Imane Khelif / Donald Trump / Foto: Instagram@beauty.code.officiel, Profimedia

"O mare rușine pentru familia mea!" Imane Khelif, decizie radicală după mesajul lui Donald Trump

articol scris de Digi Sport
16.08.2024, 08:44
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Pugilista algeriană Imane Khelif, aflată în centrul unei controverse la Jocurile Olimpice de la Paris, a cucerit medalia de aur, la categoria 66 kg.

Imane Khelif, decizie radicală: le-a făcut plângere penală lui Donald Trump și Elon Musk + Schimbare radicală de look

Galerie Foto

La trei ani după participarea la Jocurile de la Tokyo, unde prezenţa sa nu a suscitat nicio polemică, Imane Khelif s-a regăsit în centrul unei controverse legate de genul său, pe fondul conflictului dintre CIO şi Federaţia Internaţională a Boxului Amator.

Exclusă din mişcarea olimpică în urmă cu un an, IBA a reafirmat, în timpul Jocurilor Olimpice 2024, că pugilista algeriană ar fi bărbat.

La 4 zile după încheierea competiției de la Paris, Imane Khelif a luat atitudine: le-a făcut plângere penală lui Donald Trump, J.K. Rowling şi Elon Musk.

Donald Trump s-a referit puglistă ea ca la un bărbat. "Voi ține bărbații în afara sporturilor pentru femei!”, a transmis Donald Trump pe X, alături de o fotografie din timpul luptei dintre Imane Khelif şi Angela Carini.

Fostul președinte al SUA și candidat republican la alegerile din acest an s-a referit la ea ca la un bărbat și în timpul unui discurs susținut la un miting electoral, scrie Mediafax.

"A fost multă vâlvă din partea politicienilor, sportivilor, vedetelor, artiștilor, lui Elon Musk și Donald Trump, și asta m-a durut foarte mult, nu pot descrie cât de speriată am fost", a declarat Imane Khelif, în vârstă de 25 de ani, pentru Daily Mail.

"Acest lucru m-a afectat. Nu mint, m-a afectat foarte mult. A durut foarte tare. Nu pot descrie frica pe care am avut-o, dar slavă Domnului că am reușit să o depășesc. Slavă Domnului, toți oamenii din Algeria și din lumea arabă au cunoscut-o pe Imane Khelif prin feminitatea ei, curajul, voința ei”, a mai spus pugilista.

"A fost un scenariu foarte înfricoșător. Sincer, nu-mi place să amestec politica şi sportul, dar ei au adus politica în sport. Sportul și politica sunt două lucruri separate. Acești politicieni nu au dreptul să spună că sunt transgender.

Este o mare rușine pentru familia mea, pentru onoarea familiei mele, pentru onoarea Algeriei, pentru femeile din Algeria și în special pentru lumea arabă. Lumea întreagă știe că sunt o fată musulmană”, a mai încheiat Imane Khelif.

Nabil Boudi, avocatul pugilistei din Algeria, a anunţat că o plângere penală a fost depusă la parchet, iar vizate sunt persoanele care ar fi hărţuit-o pe Imane Khalif în anumite postări pe reţelele sociale, între care Donald Trump, J.K. Rowling şi Elon Musk.

Imane Khelif a dat declarația zilei, după ce a luat aurul la JO 2024: "Eu sunt o femeie puternică, cu puteri speciale"

Galerie Foto

Victoria pugilistei Imane Khelif în finala categoriei 66 kg la Jocurile Olimpice de la Paris este "răspunsul perfect la o campanie feroce şi la atacurile" la care a fost supusă, a declarat sportiva în vârstă de 25 de ani.

"Eu sunt o femeie puternică, cu puteri speciale. De acolo, din ring, am trimis un mesaj celor care sunt împotriva mea", a declarat Imane Khelif.

"Am făcut obiectul unor atacuri şi a unei campanii feroce, iar acest lucru este cel mai bun răspuns pe care îl puteam da. Răspunsul a fost mereu în ring", a adăugat ea.

"Eu sunt total eligibilă să particip, sunt o femeie ca celelalte. M-am născut femeie, am trăit ca femeie şi am concurat în calitate de femeie", a mai spus Khelif, care a adăugat că "aceste atacuri dau o importanţă specială succesului meu".

În finală, Khelif a învins-o la puncte (5-0) pe chinezoaica Liu Yang, campioana mondială en titre.

Khelif (25 ani) a adus astfel Algeriei al doilea titlu olimpic la Paris, după cel al gimnastei Kaylia Nemour.

La trei ani după participarea la Jocurile de la Tokyo, unde prezenţa sa nu a suscitat nicio polemică, Khelif s-a regăsit în centrul unei controverse legate de genul său, pe fondul conflictului dintre CIO şi Federaţia Internaţională a Boxului Amator.

Galerie Foto

Etichete: donald trump , elon musk , imane khelif , j.k. rowling


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. PAOK l-a adus pe Dejan Lovren

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Corriere dello Sport anunță o lovitură de proporții: "Negocierile pentru Dennis Man încep de la 30 de milioane €!"

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Verdictul medicilor în cazul lui Valentin Mihăilă, accidentat cu Udinese

Adrian Petre, fostul atacant al celor de la FCSB, a decis să se retragă din fotbal la doar 26 de ani

Wow! Un român a prins primul 11 ideal din Europa, lângă staruri precum Kane, De Ligt sau Yamal

Daniel Niculae a spus-o răspicat despre formula lui Șumudică: ”Dacă nu cea mai bună, între primele trei”

Citeşte şi

Elon Musk a acuzat-o că e, de fapt, bărbat, iar ea a spus totul în fața întregii lumi, printre lacrimi

Surpriză de proporții! Decizia luată de FIG în cazul Sabrinei Voinea, după scandalul izbucnit la Jocurile Olimpice

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWSean Penn, sărut pasional pe străzile din Madrid cu o tânără din Republica Moldova. Actorul nu a ținut cont de oamenii din jurul lui

Mircea Lucescu îl propune pe Darius Olaru italienilor: „Poate juca atât mijlocaș defensiv, cât și în spatele vârfului” citeşte ştirea pe Prosport.ro

"Rapid nu se bate cu mine la titlu”. Gigi Becali, mesaj dur spre Dan Șucu citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Tocuri imposibile, un tricou pe post de rochie și dres plasă. Lady Gaga, la cină romantică în Malibu

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Tocuri imposibile, un tricou pe post de rochie și dres plasă. Lady Gaga, la cină romantică în Malibu

Digi World

De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia