Alina Rotaru-Kottmann, la Jocurile Olimpice de la Paris / Foto: Profimedia

Programul de azi al sportivilor români la JO 2024: Alina Rotaru-Kottmann, locul 7 în finala de la săritura în lungime

articol scris de Digi Sport
08.08.2024, 22:22
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Cinci români au fost angrenați AZI în probele sportive de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Annaliese Drăgan, Andreea Ana, Ilie Sprîncean, Oleg Nuță și Alina Rotaru-Kottmann sunt cei cinci sportivi români care au participat la competițiile de la Paris astăzi.

Alina Rotaru-Kottmann, locul 7 în finală la săritura în lungime

Alina Rotaru-Kottmann a început finala cu o săritură de 6,46 metri. La a doua încercare, a sărit tot 6,46 metri.

Românca a reușit o săritură mult mai bună la a treia încercare, de 6,65 metri, și s-a calificat în finala de opt!

Intrată în finala de 8 cu al șaselea cel mai bun rezultat, Alina Rotaru-Kottmann a început cu o săritură de 6,55 metri. A doua săritură din finala de opt, penultima, este mai bună, de 6,67 metri. La ultima săritură, Alina Rotaru-Kotmann a reușit 6,50 metri și s-a clasat pe locul 7, penultimul.

Annaliese Drăgan a ratat calificarea în finala de la individual compus

Drăgan (18 ani), debutantă la Jocurile Olimpice, a primit 27,200 puncte (a 23-a) la cerc şi 30,550 puncte (a 19-a) la minge, 31,650 (a 10-a) la măciuci şi 25,450 (a 23-a) la panglică, totalizând 114,850 puncte cu care a fost a 21-a din cele 24 de gimnaste.

Italianca Sofia Raffaeli a avut cel mai mare punctaj din calificări, 139,100 puncte.

Niciuna din primele patru clasate în finala de la Tokyo, din 2021, nu au fost prezente la Paris. Bulgăroaica Boriana Kalein (a cincea la Tokyo) a încheiat calificările pe locul al treilea, iar italianca Milena Baldassarri (a şasea la JO 2020) a ocupat poziţia a 9-a.

În finala de la individual compus, care va avea loc vineri (15:30), s-au calificat doar primele 10 sportive, scrie Agerpres.

Annaliese Drăgan, în calificările de la gimnastică ritmică

Annaliese Drăgan a început a 17-a în calificările de la ginastică ritmică, individual compus.

La proba cu cerc, prima a zilei, sportiva din România a primit nota 27.200 și ocupa locul 17.

Apoi, la proba cu mingea, Annaliese Drăgan a primit nota 30.550 și se clasa pe locul 16.

După primele două rotații, românca ocupă locul 22 în calificările de la individual compus. Primele 10 clasate se califică în finală.

Kaiac-canoe: Sprîncean şi Nuţă au câştigat Finala B la canoe-2, 500 metri

Sportivii români Ilie Sprîncean şi Oleg Nuţă au câştigat Finala B a probei de canoe dublu masculin pe 500 de metri, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, astfel că s-au clasat pe locul 9 în clasamentul general.

Sprîncean şi Nuţă au fost cronometraţi cu timpul de 1 mi 43 sec 80/100, fiind cu doar două sutimi mai rapizi decât francezii Loic Leonard şi Adrian Bart (1:43.82).

Canoiştii români au încheiat pe ultimul loc, cinci, în a doua semifinală de joi, ratând accederea în Finala A, cu timpul de 1 min 43 sec 42/100, după ce marţi, în sferturi, au avut un timp net mai bun - 1 min 40 sec 00/100.

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la kaiac-canoe de la Sydney, din 2000, când Florin Popescu şi Mitică Pricop câştigau două medalii la canoe dublu, aur la 1.000 metri şi bronz la 500 metri.

Ilie Sprîncean și Oleg Nuţă, eliminați în semifinale Kaiac-Canoe sprint. Vor evolua în finala B

Ilie Sprîncean și Oleg Nuță au terminat pe locul al cincilea în semifinala a 2-a la Kaiac-Canoe sprint.

Cei doi reprezentanți ai României la această probă au încheiat cursa cu timpul 1:43.42.

Canoiştii români au fost depăşiţi pe ultimii zeci de metri de cehii Petr şi Martin Fuksa (1:42.69), astfel că vor evolua în Finala B.

De remarcat că românii, medaliaţi cu bronz la Mondialele de anul trecut, au avut un timp net mai bun în sferturile desfăşurate marţi - 1 min 40 sec 00/100.

Finalele vor avea loc tot joi, Finala B la ora 14:20, iar Finala A la 14:30.

