Jordan Chiles, la Jocurile Olimpice de la Paris / Foto: Getty Images

Jordan Chiles a reacționat: decizia luată, după ce TAS i-a acordat medalia Anei Bărbosu la JO 2024

articol scris de Digi Sport
10.08.2024, 20:04
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Jordan Chiles (23 de ani) și-a anunțat decizia, după ce TAS a hotărât ca medalia de bronz obținută la Jocurile Olimpice de la Paris să ajungă în posesia româncei Ana Bărbosu.

Pentru că TAS a decis că nota contestată lui Jordan Chiles să rămână cea inițială, sportiva din America a ”căzut” pe locul cinci în finala de la sol, în spatele Anei Bărbosu și a Sabrinei Voinea.

Galerie Foto

Jordan Chiles nu vrea să mai comunice cu urmăritorii, după decizia TAS

La scurt timp după decizia TAS, Jordan Chiles a luat decizia nu a mai comunica prin intermediul rețelelor sociale: aceasta a transmis că va lua o pauză.

Îmi iau o pauză și mă îndepărtez de rețelele sociale pentru sănătatea mea mintală. Multumesc”, a scris Jordan Chiles, la InstaStory, după verdictul TAS.

Ana Bărbosu a contestat la TAS nota de la sol la dificultate. Românca obținuse inițial medalia de bronz, dar după contestația americancei Jordan Chiles care ar fi fost depusă după timpul regulamentar, aceasta a rămas în afara podiumului.

TAS a transmis că punctajul americancei va fi restituit la 13.666, adică cel obținut înainte de contestația echipei sale.

Jordan Chiles a fost ultima sportivă care a evoluat la sol, iar regulamentul spune că ultima gimnastă are doar un minut pentru a depune contestație și nu două, ca în mod normal. 

În ceea ce privește contestația depusă de Sabrina Voinea privind depunctarea de o zecime pentru că ar fi ieșit în afara covorului în timpul exercițiului, aceasta a fost respinsă. Acest lucru înseamnă că Voinea va rămâne pe locul patru, iar Jordan Chiles va cădea pe locul cinci.

Anunțul făcut de Federația Română de Gimnastică: ”Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie pe locul 4”.

”Cu un ochi râdem, cu unul plângem. În urma memoriilor făcute la TAS de FRG și COSR, Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu.

'Federația Română de Gimnastică, reprezentată de societatea de avocatură specializată în dreptul sportului, Gherdan și Asociatii SCA, prin avocatul coordonator Sabin Gherdan și avocații Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare, după un efort colectiv de cinci zile și patru nopți, vă comunică dispozitivele ședinței TAS în speța:

FRG, Bărbosu VS. Federația Internațională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu este parțial admisă.

2.⁠ ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect.

3.⁠ ⁠⁠Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit.

4.⁠ ⁠⁠Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus.

5.⁠ ⁠⁠Alte solicitări sunt respinse

FRG, Voinea VS. Federația Internațională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de FRG și Sabrina Maneca Voinea este respinsă.

Ca urmare a acestei decizii, Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiția pe locul 4'.

Felicitări ambelor noastre gimnaste pentru rezultatul deosebit obținut la Jocurile Olimpice de la Paris!”, a transmis FRG, pe Facebook.

Galerie Foto

Etichete: jocurile olimpice , gimnastica , tas , medalie bronz , ana barbosu , jo 2024 , jordan chiles


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Corriere dello Sport anunță o lovitură de proporții: "Negocierile pentru Dennis Man încep de la 30 de milioane €!"

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

"Veți folosi echipa a doua în Europa?" Gigi Becali a dat răspunsul pe loc

Proba pe care a depus-o Jordan Chiles la Tribunalul Suprem Federal pentru a ”recăpăta” medalia de bronz

Inigo Perez a cerut, Andrei Rațiu a făcut. Ce a spus antrenorul lui Rayo Vallecano, după victoria cu Osasuna

Exclusiv Fotbaliștii evidențiați de Ilie Dumitrescu, după Rapid - ”U” Cluj 0-2: ”Senzațional!” / ”Mă impresionează”

Citeşte şi

Americanii au aflat legătura dintre șeful juriului și România și n-au stat pe gânduri. Decizia luată în cazul Bărbosu - Chiles

Oficial Total neașteptat! I-au prelungit contractul jucătorului suspendat 4 ani din fotbal

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWLily Collins, mândră de abdomenul ei. Actrița din „Emily in Paris” și-a etalat pătrățelele în timp ce își promova serialul în New York

Fotbalist de națională, ultimul transfer în Superliga. Unde va juca fundașul din Benin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Jordan Chiles nu renunță! Gimnasta din SUA acuză un „grav conflict de interese” și vrea înapoi medalia de bronz citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică și-a expus formele neatinse de bisturiu, pe litoralul românesc, în costum de baie: "La vârsta ta, ești nr. 1"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică și-a expus formele neatinse de bisturiu, pe litoralul românesc, în costum de baie: "La vârsta ta, ești nr. 1"

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia