Sabrina Voinea, la Jocurile Olimpice de la Paris / Foto: Profimedia

Nadia Comăneci i-a făcut o propunere Sabrinei Voinea, după verdictul de la TAS: ”Eu îi dau”

articol scris de Digi Sport
11.08.2024, 00:13
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Nadia Comăneci (62 de ani) a dezvăluit ce este dispusă să facă pentru Sabrina Voinea (17 ani), după verdictul TAS în privința probei de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris.

În timp ce judecătorii de la TAS i-au dat câștig de cauză Anei Bărbosu (18 ani), care a primit medalia de bronz în detrimentul americancei Jordan Chiles, Sabrina Voinea s-a lovit de un refuz. Contestația depusă de Sabrina Voinea privind depunctarea de o zecime pentru că ar fi ieșit în afara covorului în timpul exercițiului a fost respinsă, dar încă nu a fost comunicat motivul pentru care a fost luată această decizie.

Galerie Foto

Nadia Comăneci, propunere pentru Sabrina Voinea: ”Îi dau medalia mea de la Montreal”

Nadia Comăneci a felicitat-o pe Ana Bărbosu, după verdictul de la TAS, iar în privința Sabrinei Voinea a venit cu o propunere: aceasta este dispusă să-i acorde tinerei gimnaste medalia sa de bronz de la Jocurile Olimpice de la Montreal.

Mă bucur foarte mult pentru România. Este o medalie mult așteptată după atâția ani. Eu nu mă aflu într-o poziție oficială să decid cine, ce a luat și cum a făcut. Eu mă bucur pentru toate cele trei gimnaste.

Aș fi fost fericită să văd trei fete acolo cu trei medalii, pentru că toate au muncit și mai ales în situația în care ne aflăm acum cu protejarea sănătății mintale, cred că este bine să încurajăm și să protejăm acești copii.

Eu îi dau să Sabrinei medalia mea de bronz de la Montreal. Mă bucur pentru ea și ce să spun, încă citesc și am rămas... Sunt foarte bucuroase pentru România și bucuroasă pentru Ana. O felicit pe Sabrina pentru că a făcut un exercițiu fenomenal și mă bucur pentru participarea lor și în echipă, pentru că au făcut istorie și în echipă.

În același timp o felicit și pe Jordan, pentru că și ea nu trebuie să intre într-o zonă în care nu este vina ei a ceea ce s-a întâmplat. Eu iubesc toate fetele, eu încerc să protejez sportul și în același timp să le îmbrățișez pe toate din întreaga lume. Mă bucur pentru România că a făcut istorie și mă bucur pentru fete. Pentru mine toate sunt campioane.

Probabil se va face o reformă vizavi de ceea ce s-a întâmplat, ca fiecare să fie mult mai atent la la următoarele competiții. Este important ca sportivii să nu intre într-o situație de acest gen, nu se arată cu degetul într-o parte sau alta, însă nu ar trebui să spun eu că nimeni nu este perfect.

Toţi facem greșeli și ideea este ca să învățăm din greșeli și să încercăm să navigăm și să vedem ce este bine pentru sport în viitor”, a spus Nadia Comăneci, la Antena 3 CNN.

Galerie Foto

Cristian Jura, despre cazul Sabrinei Voinea la TAS: ”Vom aștepta motivarea care va apărea zilele următoare. Deciziile sunt definitive”

Cristian Jura, președintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv și unul dintre cei doi arbitri români de la TAS, a vorbit despre cazul Sabrinei Voinea și a spus că în următoarele zile va apăra o motivare a celor de la TAS privind respingirea contestației.

”În cazul Sabrinei până când nu vom vedea o motivare, care va apărea în următoarele zile, nu putem comenta de ce nu a fost acceptată contestația. Vom aștepta motivarea.

De principiu, aveți dreptate (n.r. că Federația Internațională de Gimnastică trebuie să arate imaginile în care se vede că Sabrina Voinea a ieșit din covor). Deciziile sunt definitive.

Până când nu vedem o decizie comisiei ad-joc, nu putem știi de ce a fost respinsă această solicitare.”, a spus Cristian Jura la emisiunea Fotbal Club.

Imaginile postate de Nadia Comăneci cu exercițiul Sabrinei Voinea

Galerie Foto

Nadia Comăneci s-a numărat printre primele persoane care au contestat decizia arbitrelor privind exercițiul Sabrinei Voinea și a postat mai multe fotografii pe rețelele sociale care arătau că sportiva noastră nu a ieșit în afara covorului cu călcâiul.

Etichete: jocurile olimpice , tas , nadia comaneci , ana barbosu , sabrina voinea , jo 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Corriere dello Sport anunță o lovitură de proporții: "Negocierile pentru Dennis Man încep de la 30 de milioane €!"

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

"Veți folosi echipa a doua în Europa?" Gigi Becali a dat răspunsul pe loc

Proba pe care a depus-o Jordan Chiles la Tribunalul Suprem Federal pentru a ”recăpăta” medalia de bronz

Inigo Perez a cerut, Andrei Rațiu a făcut. Ce a spus antrenorul lui Rayo Vallecano, după victoria cu Osasuna

Exclusiv Fotbaliștii evidențiați de Ilie Dumitrescu, după Rapid - ”U” Cluj 0-2: ”Senzațional!” / ”Mă impresionează”

Citeşte şi

Americanii au aflat legătura dintre șeful juriului și România și n-au stat pe gânduri. Decizia luată în cazul Bărbosu - Chiles

Nadia Comăneci: "Beau o bere-două, la cină!" Cum arată, la aproape 63 de ani, și 3 alimente pe care le-a EXCLUS definitiv

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWLily Collins, mândră de abdomenul ei. Actrița din „Emily in Paris” și-a etalat pătrățelele în timp ce își promova serialul în New York

Fotbalist de națională, ultimul transfer în Superliga. Unde va juca fundașul din Benin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Jordan Chiles nu renunță! Gimnasta din SUA acuză un „grav conflict de interese” și vrea înapoi medalia de bronz citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Machine Gun Kelly are un copil de 15 ani. Cum arată fiica lui

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Machine Gun Kelly are un copil de 15 ani. Cum arată fiica lui

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia