Gianina Elena Van Groningen și Ionela Livia Cozmiuc / Foto: Profimedia

Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, argint la dublu vâsle feminin! România a ajuns la 6 medalii la JO 2024

articol scris de Digi Sport
02.08.2024, 23:58
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

UPDATE 13:30: Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au cucerit argintul în proba de dublu vâsle feminin, categorie ușoară, la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris.

Rareș Toader a ratat prezența în finala probei de aruncare a greutății

Toader a avut doar a 18-a performanţă în calificările desfăşurate de Stade de France, 20,24 metri, în condiţiile în care ultimul calificat în finala de 12 a fost norvegianul Marcus Thomsen, cu 20,81 metri.

Sportivul român a participat şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar nu a reuşit nici acolo să treacă de calificări. Potrivit Agerpres, cea mai bună evoluţie dintre cei 31 de atleţi a avut-o italianul Leonardo Fabbri, cu 21,76 metri.

Andreea Taloș, în finală la triplusalt

Andreea Taloş s-a califica în finala de la triplusalt, în timp ce Diana Ion a ratat această şansă, potrivit Agerpres.

Taloş a evoluat în Grupa B de calificare şi și-a asigurat prezența în finală cu a noua performanţă la general, 14,23 metri. E în premieră într-o finală olimpică, după ce, în 2016, la Rio, nu a reuşit să treacă de calificări.

Diana Ion, care a evoluat în Grupa A, a fost prima atletă care nu a prins finala de 12, cu 14,03 metri.

Românca, debutantă la Jocurile Olimpice, s-a aflat la doar doi centimetri de franţuzoaica Ilionis Guillaume, ultima care a prins finala. Cubaneza Leyanis Perez Hernandez a avut cea mai bună performanţă din calificări, 14,68 metri.

Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, argint la dublu vâsle feminin

Campioanele europene de anul acesta au început în forţă şi au condus în primele sute de metri, dar au fost devansate de britanice la 500 de metri şi s-au aflat tot restul cursei pe locul 2. Canotoarele noastre au încheiat în 6:48.78.

Medaliile de aur au fost obţinute de britanicele Emily Craig şi Imogen Grant, în 6:47.06, în timp ce bronzul a revenit grecoaicelor Dimitra Kontou şi Zoi Fitsiou, în 6:49.28.

Gianina van Groningen (fostă Beleagă) şi Ionela Cozmiuc sunt duble campioane mondiale (2017, 2018), iar la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au clasat pe 6, după ce în 2016, la Rio, au ocupat locul 8.

Această probă este la ultima sa apariţie la Jocurile Olimpice, ea nefăcând parte din programul olimpic pentru JO 2028, de la Los Angeles.

România a calificat 9 echipaje în Finalele A la JO de la Paris din cele 12 pe care le-a avut: dublu vâsle feminin - categorie uşoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, opt plus unu feminin, opt plus unu masculin. Sâmbătă vor avea loc finalele la opt plus unu feminin şi opt plus unu masculin.

Canotajul are acum 4 medalii la JO 2024, una de aur şi trei de argint.

România are acum un bilanţ de 6 medalii la Paris: două de aur, trei de argint şi una de bronz.

Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber şi canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin, argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, de Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin şi de Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, categorie uşoară, în timp ce bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.


UPDATE 12:49: Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel i-au adus României o nouă medalie, la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris: argintul la dublu rame feminin!

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, argint la dublu rame feminin

Galerie Foto

Româncele, medaliate cu bronz la ultimele Mondiale, au început modest şi se aflau pe locul 5 după primii 500 de metri, dar apoi au avansat câte un loc la fiecare punct intermediar (4 la 1.000 m, 3 la 1.500 m) și au terminat pe locul 2 (7:02.97), după ce au devansat Lituania şi Australia.

Aurul a fost obţinut de campioanele mondiale en titre, olandezele Ymkje Clevering şi Veronique Meester, în 6:58.67. Podiumul a fost completat de Australia (Jess Morrison, Annabelle McIntyre), vicecampioana mondială, cronometrată în 7:03.54.

Ultima medalie olimpică la dublu rame feminin a fost obţinută de Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, aur în 2008, la Beijing.

Canotajul are acum 3 medalii la JO 2024: aur prin Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi argint prin Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, respectiv prin Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin.

România are un bilanţ de 5 medalii, două de aur, două de argint şi una de bronz. Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber şi canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin, argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin şi de Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, iar bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.


UPDATE 12:36: Florin Arteni și Florin Lehaci au terminat pe locul 4, în finala probei de dublu rame masculin, la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris.

Cei doi sportivi români au încheiat proba cu timpul 6:25.61. Trei sferturi din cursă (până la 1.500 m), ei au fost pe locul 2.

Pe podium au urcat echipaje din Croaţia (6:23.66), Marea Britanie (6:24.11) şi Elveţia (6:24.76).

România obţinuse argintul la JO de la Tokyo, prin Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă.

Canotajul a cucerit două medalii în prima zi de finale la JO 2024, aur prin Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi argint prin Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin.


România are patru medalii la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris: două de aur, una de argint şi una de bronz.

Aur au câştigat înotătorul David Popovici, la 200 metri liber, şi canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache, la dublu vâsle masculin (FOTO în galeria de mai jos).

Argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, la dublu vâsle feminin, iar bronzul a fost cucerit de David Popovici, la 100 metri liber.

Programul românilor la Jocurile Olimpice 2024 - Vineri, 2 august:

Galerie Foto

Sportivii români vor evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, pe 2 august, la atletism, canotaj şi yachting.

Se remarcă finalele de la canotaj, dublu rame masculin, dublu rame feminin şi dublu vâsle feminin, categorie uşoară.

Atletism

  • 11:15 săritura în înălţime - feminin - calificări: Daniela Stanciu
  • 19:15 triplusalt feminin - calificări: Andreea Taloş, Diana Ion
  • 21:10 aruncarea greutăţii masculin - calificări: Rareş Toader

Canotaj

  • 12:30 dublu rame masculin - Finala A: Florin Arteni, Florin Lehaci
  • 12:42 dublu rame feminin - Finala A: Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel
  • 13:22 dublu vâsle feminin, categorie uşoară - Finala A: Gianina van Groningen, Ionela Cozmiuc

Yachting

  • 13:15 Dinghy feminin: Ebru Bolat

Etichete: jocurile olimpice de la paris , program jocurile olimpice 2024 , program romani jo 2024 , romani jocurile olimpice 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Familia regală britanică a „tăiat-o” pe Meghan Markle din fotografia folosită pentru a-i ura la mulţi ani prinţului Harry

Fotografia folosită de familia regală britanică pentru a-i ura duminică la mulţi ani prinţului Harry a fost decupată dintr-o imagine în care ducele de Sussex apărea alături de soția sa, Meghan Markle. Detaliul nu a trecut neobservat în presa britanică, relatează News.ro.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. PAOK l-a adus pe Dejan Lovren

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Exclusiv OUT! Abia a semnat, dar patronul l-a luat la țintă: ”Greșeala mea”. Alți trei jucători, direct pe bancă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Momente rare: Marius Șumudică a ajuns în fața suporterilor și a repetat încontinuu un cuvânt, după eșecul cu ”U” Cluj

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Chipciu și tofu pane! ”Veteranul” liderului SuperLigii a făcut show la flash-interviu: ”Eu am salariul mai mic”

Foto Cum a fost surprins Dan Șucu, după ce Rapid a suferit prima înfrângere sub comanda lui Șumudică

Citeşte şi

Surpriză de proporții! Decizia luată de FIG în cazul Sabrinei Voinea, după scandalul izbucnit la Jocurile Olimpice

Fundația Țiriac s-a răzgândit, după ce a promis o mașină fiecărui român medaliat cu aur la Jocurile Olimpice

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atac dur din partea lui Mihai Stoica, pentru jucătorul ce a refuzat venirea la FCSB: "N-am auzit pe nimeni să jignească la modul ăsta" citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit