție din România

Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Dorinel Munteanu, tiradă la interviu: s-a legat de Maftei, arbitri, "specialiști" și chiar și de fanii Oțelului!

Exclusiv "E admisibil așa ceva?" Reacții-fulger după gestul "incredibil" făcut de Dorinel Munteanu în văzul tuturor

Niță a luat 4 goluri, Stanciu a făcut spectacol! Ce a ieșit la meciul contra lui Toney, Mahrez și Firmino

David Maftei a dezvăluit ce i-a spus Dorinel Munteanu la faza care a stârnit un val uriaș de critici

Citeşte şi

Ce planuri are David Popovici după retragere: ”Sunt două business-uri!”

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

PEROZPicioare lungi, privire magnetică, rochie minusculă. Când s-a întors într-o parte, toți ochii au fost țintă la Heidi Klum

FILM NOWGeorge Clooney este regele farselor la Hollywood. Gluma pe care i-a făcut-o lui Tom Cruise. S-a folosit de numele lui Brad Pitt

Transferul uriaș cu care Dinamo vrea să dea lovitura în Superliga! A fost la Manchester United și e jucător de națională citeşte ştirea pe Prosport.ro

O rudă a lui Novak Djokovic a preluat conducerea Federației Sârbe de Tenis citeşte ştirea pe ziare.com

Răsturnare de situație în cazul lui Mario Iorgulescu. De ce i s-a anulat condamnarea la 13 ani de închisoare. Ce urmează pentru tânărul milionar citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Katy Perry, într-o pereche de pantaloni scurți și o jachetă minusculă. Artista și-a etalat cu mândrie talia de viespe

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Katy Perry, într-o pereche de pantaloni scurți și o jachetă minusculă. Artista și-a etalat cu mândrie talia de viespe

Digi World

Avea 240 kg, diabet și hipertensiune, dar a făcut câteva schimbări și viața lui a devenit alta. Secretele unui tânăr tată care a dat jos 68 kg

Digi Animal World

Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de fapt, pasărea prădătoare