Andreea Ana, eliminată în recalificările de la lupte

Luptătoarea română Andreea Beatrice Ana a fost învinsă de sportiva nord-coreeană Hyo Gyong Choe, joi, în recalificările categoriei 53 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ana (23 ani), care la JO de la Tokyo a ocupat locul 16, a fost dominată de Choe, care s-a impus categoric, cu 11-0.

Andreea Beatrice Ana, triplă campioană europeană la cat. 55 kg, trecuse în optimi de Mariana Drăguţan (Republica Moldova), dar a fost învinsă în optimi de Lucia Yamileth Yepez Guzman (Ecuador).

Cum sud-americanca s-a calificat în finală, Ana a mai primit o şansă, în recalificări. Choe se va lupta acum pentru medalia de bronz cu germanca Annika Wendle, iar Yepez Guzman o va întâlni în finală pe pe japoneza Akari Fujinami, dublă campioană mondială.

Alte două reprezentante ale luptelor româneşti vor evolua la Paris, Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg) şi Cătălina Axente (cat. 76 kg).

România a obţinut ultima sa medalie olimpică la lupte în 2016, la Rio, prin sportivul de origine rusă Albert Saritov (cat. 97 kg, lupte libere), potrivit Agerpres.

Programul de astăzi al sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Paris: Alina Rotaru-Kottmann, în finala săriturii în lungime

Drăgan, Ana, Sprîncean & Nuță, dar și Alina Rotaru-Kottmann concurează azi la gimnastică ritmică, lupte, canoe sprint și săritura în lungime.

Programul de joi al sportivilor români la JO 2024:

  • 11:00, Gimnastică ritmică
    Annaliese Drăgan, calificări
  • 12:00, Lupte
    Andreea Ana, recalificări
  • 12:30, Kaiac-Canoe sprint
    Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă, semifinale, C2 - 500 m
  • 14:20, Kaiac-Canoe sprint
    Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă, finala (dacă se califică), C2 - 500 m
  • 21:00, Atletism
    Alina Rotaru-Kottmann, săritura în lungime, finala
  • 21:50, Lupte
    Andreea Ana, finala pentru bronz (dacă se califică)

Miercuri, Mihaela Cambei a câștigat medalia de argint la haltere

Galerie Foto

Mihaela Cambei (21 de ani) a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Paris, la categoria 49 de kilograme.

Românca a fost învinsă la ultima încercare de chinezoaica Zhihui Hou, care a reușit să ridice 117 kilograme la aruncat (în timp ce românca a ridicat 112 kilograme). Podiumul a fost completat de thailandeza Surodchana Khambao. Per total, Cambei a reușit să ridice 205 de kg (la toate încercările), în timp ce Zhihui Hou, noua campioană olimpică, a urcat deasupra capului 206 de kg.

Etichete: jocurile olimpice , andreea ana , annaliese drăgan , alina rotaru kottmann , romania jo 2024 , program sportivi romani jo 2024 , ilie sprincean , oleg nuta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și Kamala Harris”. Ce a urmat după aceea

Postările patronului pe contul său sunt, de cele mai multe ori, oglinda companiei. Elon Musk, care deține rețeaua de socializare X, postează des, dar uneori mesajele sunt greu de descifrat. De data aceasta este vorba despre o postare politică, urmare a incidentului tratat drept posibilă tentativă de asasinat, a cărui victimă ar fi putut fi candidatul republican la alegerile prezidențiale, Donald Trump. 

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Exclusiv OUT! Abia a semnat, dar patronul l-a luat la țintă: ”Greșeala mea”. Alți trei jucători, direct pe bancă

Corriere dello Sport anunță o lovitură de proporții: "Negocierile pentru Dennis Man încep de la 30 de milioane €!"

Exclusiv Gigi Becali a luat o decizie radicală după CFR Cluj - FCSB: ”La revedere! S-a terminat”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Schimbat în repriza a doua! Nota primită de Florinel Coman, după ce Al-Gharafa a pierdut la scor de neprezentare

Americanii au aflat legătura dintre șeful juriului și România și n-au stat pe gânduri. Decizia luată în cazul Bărbosu - Chiles

Anunțul făcut de presa din Turcia, după ce Adrian Mutu a fost sunat pentru negocieri

Spaniolii au văzut ce a făcut Andrei Rațiu și l-au chemat la flash-interviu pe teren! Ce le-a spus românul

Citeşte şi

Anunțul făcut de Federația Română de Gimnastică, după ce Sabrina Voinea a făcut apel la decizia TAS

Surpriză de proporții! Decizia luată de FIG în cazul Sabrinei Voinea, după scandalul izbucnit la Jocurile Olimpice

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Jordan Chiles nu renunță! Gimnasta din SUA acuză un „grav conflict de interese” și vrea înapoi medalia de bronz citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit