Cătălina Axente, accidentată grav de Kennedy Alexis Blades / Foto: Profimedia

Marca a descris într-un singur cuvânt căzătura oribilă a Cătălinei Axente de la Jocurile Olimpice

articol scris de Digi Sport
10.08.2024, 18:03
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Cătălina Axente (28 de ani) a suferit o accidentare gravă în lupta pierdută contra lui Kennedy Alexis Blades, în optimile de finală de la categoria 76 kg, la Jocurile Olimpice 2024

Dan Tănase, şeful colectivului medical al Team Romania, a transmis că Axente a suferit un traumatism la cervicală şi a fost transportată la spital după ce s-a încheiat lupta cu Blades.

Marca, după accidentarea suferită de Cătălina Axente: ”Cădere îngrozitoare”

Sportiva română a fost scoasă pe targă, după ce americanca a aruncat-o pe spate, iar Axente s-a lovit foarte rău în zona cervicală. Medicii i-au acordat primele îngrijiri pe saltea şi i-au imobilizat gâtul cu un guler Cătălinei, care a fost scoasă cu targa din sală.

Accidentarea dramatică suferită de Axente nu a fost trecută cu vederea de publicațiile internaționale. Marca a titrat: ”Cădere îngrozitoare a româncei Axente care a părăsit competiția pe targă”.

Galerie Foto

”Axente, dublă medaliată europeană cu bronz, a căzut în cap și s-a rănit la gât, ceea ce a lăsat-o imobilizată pe covor pentru câteva secunde.

A fost tratată rapid de către medici, care i-au pus o orteză pentru gât, înainte de a părăsi pe targă, sub privirea atentă a adversarei, care urmărea îndeaproape starea rivalei.”, a continuat sursa citată anterior.

"Nu are nicio fractură la coloană", a transmis Răzvan Pârcălabu după a aflat rezultatele primelor analize

"Se întâmplă în sportul nostru şi astfel de incidente. Am stat să mă asigur că nu este foarte grav. În primă fază nu are nicio fractură la coloană, i s-au făcut primele teste şi semnele motrice sunt OK. Nervii funcţionează.

A plecat la spital pentru investigaţii, este toată echipa medicală de la COSR cu Cătălina, aşa că nu ne facem griji. Domnii doctori sunt acolo şi asistă la toate investigaţiile.

Ea acuză o durere foarte mare în spate la omoplatul drept şi când respiră se propagă durerea în sus spre cervicală. Va fi bine, staţi liniştiţi, Cătălina este puternică şi va fi bine", a declarat Pîrcălabu, precizează Agerpres.

El a precizat că adversara româncei, americanca Kennedy Alexis Blades (20 de ani) are şanse să ajungă în finală, în timp ce Axente ar putea participa în recalificări, dar nu se mai pune problema ca ea să concureze.

"Cu siguranţă americanca va ajunge în finală, din calculele noastre ştiam că o va învinge pe Cătălina.

Ştiam că este o nucă foarte tare, dar bineînţeles că nu de maniera asta. Cred că o să ajungă în finală pentru că este foarte bună. Şi o trăgea în recalificări pe Cătălina, avea o şansă bună, dar asta este, în sportul nostru se întâmplă şi lucruri din acestea", a spus Pîrcălabu.

Etichete: jocurile olimpice , lupte , catalina axente


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Corriere dello Sport anunță o lovitură de proporții: "Negocierile pentru Dennis Man încep de la 30 de milioane €!"

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

"Veți folosi echipa a doua în Europa?" Gigi Becali a dat răspunsul pe loc

Proba pe care a depus-o Jordan Chiles la Tribunalul Suprem Federal pentru a ”recăpăta” medalia de bronz

Inigo Perez a cerut, Andrei Rațiu a făcut. Ce a spus antrenorul lui Rayo Vallecano, după victoria cu Osasuna

Exclusiv Fotbaliștii evidențiați de Ilie Dumitrescu, după Rapid - ”U” Cluj 0-2: ”Senzațional!” / ”Mă impresionează”

Citeşte şi

Anunțul făcut de Federația Română de Gimnastică, după ce Sabrina Voinea a făcut apel la decizia TAS

Surpriză de proporții! Decizia luată de FIG în cazul Sabrinei Voinea, după scandalul izbucnit la Jocurile Olimpice

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWLily Collins, mândră de abdomenul ei. Actrița din „Emily in Paris” și-a etalat pătrățelele în timp ce își promova serialul în New York

Fotbalist de națională, ultimul transfer în Superliga. Unde va juca fundașul din Benin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Jordan Chiles nu renunță! Gimnasta din SUA acuză un „grav conflict de interese” și vrea înapoi medalia de bronz citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică și-a expus formele neatinse de bisturiu, pe litoralul românesc, în costum de baie: "La vârsta ta, ești nr. 1"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică și-a expus formele neatinse de bisturiu, pe litoralul românesc, în costum de baie: "La vârsta ta, ești nr. 1"

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia