David Popovici / Foto: Getty Images

”Mâine vii cu medalia?”. Reacția lui David Popovici, după ce s-a calificat cu cel mai bun timp în finală la 200 m

articol scris de Digi Sport
28.07.2024, 23:03
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

David Popovici (19 ani) a obținut o calificare spectaculoasă în finala probei de 200 metri liber, de la Jocurile Olimpice.

Sportivul român a obținut cel mai bun timp, 1:44:53, și s-a calificat în marea finală programată luni, 29 iulie, de la ora 21:40.

David Popovici pornește favorit în marea finala care va putea fi urmărită în format live text pe site-ul digisport.ro.

”Mâine vii cu medalia?” / ”Habar n-am, vedem mâine!”

Imediat după calificarea în finală, David Popovici a oferit și prima reacție, iar sportivul român a început să zâmbească în momentul în care a fost întrebat despre medalia de aur.

”Sunt foarte mulţumit. Singurul obiectiv pe care îl aveam pentru astăzi era să mă calific către următoarea etapă. Acum m-am calificat în finală… şi primul… foarte tare! A fost o cursă nu uşoară, dar nu a spus nimeni că trebuie să fie uşor.

Publicul e incredibil. Am mai fost la Jocurile Olimpice, dar în pandemie nu era public. Aşa că mă bucur că văd şi eu acum ce înseamnă publicul de la Jocurile Olimpice cum înotul, care la noi în ţară nu este un sport atât de popular, umple o astfel de arena… hală, este un stadion, de fapt!

Mă şi copleşeşte, mă şi motivează, mă şi sperie, mă şi entuziasmează. E foarte tare!

(n.r.-Te sperie ceva pe tine?) Bineînţeles. Mă sperie cam aceleaşi lucruri care vă sperie şi pe voi, numai că din fericire am destul de multă experienţă cu concuratul la acest nivel. Deşi sunt om şi mă sperie multe lucruri, înotând la acest nivel simţi că trăieşti. Da, e o frică, dar frica aia te face să simţi că trăieşti cu adevărat. (n.r.-Mâine vii cu medalia?) Habar n-am, vedem mâine! (n.r. A început să zâmbească)”, a declarat David Popovici, citat de as.ro.

  • Popovici s-a clasat pe locul patru în finala la 200 m liber în urmă cu trei ani, la JO de la Tokyo.

Recordul olimpic al probei de 200 de metri liber datează din 2008, când la Beijing americanul Michael Phelps a obținut timpul de 1:42,97. În schimb, germanul Paul Biedermann (37 de ani) deține recordul mondial, obținut în 2009, cu un timp de 1:42,00.

Iată cum arată tabloul cu participanții din finala probei de la 200 m liber

Presa din Ungaria despre David Popovici: ”David Popovici a trecut linia de sosire cu 1:44.53, aparent fără niciun efort”

Maghiarii au vorbit și ei despre performanța reușită de sportivul român, iar aceștia au rezumat în câteva cuvinte timpul scos de David Popovici.

”În a doua semifinală, succesul a fost unul românesc. David Popovici a trecut linia de sosire cu 1:44.53, aparent fără niciun efort. Britanicul Scott Duncan a terminat pe locul al doilea, iar australianul Maximillian Giuliani a terminat pe poziția a treia.

Pe lângă podiumurile din cele două semifinale, în finală au mai ajuns britanicul Matthew Richards și japonezul Matsumoto Kacuhiro”, au scris cei de la Nemzeti Sport.

Etichete: jocurile olimpice , david popovici , jo 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Familia regală britanică a „tăiat-o” pe Meghan Markle din fotografia folosită pentru a-i ura la mulţi ani prinţului Harry

Fotografia folosită de familia regală britanică pentru a-i ura duminică la mulţi ani prinţului Harry a fost decupată dintr-o imagine în care ducele de Sussex apărea alături de soția sa, Meghan Markle. Detaliul nu a trecut neobservat în presa britanică, relatează News.ro.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. PAOK l-a adus pe Dejan Lovren

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Momente rare: Marius Șumudică a ajuns în fața suporterilor și a repetat încontinuu un cuvânt, după eșecul cu ”U” Cluj

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Chipciu și tofu pane! ”Veteranul” liderului SuperLigii a făcut show la flash-interviu: ”Eu am salariul mai mic”

Foto Cum a fost surprins Dan Șucu, după ce Rapid a suferit prima înfrângere sub comanda lui Șumudică

Citeşte şi

Foto Apariție rară! Cum s-a îmbrăcat iubita lui David Popovici la întâlnirea cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni

Video Au apărut imaginile! Ion Țiriac: ”Este prima dată când mi-am pierdut cumpătul! Ca un disperat”

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atacantul naționalei, umilit de antrenorul său în Turcia: ”Un eșec” citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit